28 B-kirjaimella alkavaa nimeä pojille - Äitiyden Ihme
 

28 B-kirjaimella alkavaa nimeä pojille

Etsitkö B-kirjaimella alkavia poikien nimiä? Tässä on luettelo kunkin merkityksestä. Minkä niistä valitset?
28 B-kirjaimella alkavaa nimeä pojille

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2023

Yksi tärkeimmistä asioista, jonka lapsesi perivät sinulta ja kantavat mukanaan loppuelämänsä, on hänen nimensä. Tämä nimi, jonka valitset ja joka muodostaa osaltaan hänen identiteettinsä, on yksi tärkeimmistä asioista jokaisen äidin ja isän elämässä. Jos jostain erityisestä syystä etsit B-kirjaimella alkavaa nimeä pojille, annamme sinulle luettelon niistä. Ota esille kynä ja paperi ja kirjoita ylös suosikkisi!

103 B-kirjaimella alkavaa nimeä pojille

B-kirjain on peräisin egyptiläisestä kuvamerkistä, joka edusti taloa, ja myöhemmissä kulttuureissa se säilytti edelleen tämän merkityksen. Ajan myötä siitä tuli kreikkalainen beeta ja latinalainen B, sellaisena kuin me sen nykyään tunnemme. Se on kirjain, joka esiintyy useimmissa aakkosissa, ja siksi B-kirjaimella alkavia nimiä löytyy eri alkuperillä.

Tutustu tähän luetteloon nimistä, johon laitamme myös niiden suomenkieliset käännökset ja merkitykset. Ehkä yksi niistä kuulostaa sinusta taianomaiselta ja valitset sen vauvallesi!

Vanhemmat miettivät B-kirjaimella alkavaa nimeä pojille.

Lista aakkosjärjestyksessä

 1. Baal: Foinikialaista alkuperää, tarkoittaa “herra”.
 2. Baasha: Kreikkalaista alkuperää ja tarkoittaa “pahaa olentoa”. Hän oli Israelin kolmas kuningas.
 3. Babylonian: Itäistä alkuperää, johdettu Mesopotamian pääkaupungin Babylonin nimestä.
 4. Bacchus: Kreikkalaista alkuperää. Dionysos-jumalan, viinin jumalan, lempinimi.
 5. Badenol: Kanarialaista alkuperää, Tacoronten prinssin nimi.
 6. Balbino: Latinalaista alkuperää, Balbusin deminutiivi ja Rooman keisarin nimi.
 7. Balbo: Asturialainen nimi, joka tulee latinasta ja tarkoittaa “joka ei puhu hyvin”.
 8. Balderico: Germaanista alkuperää. Etymologiansa mukaan se tulee sanoista bald- (rohkea) ja -ric (voimakas).
 9. Baldomar tai Baldomero: Sen merkitys viittaa “miehiin, jotka erottuvat rohkeudellaan”. Germaanisessa alkuperässään Baldomar muodostuu sanoista bald (rohkea) ja mêrs (maineikas, loistava), kun taas slaaveille Vladiměr tarkoittaa “hallita suuresti”. Venäläinen variantti on Vladimir.
 10. Balthasar: Ikivanha nimi, joka liittyy suojeluun, koska se tarkoittaa “Herra suojelee kuningasta”. Sillä on erittäin vahva uskonnollinen konnotaatio, koska sitä pidetään perinteisesti yhden itämaan tietäjän nimenä.
 11. Basilika tai Basilio: Espanjalainen muunnos kreikan sanasta Basíleios, joka tarkoittaa “kuningasta tai valtakuntaa”.
 12. Bastián: Johdettu sanasta Sebastián, joka puolestaan tulee sanasta sebasteano, muinaiskreikkalainen sana, joka tarkoittaa “kunnioitettava”. Molemmilla nimillä on sama konnotaatio: “joka on kunnioitettu”.
 13. Baptist: “Se, joka kastaa”. Se on espanjalainen evoluutio kreikkalaisesta nimestä Baptistes, joka puolestaan tulee kreikan sanasta, joka tarkoittaa “upota”.
 14. Beltran: Germaanista alkuperää oleva nimi, joka koostuu kahdesta sanasta, jotka yhdessä tarkoittavat “kirkas korppi”. Tästä syystä se liittyy älykkyyteen.
 15. Benedictus: Tulee latinan sanasta benedictus, joka tarkoittaa “siunattua”.
 16. Benigno: Latinalaista alkuperää ja tulee sanasta benìgnus, joka tarkoittaa “se, joka tuottaa hyvää”.
 17. Benjamin: Heprealaista alkuperää oleva sana, joka tarkoittaa “oikean käden poikaa”. Se on Jaakobin ja Raakelin nuorimman pojan nimi, joten se viittaa myös “nuorimpaan” ja “suosikkipoikaan”.
 18. Bennett: Ranskalainen muunnos Benedictistä.
 19. Bill: Lyhennetty versio englantilaisesta Williamista ja germaanisesta Willhemistä. Se muodostuu sanoista Willo, joka tarkoittaa “rakkaus” tai “intohimo”, ja Hem, joka tarkoittaa “kypärää” tai “suojaa”. Sekä William että Bill viittaavat “joka suojelee rakkaudella”.
 20. Bingen: Vicenten baskinkielinen nimi, joka viittaa “valloittajaan”.
 21. Bonfilio: Tulee latinasta ja italiasta, sanoista Buon Figlio, mikä tarkoittaa “hyvää poikaa”.
 22. Boniface: Tulee latinan sanasta bonus (hyvä) fatum (keiju, jumaluus), ja tarkoittaa “hyvä mestari, jumalallinen Herrani”.
 23. Boris: Slaavilaista alkuperää oleva nimi. Se tulee sanasta borotj, joka tarkoittaa “soturi” tai “taistelija”.
 24. Brandon: Tämä nimi tarkoittaa “nopeaa miekkaa” ja sen alkuperä on anglosaksinen. Sen katsotaan myös tarkoittavan “älykästä”.
 25. Braulio: Germaanista alkuperää oleva nimi, joka tarkoittaa “miekan kiiltoa”. Se viittaa myös johonkin “vilkkaaseen ja mielikuvitukselliseen“.
 26. Brian: Kelttiläisjuurilla tämä nimi tarkoittaa “vahvaa” tai “rohkeaa”.
 27. Bruno: Sai alkunsa germaanisesta sanasta brunne, joka tarkoittaa panssaria. Latinankielisessä merkityksessä se tarkoittaa “tummaihoista” tai “tummaa”.
 28. Byron: Johdettu vanhan englannin sanasta aet thaem byrum, mikä tarkoittaa “navetassa”. Merkityksestään huolimatta monet valitsevat sen lordi Byronin, Englannin tunnetuimman romanttisen runoilijan, kunniaksi.
Tulevat vanhemmat makaavat sängyssä katsomassa vauvan kenkiä.

Nimen valinta lapselle on yksi elämäsi tärkeimmistä tehtävistä

Nimi kertoo monia asioita. Se voi olla inspiroiva, kunnianosoitus tai vain makuun perustuva valinta. Mutta yksi asia on varma: se on perintö sinulta lapsellesi, jonka annat hänelle rakkauden, suojan ja ehdottoman tuen ohella.

Tässä jätämme sinulle ehdotuksemme B-kirjaimella alkavista poikien nimistä. Kerro meille, mistä pidät eniten!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.