Kotikonsteja raskausajan närästykseen
 

Kotikonsteja raskausajan närästykseen

Raskausajan närästykseen on useita kotikonsteja. Jatka lukemista niin saat tietää, mitä ne ovat.
Kotikonsteja raskausajan närästykseen

Viimeisin päivitys: 24 marraskuuta, 2022

Närästys on yksi yleisimmistä ruoansulatushäiriöistä raskauden aikana. Sillä on taipumusta muuttua akuutimmaksi toisesta raskauskolmanneksesta lähtien, ja se voi vaikuttaa ruokailutottumuksiin. Tässä artikkelissa esittelemme kotikonsteja raskausajan närästykseen olon parantamiseksi.

Ihan ensiksi on tärkeää panna merkille, että raskauden aikana kehossa tapahtuu lukuisia erilaisia muutoksia. Tästä syystä vaivat kehon eri osissa ja järjestelmissä eivät ole harvinaisia. Onneksi useimmat niistä eivät ole vakavia. Jos ne kuitenkin vaikuttavat haitallisesti elämääsi, niihin on löydettävä ratkaisu.

Kotikonsteja raskausajan närästykseen

Tässä on parhaat kotikonstit raskausajan närästykseen. Ota ne käyttöösi, niin saat nopeaa lievitystä vaivaan.

1. Tee parannuksia ruokavalioosi

Transrasvojen, yksinkertaisten sokereiden ja ärsytystä aiheuttavien mausteiden syönti voi tutkitusti lisätä ruoansulatusvaivoja. Tästä syystä raskauden aikana tulisi valita tuoreita ruoka-aineita, jotka helpottavat ruoansulatusta, ja käyttää vähärasvaisia ja hellävaraisia kypsennysmenetelmiä.

Raskausaikana kannattaa valita tuoreita ruoka-aineita.

2. Nuku pienessä kohoasennossa

Närästystä esiintyy usein ruokatorven refluksin yhteydessä. Tämä epämukavuus voi aiheuttaa uniongelmia. Närästyksen välttämiseksi suosittelemme nukkumaan pienessä kohoasennossa. Tämä estää mahahappoja siirtymästä ruoansulatuskanavassa ylöspäin, mikä lievittää vaivaa välittömästi ja parantaa unen laatua.

3. Kotikonsteja raskausajan närästykseen: juo lasillinen maitoa

Keskipitkällä aikavälillä maito voi pahentaa raskausajan närästysoireita, joskin tämä riippuu närästyksen syistä. Maidon juominen silloin tällöin voi kuitenkin vähentää epämukavuutta merkittävästi. Tämä johtuu osittain sen emäksisyydestä, joka neutraloi mahahappoja. Myös jotkut maidon sisältämistä proteiineista voivat tuoda helpotusta vaivaan, kuten vahvistaa Nutrients -lehdessä julkaistu tutkimus.

Koska raskausajan närästys on akuutti prosessi eikä yleensä muutu krooniseksi, maidon juomisesta on vaivan lievittämisessä enemmän hyötyä kuin haittaa. Pyri tietysti aina juomaan täysmaitoa hyödyntääksesi kaikki sen sisältämät vitamiinit.

4. Vältä hiilihapotettuja juomia

Ruoansulatusoireiden lievittämiseksi on tärkeää välttää hiilihapotettuja juomia. Syynä on se, että ne voivat lisätä mahahapon tuotantoa ja aiheuttaa suolistovaivoja. Lisäksi niissä on yleensä rutkasti lisäaineita ja yksinkertaisia sokereita, minkä vuoksi niiden kulutus ei ole terveyden kannalta lainkaan suositeltavaa.

5. Kotikonsteja raskausajan närästykseen: syö omena

Omena voi lievittää raskausajan närästystä.
Omenoista saa vitamiineja ja antioksidantteja, joten ne sopivat ihanteellisesti raskausajan ruokavalioon. Lisäksi niiden syöminen neutraloi epämukavuutta aiheuttavia mahahappoja.

Omenat ovat yksi niistä hedelmistä, joiden on osoitettu neutraloivan mahahappoja akuutissa närästysvaivassa. Omenoissa on kuituja, jotka auttavat luomaan mikrobiotan bakteereille optimaaliset olosuhteet. Tällä on suotuisa vaikutus ruoansulatuskanavan toimintaan. Lisäksi omenoista saa vitamiineja ja antioksidantteja.

Milloin mennä lääkäriin?

Jos närästys on niin voimakasta, että se heikentää hyvinvointia tai vaikuttaa arjen elämään, voi olla kannattavaa käydä lääkärissä. Närästykseen on lääkehoitoja. Ne eivät ole mahdollisten sivuvaikutustensa vuoksi kaikkein suositeltavin ratkaisu, mutta toisinaan muuta vaihtoehtoa ei ole.

Kokeile näitä kotikonsteja raskausajan närästykseen

Närästykseen on siis useita kotikonsteja. Tämä ei tarkoita, että ne tehoaisivat sataprosenttisesti, mutta monissa tapauksissa ne tuovat merkittävää helpotusta vaivaan ja parantavat oloa.

Muista, että yleensä närästys häviää synnytyksen jälkeen. Jos näin ei ole, ota yhteyttä lääkäriin varmistaaksesi, että kyseessä ei ole jokin häiriö, joka tarvitsisi erityistä hoitoa. Hyvien elämäntapojen ja sopivan kehonkoostumuksen ylläpitäminen kuitenkin yleensä auttaa vähentämään tällaisten ongelmien esiintyvyyttä.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.