Urheiluelokuvia lapsille - Äitiyden Ihme
 

8 urheiluelokuvaa lapsille

Haluatko löytää urheiluelokuvia lapsille ja viettää aikaa mukavasti heidän kanssaan? Tulet rakastamaan tätä listaa.
8 urheiluelokuvaa lapsille
Mara Amor López

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Mara Amor López.

Viimeisin päivitys: 10 kesäkuuta, 2024

On monia erilaisia elokuvateemoja, joita lapset voivat katsella ja jotka voivat olla inspiroiviakin. Monet lapset rakastavat esimerkiksi urheiluelokuvia. Lisäksi ne ovat tapa viettää aikaa perheen kesken, sillä aikuisetkin pitävät niistä. Tässä artikkelissa annamme sinulle listan, jota et voi ohittaa.

Nämä elokuvat ovat hauskoja, viihdyttäviä ja tarjoavat hyviä elokuvahetkiä. Ne kertovat myös inspiroivia tarinoita urheilun maailmasta. Elokuvien katsominen jopa auttaa meitä tuntemaan ja elämään läheisesti päähenkilöiden seikkailuja. Monet näistä elokuvista, aiheen lisäksi, välittävät aina oppitunnin, olipa kyse rakkaudesta, ystävyydestä tai muista arvoista ja tunteista.

Urheiluelokuvia lapsille

Tämä luettelo lapsille sopivista urheiluelokuvista voi olla sinulle suureksi avuksi. Esimerkiksi niille hetkille, jolloin haluat pitää hauskaa lastesi kanssa tai yksinkertaisesti siksi, että he pyytävät sinua katsomaan elokuvan kanssaan.

1. Takapihan tykki (1993)

Tästä elokuvasta on tullut klassikko ja siitä on tullut myös yksi eri sukupolvien lasten suosikeista. Se on elokuva ryhmästä lapsia, joita yhdistää rakkaus baseballiin. Kun he kokevat erilaisia seikkailuja, he viettävät yhdessä unohtumattoman kesän. Jos et ole nähnyt sitä, nyt on jo korkea aika!

2. Karate Kid -saaga

Kolme ensimmäistä Karate Kid -elokuvaa esittelevät Daniel Larusson (Daniel San) tarinan yhdessä hänen taistelulajien mestarinsa herra Miyagin kanssa. Ensimmäisessä elokuvassa poika on luokkatovereidensa kiusaamisen kohteena ja hän pyytää Miyagin apua karatessa puolustaakseen itseään. Seuraavissa elokuvissa nuori mies jatkaa seikkailujaan ja oppimistaan tässä urheilulajissa.

Neljännessä elokuvassa, nimeltään Karate Kid saa seuraajan, päähenkilö vaihtuu. Tällä kertaa päähenkilöt ovat herra Miyagi ja teini-ikäinen tyttö nimeltä Julie, joka on orpo, vähän vaikea ja joka asuu isoäitinsä kanssa. Nainen, joka on kyllästynyt tyttärentyttärensä käytökseen, päättää jättää tämän Miyagin luo muutamaksi viikoksi nähdäkseen, voiko tämä korjata tytön asennetta. Tämän lisäksi tytöstä tulee sotilaallisen kurinpitoryhmän kohde, joten Miyagi opettaa hänelle karatea.

Lopuksi vuoden 2010 Karate Kid -elokuvassa nähdään Jaden Smith, joka muuttaa äitinsä kanssa Kiinaan. Siellä hän oppii kung fu’ta rakennuksen huoltomieheltä, jota esittää Jackie Chan ja joka on myös kamppailulajien mestari, puolustaakseen itseään koulukiusaajalta.

3. Mestarit (1992)

Tämä elokuva kertoo tarinan “ankoista” ja kiehtoo sekä nuoria että vanhoja. Epäilemättä se ilahduttaa jokaista lasta, joka haaveilee palkintojen voittamisesta ja ystävien löytämisestä urheilun kautta.

