Teknologia on osa jokapäiväistä elämäämme ja mahdollistaa monenlaisten tehtävien suorittaminen. Vielä joitakin vuosia sitten näin ei kuitenkaan ollut, emmekä turvautuneet…
Lapset
Tässä osiossa autamme sinua ymmärtämään paremmin lapsesi älyllistä ja fyysistä kehitystä. Opit ymmärtämään, miksi lapsesi käyttäytyy tietyllä tavalla ja kuinka sinun tulisi reagoida joka tilanteessa. Opi terveydestä, ravitsemuksesta, hygieniasta ja kaikesta muusta, mitä tarvitset kasvattaaksesi onnellisen ja terveen lapsen.
Itsekäsitys tarkoittaa sitä kuvaa tai havaintoa, joka ihmisellä on itsestään. Se ilmentää yleensä vastausta kysymykseen siitä, kuka minä olen. Aivan…
Fyysinen aktiivisuus on lapselle välttämätöntä. Vaikka leikkiminen onkin fyysisen aktiivisuuden luonnollinen muoto, lapsen on hyvä harrastaa myös jonkinlaista varsinaista liikuntaa.…
Joulu lähestyy kovaa vauhtia, ja etenkin perheen pienimmät odottavat tässä vaiheessa innoissaan joulupukin saapumista ja lahjojen jakamista. Joulunalusaika on täynnä…
Tiedätkö, miten lapsen korkea älykkyys näkyy? Oletko joskus miettinyt, että oma lapsesi saattaisi olla huomattavasti keskitasoa älykkäämpi? Vanhempina saatamme olla puolueellisia, mitä…
Montessoripedagogiikka on lapsikeskeinen kasvatusmenetelmä, jonka kehitti italialainen pedagogi Maria Montessori. Sen perusperiaatteena on opettaa lasta tekemään itse. Montessori-menetelmää hyödynnetään yhä enemmän…
Monien tutkimusten mukaan piirustustaidolla on merkittävä rooli kirjoittamisen oppimisessa. Ennen kirjoittamista lapsi ilmaisee tunteitaan ja ajatuksiaan maailmasta piirtämällä. Jos piirtäminen on kirjoittamisen…
Symbolinen ajattelu auttaa lasta ymmärtämään abstrakteja käsitteitä ja on näin välttämätöntä hänen kehityksensä kannalta. Vanhempien ja muiden läheisten aikuisten onkin syytä tukea lapsen symbolista ajattelua varhaisesta vaiheesta lähtien, jotta lapsi…
Ihminen on luonnostaan sosiaalinen olento, joka on luotu elämään sosiaalisessa maailmassa. Tarvitsemme siis muita ihmisiä kehittyäksemme, ja myös lapsi kasvaa…
Jokainen lapsi kasvaa ja kehittyy omaan tahtiinsa, eikä lapsia tulisi suoraan vertailla keskenään. Tämä ei tarkoita, etteikö vanhempien olisi hyvä…
On tavallista, että lapsi puhuu tai toimii ajattelematta toimintansa seurauksia. Nuoren lapsen impulsiivinen käytös on tietyissä määrin normaalia ja odotettavissa, mutta jatkuva ja liiallinen impulsiivisuus muodostuu ongelmaksi. Aikuiset ajattelevat usein impulsiivisen…
Mikään ei ole vanhemmille erityisempää kuin oman lapsen kehityksen seuraaminen. Kuukausi kuukaudelta vauvasta kasvaa pieni ihminen ja lopulta murrosikäinen nuori. Noihin…
Tietyn tyyppiset emotionaaliset haasteet ovat normaali osa ihmisen kehitystä, ja jokainen lapsi kokee niitä jossain vaiheessa. Pahentuessaan tai kerta toisensa…
Vastasyntyneellä on tiettyjä sisäsyntyisiä käyttäytymistapoja, kuten imeminen ja itkeminen, joiden tarkoituksena on tuottaa vanhemmissa tai muissa ensisijaisissa huoltajissa tietynlaisia reaktioita.…
10-12 vuoden iässä lapsi on jo murrosiässä tai lähestyy sitä. Tähän ajanjaksoon liittyy erilaisia fyysisiä, kognitiivia, emotionaalisia ja henkisiä muutoksia.…
Toisen ja kolmannen ikävuoden välillä lapsi muuttuu taaperosta pikkulapseksi ja käy läpi runsaasti erilaisia kognitiivisia, fyysisiä, emotionaalisia ja sosiaalisia muutoksia.…
Kukin lapsi kypsyy omaan tahtiinsa, eikä ole olemassa yhtä yleistä ohjenuoraa, jonka mukaan lapselle voitaisiin antaa erilaisia vapauksia hänen kasvaessaan.…
Lapsen on tärkeä oppia rakastamaan itseään ja näkemään itsensä positiivisessa valossa kasvaakseen onnelliseksi ja terveeksi aikuiseksi. Valitettavasti tämä on toisinaan…
Elokuvien katselu perheen kesken on paitsi hauskaa, usein myös opettavaista. Tänään listaamme kahdeksan mukaansa tempaavaa koko perheen elokuvaa, joissa on…
Tunteet voidaan jakaa primaarisiin, sekundaarisiin ja instrumentaalisiin eli välineellisiin tunteisiin. Primaariset emootiot ovat perustavanlaatuisia tunnereaktioita ulkoisiin ärsykkeisiin ja tukevat ihmisen selviytymistä.…