Ensimmäiselle raskauskolmannekselle sopivat jooga-asennot
 

Ensimmäiselle raskauskolmannekselle sopivat jooga-asennot

Joitakin jooga-asentoja suositellaan raskauden ajalle niiden monien etujen vuoksi. Tässä artikkelissa annamme 4 ensimmäiselle kolmannekselle sopivaa jooga-asentoa.
Ensimmäiselle raskauskolmannekselle sopivat jooga-asennot
Andrés Felipe Cardona Lenis

Kirjoittanut ja tarkastanut liikuntatieteiden kandidaatti Andrés Felipe Cardona Lenis.

Viimeisin päivitys: 14 marraskuuta, 2023

Jooga on yksi mainioimmista liikuntavaihtoehdoista kunnon ylläpitämisessä. Se on yksi suosituimmista etenkin raskaana olevien naisten keskuudessa, mutta on tärkeää osata tehdä oikeat liikkeet oikealla tavalla. Siksi näytämme tänään, mitkä ovat ensimmäiselle raskauskolmannekselle sopivat jooga-asennot ja miten ne tehdään.

Kuten raskauden aikana kaiken muunkin kanssa, suosittelemme aloittamaan rauhallisesti ja ymmärtämään, että joogan eduista huolimatta sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä. Muista aina, että kehosi käy läpi sarjan fyysisiä ja fysiologisia muutoksia, jotka vaativat asteittaista sopeutumista.

Aloitetaanpa!

Ensimmäiselle raskauskolmannekselle parhaiten sopivat jooga-asennot

“Vältä harjoittelua raskauden aikana, jotta vauva ei vahingoitu.” Tämä on yksi suurimmista myyteistä raskauteen liittyen, joka on onneksi alkanut jäämään unholaan tieteen edistyksen ansiosta. Nykyään ovat hyvin tiedossa ne edut, jotka liittyvät fyysisten aktiviteettien, kuten joogan, harjoittamiseen raskausaikana.

Tässä artikkelissa näytämme sarjan sopivia asentoja raskauden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Muista, että itsehoito tänä aikana on välttämätöntä, koska kehossa tapahtuu suuria muutoksia.

Yleisenä ohjeena ensimmäisen raskauskolmanneksen joogaliikkeiden tulee olla hitaita ja vaatimattomia, jotta vältetään joidenkin yleisten vaivojen, kuten huimauksen ja pahoinvoinnin, paheneminen.

1. Tuulimylly

Tuulimylly (chakki chalana) on yksi suosituimmista jooga-asennoista ensimmäisen kolmanneksen aikana. Se lievittää särkyjä ja kipuja erityisesti lanteen ja selän alueilla.

Istu lattialla jalat täysin ojennettuina, muodostaen niillä V-kirjain. Älä irrota jalkoja lattiasta. Selän tulee pysyä suorana koko ajan.

Kun olet hyvässä asennossa, nosta molemmat kädet eteenpäin rintasi korkeudelle. Lukitse sitten kädet yhteen ja suuntaa vartaloa eteenpäin niin pitkälle kuin mahdollista. Tee ylävartalolla hidasta, pyörivää liikettä.

2. Kyyhkynen

Tämä asento auttaa vähentämään erilaisia vaivoja, erityisesti niitä, jotka liittyvät iskiashermoon. Se on yksi suosituimmista jooga-asennoista raskauden alkuvaiheessa.

Polvistu tasaiselle ja mukavalle alustalle. Pidä selkäsi suorana pystyssä ja asetu konttausasentoon käyttämällä kämmeniä ja polvia tukipisteinä.

Suuntaa sitten vasen polvi vasemman käden kämmenen kohdalle ja asentoa hyvin hallitsemalla tuo saman jalan jalkaterä oikean käden kämmenen kohdalle koukistaen jalkaa.

Tue koukistamasi jalan pakaraa samalla kun ojennat oikeaa jalkaa taaksepäin. Mitä tulee käsiisi, yritä levätä käsivarsillasi kämmenet vastakkain.

Lopuksi anna otsasi levätä käsilläsi ja yritä rentoutua alla olevan videon mukaisesti.

3. Keppiasento

Keppiasento on yksi tärkeimmistä perusasennoista, johon pohjautuvat monet muut, monimutkaisemmat asennot. Sitä ei suositella vain sen yksinkertaisuuden vuoksi, vaan myös sen keholle tarjoamien etujen vuoksi.

Tämän jooga-asennon säännöllinen harjoittelu auttaa stimuloimaan selän ja jalkojen lihaksia. Lisäksi se auttaa sinua rentoutumaan raskauden ensimmäisten muutosten hetkinä.

Istu lattialla jalat yhdessä ja täysin ojennettuina. Selkäsi tulee pysyä täysin suorana, samassa linjassa pakaroiden ja kaulan kanssa.

Laita kämmenet lattialle pakaroiden molemmille puolille. Paina niitä tiukasti lattiaa vasten muutaman sekunnin tai minuutin ajan kyvystäsi riippuen.

4. Timantti-istunta

Tätä asentoa käytetään myös joogan perustana, aivan kuten keppiasentoa.

Sen päätarkoitus on käynnistää liikkeitä suhteessa istuvaan asentoon. Raskaana oleville naisille suositellaan, koska se on helppo toteuttaa ja sillä on kyky lievittää erilaisia vaivoja.

Seiso jalat lantion leveydellä toisistaan. Ala sitten hitaasti kumartua ja aseta vartalosi polvillesi.

Pidä selkäsi suorana ja käsivarret lepäävät reisien päällä. Yritä pitää asento täysin pystyssä katseesi suoraan eteenpäin odotusajan loppuun asti.

Ovatko ensimmäiselle raskauskolmannekselle sopivat jooga-asennot vaikeita?

Ensinnäkin juttele neuvolassa terveydenhoitajasi kanssa ja pyydä lupaa harrastaa joogaa raskauden aikana. Muista, että lupa annetaan asianmukaisen lääketieteellisen diagnoosin perusteella.

Ota sitten yhteyttä jooga-ammattilaisen tai kouluttajan puoleen. Hänen tulee neuvoa, opastaa ja valvoa sinua koko prosessin ajan.

Jos sinun on vaikea suorittaa jokin asento, sinun tulee kertoa siitä. Sama pätee, jos sinulla on jokin sairaus tai jos et ole kunnossa harjoituspäivänä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.

r.min.js","strategy":"afterInteractive"}]}