Ulkoilmaelokuvateatterin pystyttäminen: 7 vinkkiä
 

Ulkoilmaelokuvateatterin pystyttäminen: 7 vinkkiä

Jos haluat pystyttää ulkoilmaelokuvateatterin pihalle tai terassille, voit ostaa projektorin tai tehdä sellaisen itse.
Ulkoilmaelokuvateatterin pystyttäminen: 7 vinkkiä
Samanta Ruiz

Kirjoittanut ja tarkastanut opettaja Samanta Ruiz.

Viimeisin päivitys: 23 kesäkuuta, 2023

Lämpimät kesäillat houkuttelevat viettämään aikaa ulkona erilaisten aktiviteettien parissa. Tänään meillä on erittäin hauska idea: ulkoilmaelokuvateatterin pystyttäminen omalle pihalle tai terassille. Se on lapsista taatusti kiehtovaa!

Tätä ideaa varten tarvitset projektorin ja erilaisia lisävarusteita, jotta elokuvan katsominen on mukavaa. Pane ulkoilmaelokuvateatteri pystyyn näiden vinkkien avulla!

Viihtyisän ulkoilmaelokuvateatterin pystyttäminen

Pandemian aikana oli paljon aikaa sisustaa ja järjestää kotia, pihaa ja terassia, koska sisätiloissa pysyttiin enemmän. Ajanvietteen keksimiseksi ja tylsistymisen välttämiseksi perheiltä vaadittiinkin paljon luovuutta.

Vaikka pandemia onkin ohi, voimme edelleen hyödyntää näitä loistavia ideoita! Järjestä perheen yhteinen illanvietto tai kutsu ystäviä ja naapureita viettämään elokuvailtaa omalle pihallesi.

1. Suunnittele etukäteen

Ulkoilmaelokuvateatterin pystyttäminen edellyttää, että valittu ilta on lämmin, tuuleton ja sateeton. Vilkaise alueen sääennustetta etukäteen, jotta voit soittaa kaikille vieraille ajoissa sovittuna päivänä.

Elokuvailta täydentää loistavasti lasten ystävien yökyläilyä!

Perhe katsoo elokuvaa ulkona.
Ulkoilmaelokuvateatterin pystyttämiseksi voit ostaa projektorin WiFi-yhteydellä tai tehdä lasten kanssa sellaisen itse.

2. Asenna elokuvaprojektori

Jos sinulla ei vielä ole projektoria, voit hankkia sellaisen kahdella tavalla.

  • Osta projektori WiFi- ja Bluetooth-yhteydellä. Joissakin malleissa on ominaisuuksina Full HD -resoluutio, HDMI-liitäntä, USB-portit ja kuulokeliitäntä.
  • Rakenna projektori itse. Laita lapset askartelemaan se. Heidän tulee koota mustaksi maalattu tai vuorattu laatikko, tehdä siihen reikä ja liimata reiän päälle suurennuslasi. Laatikon sisälle rakennetaan tuki, johon matkapuhelin asetetaan niin, että se osoittaa suurennuslasia kohti. Näin elokuva pääsee läpi valkokankaalle.

3. Aseta näyttö projektoria varten

Voit ostaa jalustalla varustetun näytön ja sijoittaa sen haluttuun paikkaan terassilla tai pihalla.

Edullisempi vaihtoehto on käyttää valkoista seinää tai ripustaa valkoinen lakana esimerkiksi pyykkinarulle. Varmista, että lakana on hyvin kiristetty ja heijasta elokuva siihen. Hyvä konsti on tehdä päärme lakanan ylä- ja alareunaan ja pujottaa sen läpi puusäle, jonka paino venyttää kangasta.

4. Lisää pihatuoleja ja tyynyjä

Ulkoilmaelokuvateatterin istuimina voivat toimia vaikkapa mukavat puutarhatuolit tai kokoontaitettavat riippumatot. Lapsille paras istumapaikka on lattialla tyynyjen päällä, missä heidän on mukava olla koko esityksen ajan.

Jos katsojia tulee useampia, jokainen voi tuoda mukanaan oman tyynyn tai rantatuolin.

5. Pidä käden ulottuvilla ohutta peittoa

Vaikka kesäpäivät ovat usein lämpimiä, illat voivat olla viileitä, joten katsojille kannattaa varata käden ulottuville pehmeä, ohut peitto.

Kaksi pientä tyttöä katsoo elokuvaa pihalla.
Ulkoilmaelokuvateatterissa on oltava pöytä, johon saa kulhollisen popcornia ja hyvää juomaa! Terassin puuttuessa voi hyödyntää pihaa.

6. Laita pikkupöydälle purtavaa

Klassiseen elokuvailtaan kuuluvat tietysti myös pikkupurtavat. Lisää elokuvateatterin sisustukseen pieni pöytä ruoka- ja juomatarjoilulle.

Ruoan ei tarvitse olla monimutkaista. Voit tarjota helposti käsin syötävää naposteltavaa, kuten voileipiä, hedelmiä, mehuja ja tietysti popcornia.

7. Lisää ripaus raikkautta

Taivasalla oleskelu on jo itsessään rentouttavaa, mutta tunnelmaa voi vielä parantaa hemmottelemalla muitakin aisteja. Voit esimerkiksi kastella kukat tai pestä terassin lattian miellyttävän tuoksuisella pesuaineella juuri ennen esityksen alkua. Tällä tavalla tilasta tulee raikas ja hyväntuoksuinen.

Elokuvien hyödyt lapsille

Paitsi että lapset saavat nauttia ulkoilmasta ja hyvästä elokuvasta, tällainen aktiviteetti tarjoaa heille esimerkiksi seuraavat elokuvien hyödyt:

Ulkoilmaelokuvateatterin pystyttäminen on taatusti hauskaa

Yksi arvokkaimmista pandemian antamista opetuksista on oppia arvostamaan omaa aikaa ja tilaa. Tämän ansiosta osaamme tänä päivänä nauttia kotona puuhailusta aivan eri tavalla ja käyttää mielikuvitusta yllättääksemme lapsemme viihdyttävillä akvititeeteilla, kuten järjestämällä elokuvaillan omalla pihalla tai terassilla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.