5 vinkkiä auttaaksesi vauvaasi nukkumaan kesällä - Äitiyden Ihme
 

5 vinkkiä auttaaksesi vauvaasi nukkumaan kesällä

Kesäaikaan on parasta ylläpitää normaaleja rutiineja auttaaksesi vauvaasi nukkumaan, vaikka joustavakin voi silloin tällöin olla. Jatka lukemista.
5 vinkkiä auttaaksesi vauvaasi nukkumaan kesällä
Marcela Alejandra Caffulli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lastenlääkäri Marcela Alejandra Caffulli.

Kirjoittanut Yesibeth Rincón

Viimeisin päivitys: 17 kesäkuuta, 2024

Lapsen saaminen nukkumaan hyvin ja lepäämään lomakaudella voi olla hieman hankalaa, sillä silloin hän saattaa matkustaa, lähteä perheretkille tai käydä perhetuttavien luona vierailulla. Muutokset tottumuksissa vaikuttavat usein unen laatuun. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä auttaaksesi vauvaasi nukkumaan kesällä.

Vauvan uni on yhtä tärkeä kasvulle ja kehitykselle kuin ravitsemus. Kun lähdet kotoa tänä kesänä, yritä säilyttää hänen rutiininsa, aikataulunsa ja mukavuutensa. Yritä myös pitää tila, jossa hän nukkuu, raikkaana ja viileähkönä, jotta voit tarjota hänelle mukavuutta, jota hän tarvitsee levätäkseen hyvin. Jatka lukemista!

Vinkkejä vauvan hyvään lepoon kesällä

Tässä on joitakin vinkkejä, joita sinun on noudatettava, jotta voit auttaa vauvaasi nukkumaan paremmin kesällä, kun on kuuma tai kun perheen rutiinit jäävät sivuun. Kaikki tämä saattaa vaikuttaa vauvan lepoon.

1. Säilytä unirutiini

Jos lähdet matkalle tai olette poissa kotoa useammankin päivän, noudata vauvan samaa vanhaa unirutiinia. Pue pyjama päälle, imetä häntä tai anna hänelle tuttipullo, sammuta valot, laula ja nukuta vauvasi tapasi mukaan. Näin vauvasi tuntee olonsa turvalliseksi, vaikka hänen ympäristönsä on muuttunut.

Vauva nukkuu nallekarhun kanssa.
Vauvan unirutiinien ylläpitäminen on avain hyviin yöuniin kesällä. Rattareiden tai vaunujen ja hänen suosikkilelunsa mukaan ottaminen kannattaa.

2. Noudata aikatauluja, mutta ole joustava

Vaikka olisit poissa kotoa, noudata mahdollisimman paljon vauvasi uniaikataulua sekä öisin että päiväunien suhteen. Joka tapauksessa voit tehdä nukkumaanmenon hieman joustavammaksi. Kyse ei ole kävelylenkeistä luopumisesta tai joidenkin toimintojen jättämisestä syrjään, joita haluat tehdä tähän aikaan vuodesta, eikä myöskään koko vuoden aikana tekemiesi rutiinien äkillinen häiriintyminen. Tässä on joitakin vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä:

  • Lapsen vaunujen tai rattaiden tuominen mukaan: Tämä auttaa sinua laittamaan lapsesi nukkumaan, kun olet rannalla tai ostoksilla ostoskeskuksessa. Päiväunen kunnioittaminen auttaa lasta nukkumaan paremmin yöllä.
  • Älä vaihda aikataulua liian usein: Kesälomien aikana illalliset tai ulkoilut kestävät yleensä tavallista pidempään, joten on hyvin todennäköistä, että joudut nukuttamaan vauvasi hieman normaalia myöhemmin. Jos teet sen silloin tällöin, se ei vaikuta häneen liikaa, mutta jos siitä tulee tapa, vauvan nukkuminen vaikeutuu.
  • Muokkaa aikataulua asteittain: Jos haluat venyttää vauvasi yöaikataulua, tee muutos asteittain, vain tunnin viiveellä. Jos esimerkiksi laitat lapsesi normaalisti nukkumaan klo 19, aloita klo 20 ja niin edelleen, kunnes hän sopeutuu uuteen aikatauluun.

3. Älä muuta hänen nukkumistapaansa

Jotta vauvasi nukkuisi paremmin kesän aikana, on parasta olla muuttamatta hänen nukkumistapaansa. Aseta hänet kyljelleen tai selälleen, aivan kuten teet kotona. Tämä sisältää myös samojen pehmoeläinten tai peittojen käytön, jotka hänellä on pinnasängyssään. Jos lapsesi nukkuu erityisen lelun kanssa, ota se mukaan reissuun, sillä se auttaa häntä tuntemaan olonsa kotoisaksi.

4. Päivitä makuutila

Toinen vinkki auttaa vauvaasi nukkumaan kesällä on raikastaa tilaa, jossa hän nukkuu. Tänä vuodenaikana korkeat lämpötilat aiheuttavat vauvoille epämukavuutta, jolloin heistä tulee ärtyneitä ja he hikoilevat, minkä seurauksena heillä on vaikeuksia nukahtaa.

Huoneen jäähdyttäminen tuulettimella tai ilmastointilaitteella auttaa paljon. Älä missään tapauksessa anna viileän ilman kuitenkaan puhaltaa suoraan vauvan pinnasänkyyn, koska hän voi vilustua. Toinen temppu, jota voit käyttää, on sulkea ikkunat ja laskea sälekaihtimet alas vuorokauden kuumimpina aikoina, mikä estää huoneen lämpötilaa nousemasta erittäin korkealle.

Älä unohda pukea lastasi mukavasti nukkumaanmennessä. Voit laittaa hänelle kevyen puuvillapaidan, joka helpottaa oloa, jos vauva hikoilee. Älä myöskään peitä häntä peitolla, jos se ei ole välttämätöntä. Hänen ruumiinlämpönsä kertoo, onko hänellä kuuma vai kylmä.

Kylpy auttaa vauvaasi nukkumaan kesällä.
Lämmin kylpy ennen nukkumaanmenoa auttaa vauvaasi rentoutumaan ja lepäämään paremmin. Voit myös antaa vauvallesi hellävaraisen hieronnan.

5. Kokeile rauhoittavaa menetelmää

Auta vauvaasi nukkumaan paremmin tänä kesänä kokeilemalla rauhoittavaa menetelmää ennen nukkumaanmenoa, kuten kylpyä tai hellävaraista hierontaa. Kylpyammeen täyttäminen lämpimällä vedellä tuntia ennen nukkumaanmenoa laskee hänen ruumiinlämpöään, rentouttaa ja parantaa unen laatua.

Auta vauvaasi nukkumaan hyvin kesällä

Noudata näitä vinkkejä ja auta vauvaasi viettämään levollisia lepohetkiä kuumina ja kiireisinä kesäpäivinä, jolloin lepo yhdistetään kävelyyn ja hauskanpitoon. Kyse ei ole aikataulujen noudattamisesta kirjaimellisesti, vaan voit ylläpitää vauvasi rutiineja pienellä joustolla. Kiinnitä myös huomiota lapsesi unisignaaleihin. Tämä auttaa sinua paljon hänen päiväuniensa tai yöuniensa aikana.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.