Yhteiset yöt - mitä kaikkea ne antavat vauvallesi? - Äitiyden Ihme
 

Yhteiset yöt - mitä kaikkea ne antavat vauvallesi?

Yhteiset yöt - mitä kaikkea ne antavat vauvallesi?
Elena Sanz Martín

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Rakas äiti, tässä on sinulle kirje, jossa kerron kuinka paljon jaetut yömme minulle merkitsevät ja kuinka tärkeä minulle olet.

Saavuttuani maailmaan yöunesi ovat muuttuneet täysin: seuraava yö on aina vaikeampi kuin sitä edeltävä. Ymmärrän, että nämä yöt vaikuttavat päiviesi kulkuun ja laatuun.

Arvostan väsynyttä katsettasi – se saa minut tuntemaan itseni onnekkaaksi ja siunatuksi.

Vaikka uhraat ja annat kaikkesi saamatta samaa takaisin, tunnen silti sinusta hehkuvan onnellisuuden. Paras turvapaikkani on sylissäsi, josta löydän totuuden elämästä ja rakkaudesta. Sinä olet lämpö, hellyys ja ilo, joka pyörittää maailmaani.

Kiitos äiti, että rakastat minua ja omistat kaiken aikasi minulle ja olet kärsivällinen. Kiitos, että lohdutat minua hellästi ja pehmeästi. Kiitän myös jokaisesta rauhoittavasta laulustasi keskellä yötä. Kiitos kaikista saduista, joita kerrot minulle – niitä kertoessa mielikuvituksesi lähtee lentoon.

Mikään ei rentouta vauvaa niin paljon kuin äidin ääni. – Tuntematon

Syntymästä lähtien jaetut yhteiset yöt

vauvan yöt

Rakas äiti, syntymästäni lähtien jaetut yhteiset yöt ovat olleet kultaakin kalliimpia. Esimerkiksi viime yönä heräsin tunnin välein, koska halusin lämpimään syliisi. Tein niin, koska tarvitsin sinua. Kun en kuule sydämenlyöntiäsi joka hetki, se saa minut huolestumaan.

Tarvitsen huolenpitoasi, syliäsi ja kiintymystäsi. En pysty sanoin kuvailemaan, kuinka rauhallista ja turvallista sylissäsi on. Kaikista vaatimuksistani huolimatta minua katsovat kärsivälliset kasvot, jotka ovat aina valmiina minua varten.

Hymyn kera tarjoat minulle tärkeintä ja terveellisintä asiaa maailmassa: ravintorikasta rintamaitoa. Tartun sinuun ahnaasti pienillä sormillani. Vaikka silmäsi lipsuvat kiinni väsymyksestä, et kuitenkaan koskaan päästä katsettasi irti minusta. Katsot minua suoraan syvälle silmiini, ihan kuin näkisit sieluuni saakka.

Näin opetat minulle uhrautumisen ja omistautumisen arvon. Sinulta opin todellisen ehdottoman rakkauden ja syvän anteliaisuuden taidon. Arvostan kaikkea, mitä olet tehnyt ja mitä tulet tekemään vuokseni. Pyydän anteeksi vaatimuksiani, mutta haluan vain olla lähelläsi, sillä olet sankarini.

Tiedän sinun tarvitsevan unta, mutta en pysty kontrolloimaan unisyklejäni tai tarpeitani, sillä ne on ohjelmoitu minuun biologisesti. Älä kuuntele heitä, jotka sanovat minun yrittävän manipuloida sinua. Tarvitsen turvaa yhtä paljon kuin tarvitsen maitoa vatsantäytteeksi tai puhtaan vaipan, jotta herkkä ihoni ei ärsyyntyisi.

Tämän haluan sinun tietävän öistäni

En vieläkään tiedä seinien ja katon merkityksen tärkeyttä. Minulle turvapaikka tarkoittaa sinun syliäsi. Sinä olet minun ravintoni, turvani, maailmani ja koko elämäni. Jotkut saattavat sanoa, että minun tulisi olla jo itsenäisempi, mutta älä kuuntele heitä. Olen vielä pieni vauva, vain muutaman kuukauden ikäinen.

Ajan kuluessa opin kyllä olemaan itsenäinen ja riippumaton muista. Tulet opettamaan minulle paljon elämästä, mutta nyt on minun aikani nauttia sinun seurastasi. Aika kuluu liian nopeasti ja ennen kuin huomaatkaan, on liian myöhäistä – tätä aikaa et saa enää koskaan takaisin.

vauvan yöt

En voi kiistää, ettenkö tarvitsisi sinua ja apuasi kaikkeen – olethan minun opastava valoni. Tarvitsen sinua kun itken, en tee sitä vain oikutellakseni. Kiitos, että huomioit itkuni, vuorokaudenajasta riippumatta.

Näiden kauniiden rakkauden eleiden myötä osoitat samalla, että maailma on sittenkin turvallinen paikka elää. Kiitos öisistä lohdutuksista, vaikka tiedän, että joudut nousemaan aamulla töihin ja suoritat myös monia muita askareita.

Piristy, olet loistava äiti!

Mitä tahansa tapahtuukin, pidä pää pystyssä ja muista, että tämä aika on tulevaisuuteen sijoittamista. Tulevaisuudessa nämä vaikeat yhteiset yöt ovat vain muisto menneestä. Ne ovat osoitus siitä, kuinka rohkea ja vahva voitkaan olla. Muistellessasi huomaat, että jokainen vaikea hetki toi mukanaan tuhansia siunattuja äitiyden hetkiä.

Juuri nyt halauksesi ja suukkosi ovat kaikki, mitä tarvitsen. Lupaan löytää oman tieni, kunhan olen siihen valmis. Kiitos kaikesta, minkä olet tehnyt vuokseni – polustani tulee turvallinen ja ilontäyteinen. Sinä olet lempi-ihmiseni maailmassa. Rakastan sinua joka solullani, täydestä sydämestäni ja sielustani. Rakkaudella lapsesi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.