Vauvan aktiviteetit ulkoseikkailupuistoissa ja puuhapaikoissa - Äitiyden Ihme
 

Vauvan aktiviteetit ulkoseikkailupuistoissa ja puuhapaikoissa

Jos haluat stimuloida vauvan lihaksia ja aisteja, hallitut harjoitteet lapsille suunnatuissa tiloissa ovat siihen paras valinta.
Vauvan aktiviteetit ulkoseikkailupuistoissa ja puuhapaikoissa

Viimeisin päivitys: 09 toukokuuta, 2019

Erilaiset lasten ulkoseikkailupuistot ja puuhapaikat ovat yhä suositumpia eri puolilla maailmaa. Tänään tutustumme tarkemmin siihen, mitä kaikkea pieni lapsi voi tehdä tällaisissa paikoissa.

Jokainen vanhempi haluaa oman lapsen kehon ja mielen olevan terve, ja ulkoseikkailupuistot ja erilaiset vauvojen puuhapaikat ovat aivan omiaan auttamaan tässä tavoitteessa. Erilaiset harjoitukset auttavat stimuloimaan ja kasvattamaan vauvan energiatasoja.

Lasten ulkoseikkailupuistoissa suoritettavia aktiviteetteja

On olemassa monenlaisia aktiviteetteja, joita 6-10 kuukauden ikäinen vauva voi tehdä vanhempansa tai muun aikuisen kanssa lasten ulkoseikkailupuistossa. Nämä aktiviteetit tarjoavat lapselle uudenlaisia aistikokemuksia, hauskoja hetkiä vanhempien kanssa sekä usein mahdollisuuden olla yhteydessä luontoon.

Liukumäestä laskeminen

Tämä aktiviteetti vahvistaa vauvan tasapainoa ja ryhtiä, stimuloi lihaksia sekä auttaa siinä, että lapselle ei kehity korkean paikan tai putoamisen pelkoa. Lisäksi liukumäri on äärettömän hauska laite, ja siitä alas laskeminen tarjoaa vauvalle ainutlaatuisen tuntemuksen. Vauva kasvattaa luottamusta niin itseensä kuin vanhempaansakin.

Keinuminen

Keinuminen vahvistaa käsivarsien lihaksia ja auttaa vauvaa tottumaan edestakaiseen liikkeeseen. Tämä helpottaa lasta sietämään esimerkiksi autossa matkustamista ja vähentää huimauksen esiintymistä.

Myös vauvalle on tarjolla erilaista tekemistä lasten ulkoseikkailupuistoissa

Leikkimökki

Leikkimökissä leikkiminen opettaa lasta toimimaan muiden lasten kanssa. Tämä yksinkertainen, mutta viihdyttävä tila tarjoaa vauvalle tutkittavakseen erilaisia uteliaisuuden herättäviä muotoja ja esineitä.

Trampoliinilla pomppiminen

Tämä aktiviteetti kehittää tasapainoa ja vahvistaa lihaksia. Lapsi oppii, mihin kaikkeen hänen kehonsa pystyy, ja hän saa lisää energiaa – ja onhan pomppiminen myös todella hauskaa!

Aktiviteetit vauvojen puuhapaikoissa

On olemassa monenlaisia vauvojen puuhapaikkoja, joissa vauvoille on kaikenlaista tekemistä. Vauvojen puuhapaikkojen tulee olla vauvasi ikään, tarpeisiin ja fyysisiin taitoihin sopivia. 

Vauvojen puuhapaikkojen suositusikä on 4-12 kuukautta. Vauvojen puuhapaikoissa suoritettavia aktiviteetteja ovat esimerkiksi seuraavat:

Visuaaliset harjoitteet

Yleensä vauvojen puuhapaikoissa on monenlaisia, värikkäitä roikkuvia leluja. Nämä herättävät vauvan huomion ja ovat hyödyksi näkökyvyn kehittymisessä.

Jokainen vanhempi haluaa oman lapsen kehon ja mielen olevan terve, ja ulkoseikkailupuistot ja erilaiset vauvojen puuhapaikat ovat aivan omiaan auttamaan tässä tavoitteessa.

Esineiden koskettaminen

Vauvojen puuhapaikoissa on useimmiten tarjolla erilaisia esineitä eri materiaalista, eri kokoisina ja eri muotoisina. Tällaisten esineiden koskettaminen stimuloi vauvan tunto- ja näköaistia. Koskettamalla esineitä käsin vauva kohtaa uudenlaisia tuntemuksia koskemalla ja havaitsemalla uusia muotoja. 

Äänien tunnistaminen

Monissa vauvojen puuhapaikoissa on äänileluja, jotka on tarkoitettu stimuloimaan vauvan korvia. Äänien lisäksi lelussa voi olla valoja, jotka saavat herkemmin vauvan huomion.

Mitä vauva puuhaileekaan lasten ulkoseikkailuipuistoissa tai vauvojen puuhapaikoissa, tulee aikuisen valvoa vauvaa tarkkaan. Vaikka nämä tilat onkin suunniteltu lapsille heidän tarpeet ja riskit huomioon ottaen, turvallisuuteen ei tule täysin luottaa, vaan sinun tulee valvoa lastasi.

Valvo aina tarkasi vauvasi leikkejä.

Vauvan aktiviteettien hyödyt lasten ulkoseikkailupuistoissa ja puuhapaikoissa

Näillä aktiviteeteilla on monia muita hyötyjä, joita haluamme lisäksi korostaa:

  • Aktiviteetit kannustavat vauvan persoonan ja älyn kehitykseen.
  • Parantavat fyysisiä ja henkisiä taitoja.
  • Parantaa sydämen ja verisuonten kuntoa.
  • Kehittää itsetuntoa.
  • Edistää luovuutta ja ihmisten välisiä suhteita.

Harjoittamalla edellä mainittuja aktiviteetteja lasten ulkoseikkailupuistoissa ja vauvojen puuhapaikoissa, saa vauva monia taattuja hyötyjä niin kognitiiviselle kehitykselle kuin hienomotoristen taitojen oppimisellekin. Vauva nauttii erilaisesta ympäristöstä ja hänellä on hauskaa leikkiessään ja stimuloidessaan aistejaan!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.