6 välttämätöntä tarviketta vauvan kanssa ulkoiluun
 

6 välttämätöntä tarviketta vauvan kanssa ulkoiluun

Esimerkiksi rattaat, vaipat, hoitoalusta ja peitto ovat välttämättömiä tarvikkeita vauvan kanssa ulkoiluun. Lue lisää täältä.
6 välttämätöntä tarviketta vauvan kanssa ulkoiluun
Marcela Alejandra Caffulli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lastenlääkäri Marcela Alejandra Caffulli.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Suuri päivä on koittanut! Voit vihdoinkin viedä vauvasi ulos käymään paikoissa, joissa käyskentelit usein ennen hänen syntymäänsä. Itse asiassa vauvat voivat yleensä olla vanhempiensa mukana jo heti sairaalasta päästyään. On kuitenkin tärkeää muistaa nämä 6 välttämätöntä tarviketta vauvan kanssa ulkoiluun, jotta retki sujuisi mahdollisimman hyvin.

Ennen kävelylle lähtöä…

Ennen kuin lähdet pienokaisen kanssa kävelylle, sinun on hyvä ottaa huomioon eräät suositukset, joista on paljon apua valmistautuessasi niin lyhyeen kuin pidempäänkin ulkoiluun. Erityisesti on otettava huomioon kaksi päätekijää:

  1. Vauvan ikä: Ikä on yksi huomioon otettava tekijä, sillä se määrittää, mitä tarvikkeita tarvitset vauvan kanssa ulkoiluun. Esimerkiksi vastasyntynyt vauva tarvitsee rattaat, kun taas vanhempi vauva haluaa todennäköisesti kävellä.
  2. Vuodenaika: Talvella ulos ei tule mennä kovilla pakkasilla, ja sinun tulee varmistaa, että vauva on puettu kylmällä säällä hyvin. Kesällä taas ulos kannattaa mennä viileämpinä vuorokaudenaikoina suojataksesi vauvaasi auringolta.

6 välttämätöntä tarviketta vauvan kanssa ulkoiluun

Nyt kun nämä kaksi tekijää ovat tiedossa, on aika esitellä välttämättömät tarvikkeet vauvan kanssa ulkoiluun. Niitä on kaiken kaikkiaan kuusi, ja joka äidin tulee muistaa ottaa ne mukaan lähtiessään ulos pienokaisen kanssa. Pistä muistiin!

1. Rattaat

Neljän ensimmäisen elinkuukauden aikana vauva joutuu olemaan makuulla jokaisella retkellä. Siksi tarvitset rattaat, joissa tulisi lisäksi olla suoja kylmää vastaan, aurinkovarjo, hyttysverkko ja muovisuoja sadetta varten.

Äiti kantaa lasta kantoliinassa.
Lyhyillä retkillä kantoreppu tai -liina voi olla hyvä vaihtoehto. Ne ovat mukavia ja käytännöllisiä välineitä pienokaisen kantamiseen.

2. Vauvan kantoreppu tai -liina

Lyhyellä retkellä vauvan kantamiseen sopii hyvin kantoreppu tai -liina. Ne tekevät matkasta mukavan ja miellyttävän, eikä rattaita tarvita. Muista, että nämä tarvikkeet ovat hyödyksi muutamassa erityistilanteessa.

3. Tarvikelaukku

Rattaissa oleva tarvikelaukku on yksi välttämättömistä lisävarusteista, kun lähdet vauvasi kanssa katsomaan maailmaa. Varsinkin, jos olet poissa kotoa kauan, mukaan on aina otettava seuraavat tarvikkeet:

  • Vaippoja
  • Vauvarasva
  • Kosteuspyyhkeitä
  • Kokoontaitettava hoitoalusta
  • Ruokaa
  • Leluja

4. Ruokalappu

Ellet edelleen yksinomaan imetä, maidonkorviketta tai kiinteää ruokaa saava lapsi tarvitsee ruokalapun. Varmista, että ruokalaput on valmistettu musliinista, jotta saat pestyä ne helpommin etkä tahraa omia ja vauvasi vaatteita.

Jos haluat kattavan listan onnistuneeseen pulloruokintaan kodin ulkopuolella, muista tietysti ottaa mukaan myös pullo, äidinmaidonkorvike tai lypsetty rintamaito sekä vedellä täytetty termospullo.

Vauvan kanssa ulkoiluun tarvitaan tiettyjä tarvikkeita.
Pidä aina mukana peitto, jota voit käyttää tarvittaessa. Jos esimerkiksi tulee yhtäkkiä kylmä tai menet ilmastoituun paikkaan, pystyt pitämään vauvasi lämpimänä.

5. Peitto vauvalle

Peitot sopivat erinomaisesti kiintymyksen ja rakkauden siteen rakentamiseen ensimmäistä kertaa. Tästä syystä ne ovat yksi suosituimmista lahjoista vastasyntyneelle, sillä ne rauhoittavat ja tyynnyttävät vauvaa aina tarvittaessa. Lisäksi, jos lähdet kävelylle iltapäivällä tai illalla, astut mihin tahansa ilmastoituun rakennukseen tai huomaat, että ilma alkaa yhtäkkiä viilentyä, hyvä peitto on mitä tärkein apuväline, joten muista ottaa se mukaan ennen lähtöä.

6. Pari tuttia

Myös tutit rauhoittavat vauvaa. Kuten Journal of Clinical Orthodontics –lehden julkaisemasta artikkelista käy ilmi, pienten lasten tarvitsee imeä jotain rauhoittuakseen. Kunhan tuote täyttää turvallisuus- ja hygieniavaatimukset, eikä vauva ylläpidä tätä tottumusta pitkään, kannattaa mukaan siis napata aina tutti (tai varmuuden varalta kaksi) ennen lähtöä.

Pidä välttämättömät tarvikkeet aina käsillä, kun lähdet ulos vauvasi kanssa!

Nyt kun tiedät, mitä tarvikkeita tarvitset vauvan kanssa ulkoiluun, on aika nauttia yhteisestä ajasta hänen kanssaan. Tulet varmasti muistamaan lopun elämääsi ne hetket, jolloin menitte yhdessä ulos hengittämään raitista ilmaa ja vierailemaan taianomaisissa paikoissa. Tästä eteenpäin kaikki on yhtä seikkailua!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.