Ankat ovat ryhmä lapsia, jotka ovat erilaisia jatkuvien tappioidensa vuoksi. Heidän tarinansa kuitenkin muuttuu ongelmallisen asianajajan Gordon Bombayn avulla. Tämä oppii lukuisia arvokkaita opetuksia pieniltä pojilta ja ymmärtää, että on olemassa paljon tärkeämpiä asioita kuin pelkkä voitto.

4. Pikku johtaja (1994)

Billy Heywood, 12-vuotias poika, saa perintönä isoisänsä pesäpallojoukkueen, joka on tuhoisassa tilassa. Heitä kutsutaan nimellä Minnesota Twins. Nuoren pojan tavat hallita joukkuetta ovat ristiriidassa henkilökunnan, johdon ja valmennushenkilökunnan kanssa. Tämä on komedia, joka viihdyttää niin nuoria kuin vanhojakin.

Lisää urheiluelokuvia lapsille

5. Vuoden märkäkorva (1993)

Tämä elokuva inspiroi ja huvittaa kaikkia lapsia, jotka haaveilevat isoista pokaaleista. Henry, 12-vuotias poika, jolla ei aluksi ole kykyjä pelata baseballia, joutuu onnettomuuteen, joka muuttaa tilanteen.

Käden murtuman jälkeen, kun kipsi poistetaan, poika pystyy yhtäkkiä heittämään palloa 100 mailia tunnissa. Joten liigan alaosassa oleva joukkue ottaa hänet tähtiheittäjäkseen. Lopulta nuorukainen saavuttaa samassa asemassa olevan julkkiksen avulla sen, mikä näytti mahdottomalta.

6. Space Jam (1996)

Tämän vuoden 1996 elokuvan pääosissa nähdään entinen Bulls-koripalloilija Michael Jordan ja Warner Bros. -sarjakuvan Looney Tunes -animaatiohahmoja. Se on sekoitus live-actionia ja animaation taikuutta. Siinä söpöt hahmot pyytävät Jordania apua pelatakseen Monstarsia vastaan. Lapset pitävät varmasti alkuperäisestä elokuvasta sekä vuoden 2021 elokuvasta Space Jam: Uusi legenda, jonka pääosassa on LeBron James.

7. Pikku jättiläiset (1994)

Tämä on yksi niistä urheiluelokuvista, joita sinä ja lapsesi ette voi missata. Tässä tapauksessa laji on amerikkalainen jalkapallo, jossa Danny O’Shea kokoaa joukon lapsia, joilla on vähän lahjakkuutta. Dannyn tytär johtaa tämän omituisen ryhmän kohtaamaan veljensä Kevinin tiimin.

8. Futisjunnut vauhdissa (1995)

Opettaja nimeltä Anna saapuu Iso-Britanniasta opettamaan hyvin motivoimatonta lapsiryhmää. Hän tutustuttaa heidät urheiluun perustamalla kouluun pienen jalkapalloliigan. Aluksi he eivät osaa antaa yhtäkään syöttöä tai potkaista palloa, mutta sitkeästi ja pikkuhiljaa he onnistuvat kohtaamaan osavaltion mestarit.

Tämä on toinen elokuva, jota et voi missata. Urheilun lisäksi se osoittaa meille myös arvojen, kuten sinnikkyyden, kamppailun ja ponnistelun tärkeyden saavuttaaksemme sen, mitä haluamme.

Mitä tulee lasten urheiluelokuviin

Tämä lasten urheiluelokuvien luettelo on loistava vaihtoehto viettää hauska iltapäivä lasten kanssa. Suurin osa niistä välittää urheilun lisäksi meille tärkeitä viestejä, jotta meillä kaikilla on arvot, jotka tekevät meistä mahtavia ihmisiä.

Joten jos olet kyllästynyt etkä tiedä mitä tehdä, tässä on joitain vaihtoehtoja, jotka ovat erittäin viihdyttäviä. Valmistakaa popcornit ja nauttikaa näistä elokuvista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Marín-Montín, J. (2004). Valores educativos del deporte en el cine. Comunicar: Revista Científica de Comunicación y Educación, 12(23), 109-113.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.