Mukaan otettavat tarvikkeet vauvan kanssa ulkoiltaessa - Äitiyden Ihme
 

Mukaan otettavat tarvikkeet vauvan kanssa ulkoiltaessa

Vaikka jokainen lapsi onkin ainutlaatuinen, kaikki vauvat tarvitsevat tiettyjä tarvikkeita kotona ja kodin ulkopuolella. Tänään listaamme asiat, jotka kannattaa pakata mukaan, kun pienen lapsen kanssa poistutaan kotoa.
Mukaan otettavat tarvikkeet vauvan kanssa ulkoiltaessa

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 19 maaliskuuta, 2020

Vauvan hoitamiseen tarvitaan monia välineitä, ja tuoreet vanhemmat voivatkin huomata, että ulos lähteminen pienen lapsen kanssa ei ole aivan yksinkertaista. Kaikkia mahdollisia tarvikkeita on kuitenkaan turha kantaa mukana, ja tänään listaammekin tärkeimmät mukaan otettavat tarvikkeet vauvan kanssa ulkoiltaessa.

Mukaan otettavat tarvikkeet vauvan kanssa ulkoiltaessa

 • Vaipat. Mukaan ei tarvitse ottaa koko pakettia, vaan sopiva määrä ajalle, joka tullaan olemaan poissa kotoa. Jos edessä on vain lyhyehkö ulkoilu, 2 tai 3 vaippaa riittää.
 • Tutti. Tutin ja varatutin mukana kantamisesta ei ole koskaan haittaa. Vauvoilla on tapana heitellä tuttiaan lattialle tai maahan.
 • Vaipanvaihtoalusta. Kertakäyttöiset vaipanvaihtoalustat ovat käteviä tarvikkeita hoitolaukussa mukana kannettaviksi. Alusta auttaa pitämään huolta hygieniasta, kun vauvan vaippa vaihdetaan kodin ulkopuolella.
 • Kosteuspyyhkeet. Kosteuspyyhkeitä voidaan käyttää monissa tilanteissa aina vaipanvaihdosta siivoukseen ja tahrojen putsaamiseen. Paketti ei vie juurikaan tilaa, mutta pyyhkeet voivat pelastaa monesta pulasta.
Mukaan otettavat asiat lapsen kanssa ulkoiltaessa
 • Ruokalappu. Jos lapsi tulee syömään tai juomaan ulkoilun aikana, ruokalappu estää vaatteiden sotkeentumisen.
 • Vaihtovaatteet. Aina edes ruokalappu ei estä tahrojen syntymistä, minkä vuoksi on hyvä kuljettaa mukana vaihtovaatteita. T
 • Aurinkovoide. Lapsen herkän ihon suojaaminen on erityisen tärkeää kesällä, mutta siitä tulisi huolehtia ympäri vuoden. Ultraviolettisäteily on voimakkaimmillaan kesällä, mutta vaarallista lapselle kaikkina vuodenaikoina.
 • Roskapussit. Kahden tai kolmen pienen pussin mukana kuljettaminen kannattaa, sillä pusseja voidaan käyttää moneen tarkoitukseen. Ne ovat näppäriä paitsi likaisten vaippojen hävittämisessä, myös monessa muussa tilanteessa.
 • Neste. Mukana tulisi olla aina vettä tai maitoa lapsen janon sammuttamiseksi. On hyvä muistaa, että alle kuusi kuukautta vanhojen lasten ei suositella juovan vettä.

Tarpeettomat tavarat vauvan kanssa ulkoiltaessa

 • Lääkkeet. Jos vauva ei ole sairas, ja hänen kanssaan ollaan menossa vain lyhyelle kävelylle, lääkkeiden mukana kantaminen on turhaa.
 • Erilliset putsauspyyhkeet eri kehonosille. Kuten jo mainitsimme, hoitolaukkuun kannattaa aina pakata kosteuspyyhkeitä, mutta suosittelemme hankkimaan yleiskäyttöisiä pyyhkeitä, jotka sopivat kaikkiin tarkoituksiin.
Mukaan otettavat asiat lapsen kanssa ulkoiltaessa
 • Kampa tai harja. Moni äiti pakkaa hoitolaukkuun lapsen kamman tai harjan, mutta tämä ei ole tarpeen. Vauvan mahdollisesti sotkuisista hiuksista on turha murehtia. Kyseessä on lapsi, jonka hiukset voidaan tarvittaessa siistiä kädellä.
 • Iso määrä leluja. On tavallista, että lapsi haluaa ottaa mukaansa lelun tai kaksi, ja tähän kannattaakin aina suostua. Kaikkia mahdollisia leluja ja esineitä on kuitenkaan turha pakata mukaan.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.