2 jäätelökakkua valmistettavaksi lasten kanssa
 

2 jäätelökakkua valmistettavaksi lasten kanssa

Jos haluat valmistaa jäätelökakun lastesi kanssa tuomaan viilennystä kuumana kesäpäivänä, ei kannata jättää väliin alla esittelemiämme reseptejä. Ne ovat helppoja ja maukkaita!
2 jäätelökakkua valmistettavaksi lasten kanssa

Viimeisin päivitys: 30 elokuuta, 2022

Jäätelökakkujen valmistaminen lasten kanssa voi olla loistava tapa pitää hauskaa keittiössä ja tutustuttaa lapset jäätelöön. Yleensä on myös varsin kivaa valmistaa itse makeisia, jotka voidaan sitten syödä myöhemmin. Etenkin kun kyse on jäätelökakuista kesäkaudella, sillä ne ovat virkistäviä.

Aina on kuitenkin muistettava maltti sellaisten ruokien kanssa, joissa on huomattava määrä yksinkertaisia sokereita. Aloitetaan ruoanlaitto!

2 jäätelökakkua valmistettavaksi lasten kanssa

1. Mustikkajäätelökakku

Mustikkajäätelökakkua voi valmistaa lasten kanssa.
Mustikkajäätelökakku on erinomainen vaihtoehto valmistettavaksi lasten kanssa ja nautittavaksi kuumana kesäpäivänä.

Ainekset

Ohje

 1. Valuta jogurtti hyvin.
 2. Valmista mustikoista sose sekoittamalla niitä sokerin kanssa kattilassa keskilämmöllä 8 minuuttia.
 3. Käytä seos perunasurvimen läpi ja anna jäähtyä.
 4. Sekoita jogurtti mustikkasoseeseen ja laita pakastimeen.
 5. Valmista manteli-marengilevyjä sillä aikaa, kun uuni lämpiää 140 celsiusasteeseen.
 6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja laita siihen ripaus suolaa.
 7. Kaada päälle jauhot ja mantelit.
 8. Sekoita pyörivin liikkein, kunnes saat tasaisen lopputuloksen.
 9. Laita seos pursottimeen ja pursota osioita uunipellille. Paista levyjä puoli tuntia ja anna kuivua vielä 15 minuuttia uunin ollessa pois päältä.
 10. Laita annos jäätelöä lautaselle ja aseta päälle marenkilevy. Tarjoile!

Miksi tämä resepti kannattaa valmistaa lapsille?

Mustikoista saa fytokemikaaleja, joilla on antioksidoiva kyky. Ne neutraloivat vapaiden radikaalien muodostumista ja niiden kertymistä kehon kudoksiin. Erityisesti mustikoiden sisältämät antosyaanit auttavat ehkäisemään kroonisia ja monitekijäisiä sairauksia, joten niitä kannattaa sisällyttää ruokavalioon säännöllisesti.

2. Vanilja-mansikkakuppikakut

Mansikkajäätelökakkuja voi valmistaa mansikoista.
Mansikat sisältävät tärkeitä ravintoaineita, kuten C-vitamiinia. Jaa tämä maukas ja terveellinen resepti lastesi kanssa.

Ainekset

Ohje

 • Jaa keksit pohjaksi erillisiin kuppeihin.
 • Sekoita kulhossa keskenään jogurtti ja jäätelö.
 • Jaa seos kuppeihin keksien päälle. Älä laita kaikkea kerralla, vaan kaada ensin puolet, sitten kerros viipaloituja mansikoita ja sitten loput.
 • Koristele mansikoilla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Miksi tämä resepti kannattaa valmistaa lapsille?

Mansikoista saa C-vitamiinia , joka on keskeinen immuunijärjestelmää vahvistava ravintoaine, kuten osoittaa Nutrients -lehdessä julkaistu tutkimus. On erittäin tärkeää pitää tämän ravintoaineen taso riittävänä, jotta voidaan vähentää monien, erityisesti ylähengitysteihin vaikuttavien tartuntatautien ilmaantuvuutta.

Valmista nämä kaksi jäätelökakkua lastesi kanssa

On olemassa erilaisia jäätelökakkureseptejä, jotka voidaan valmistaa yhdessä lasten kanssa. Ne ovat virkistävyydessään erinomainen jälkiruoka kuumina kesäpäivinä. Ei pidä silti unohtaa, että parhaat vaihtoehdot päivittäiseen kulutukseen ovat hedelmät ja luonnonjogurtti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Kalt, W., Cassidy, A., Howard, L. R., Krikorian, R., Stull, A. J., Tremblay, F., & Zamora-Ros, R. (2020). Recent Research on the Health Benefits of Blueberries and Their Anthocyanins. Advances in nutrition (Bethesda, Md.)11(2), 224–236. https://doi.org/10.1093/advances/nmz065
 • Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.