Tieteellisesti suunniteltu laulu, joka saa vauvan nauramaan - Äitiyden Ihme
 

Tieteellisesti suunniteltu laulu, joka saa vauvan nauramaan

Tieteellisesti suunniteltu laulu, joka saa vauvan nauramaan
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

On olemassa eräs laulu, joka  luotiin ihan erityisesti  siihen tarkoitukseen, että vauva saataisiin nauramaan. Se on nimeltään Happy Song, ja sen on kehittänyt ryhmä tutkijoita Iso-Britanniassa.

Laulu kestää noin kaksi minuuttia, ja tämän aikana vauvasi tulee kuulemaan erityisen ja hyvin tutkitun yhdistelmän ääniä. Nämä äänet vaihtelevat meren, eläinten, musiikkisoitinten ja naisen äänen välillä – viimeisin näistä on aina rauhoittava lapselle.

Nyt esittelemämme laulu saa vauvan nauramaan, mutta tämä on vain yksi niistä hyödyistä, jotka se tarjoaa lapsellesi, sillä se myös stimuloi sekä tekee hänen olonsa hyväksi.

Yhteistyössä noin 2 300:n vanhemman kanssa Caspar Addyman ja musiikkipsykologi Lauren Steward pyysivät vanhempia nimeämään ääniä, jotka saivat heidän vauvansa nauramaan. Tämä oli ensimmäinen askel, jotta voitin alkaa kehittää tätä hyvin suunniteltua laulua vauvan naurun synnyttämiseksi.

Tutkijat tekivät keskivertokoosteen vanhempien antamista vastauksista. Kaikkein mainituimmat äänet olivat: aivastaminen, eläinäänet ja muiden vauvojen nauru. Kun tekijät olivat koonneet joukon ääniä, laulua testattiin noin 50:llä vauvalla.

Testien aikana asiantuntijat mittasivat reaktioita, joita vauvoilla oli. He katsoivat näiden liikkeitä, kasvonilmeitä, sydämen lyöntinopeutta ja ääntelyä, jotta pystyivät näkemään, mitkä osat laulusta saivat vauvoilla aikaan iloisen ja positiivisen mielialan.

Sitten he kokosivat tietonsa ja päättivät äänittää laulun Happy Song. Siinä on luonnon ja torven ääniä sekä pieniä tunteiden ilmaisuja, jotta laulua kuunteleva vauva pysyy valppaana. Ja kuten jo sanoimmekin, laulussa on myös naisen ääni.

Tämän laulun lisäksi on olemassa myös monia muita vastaavia, jotka voivat olla avuksi vauvasi naurun tuomiseksi esiin.

Vauvat pitävät toistuvasta ja ennalta arvattavasta musiikista, sillä se antaa heille tyydytyksen siitä, että he voivat ennakoida asian, joka tapahtuu. Näitä asioita ovat esimerkiksi lehmän ammuminen ja kanan kotkotus.

Tietelijät myös väittävät, että vauvat tulevat todennäköisemmin pitämään nopeammasta musiikista, sillä heidän sydämensä toimivat nopeammalla rytmillä kuin aikuisten.

vauvan nauru ja musiikki

Laulut, jotka stimuloivat positiivisella tavalla ja saavat vauvan nauramaan

Musiikilla voi olla useita positiivisia vaikutuksia lapsiisi sen lisäksi, että se voi saada aikaan naurua. Tieteilijät ovat jo aloittaneet eräiden tällaisten vaikutusten tutkimisen. Esimerkiksi University of Washington -yliopiston tutkijat ovat osoittaneet, että pysymällä musiikin tahdissa vauvat pystyvät parantamaan kognitiivisia taitojaan.

Kahden ensimmäisen kuukauden aikana vauvat pitävät eniten tuutulauluista tai lyhyistä instrumentaalisista pätkistä. Ne muistuttavat vauvaa äidin sydämenlyönnistä, ja tämä saa heidät rentoutumaan. Musiikki vähentää stressiä siten, että se toimii lasta rauhoittaen.

On myös todistettu, että yhdeksänkuinen vauva, joka altistetaan usealle musiikkisessiolle, pystyy tunnistamaan useita melodioita ja laulukuvioita. Nämä taidot auttavat lasta oppimaan uusia asioita nopeasti.

On myös todistetty viime vuosikymmenen aikana, että musiikki edistää lapsilla aivojen kehitystä. Se myös auttaa stimuloimaan eräitä sellaisia taitoja, jotka auttavat lasta oppimaan.

Musiikki lapsen liittolaisena

Musiikki voi myös auttaa lasta parantamaan keskittymistään ja luovuuttaan. Se stimuloi psykomotorista kehitystä. Kun lapsi alkaa kävellä, hänellä on myös parempi tasapaino. Hän tulee liikkumaan harmonisella tavalla.

Laulujen sanat vaikuttavat positiivisesti myös koskien lapsen kielellistä kehitystä. Ne edistävät aktiivisia yhteyksiä kielen alueella. Siten musiikin kuuntelu ja laulujen oppiminen tulee ehdottomasti auttamaan vauvaasi puhumaan sujuvasti.

Keskoset, jotka altistetaan usein musiikkimelodioille, ovat tutkimusten mukaan pystyneet parantamaan syömistä koskevia tottumuksiaan. Heillä on havaittu myös positiivisia vaikutuksia fyysisiä tekijöitä koskien, kuten esimerkiksi sydämen ja hengityksen tahtia.

Nämä ovat vain muutama niistä positiivisista seurauksista, joita lapsesi voi saada musiikin kuuntelusta. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että musiikin kuuntelu tekisi lapsestasi lahjakkaan, mutta se kuitenkin auttaa häntä kehittymän paremmin monella tapaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.