Sattuuko pojan synnyttäminen enemmän kuin tytön? - Äitiyden Ihme
 

Sattuuko pojan synnyttäminen enemmän kuin tytön?

Sattuuko pojan synnyttäminen enemmän kuin tytön?

Kirjoittanut Gladys González

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

On tehty tieteellinen tutkimus, jonka tarkoituksena oli selvittää, onko pojan synnyttäminen todella kivuliaampaa kuin tytön. Katsotaan sitten, mitä asiantuntijoilla on tästä aiheesta sanottavanaan!

Luonnollinen synnytys on yksi kaikkein kauneimmista kokemuksista, joita naisella voi elämänsä aikana olla. Vaikka suuri osa synnytyksestä liittyy kipuun, synnyttäminen on kuitenkin paljon, paljon muutakin kuin pelkkää kipua.

Olet varmasti usein miettinyt erilaisia asioita raskauteen liittyen, kuten kenties sitä, onko pojan synnyttäminen jotenkin erilaista kuin tytön.

Eräs artikkeli, joka julkaistin lehdessä Journal of Pediatric Research koskien tutkimusta, joka tehtiin San Cecilio Clinical Hospital -sairaalassa Granadassa (ja johon osallistui ryhmä tutkijoita University of Granada -yliopistosta) toteaa, että lapsen sukupuoli voi olla tekijänä siinä, millainen synnytys on.

Tutkimus kohdistui 56:een raskaana olevaan ja terveeseen naiseen. Tutkimuksen mukaan poikien syntymä on kivuliaampi naiselle. Tämä ilmiö johtuu siitä, että tytöt reagoivat paremmin stressiin.

Tytöillä on antioksidanttipuolustus, joka on parempi kuin pojilla, ja tämä saa aikaan vähemmän hapettumisen aiheuttamaa vahinkoa solukalvoille.

Äidille tämä tarkoittaa alempaa tulehtuneisuuden tasoa ja vähemmän kipua synnytyksen aikana.

Tutkijat arvioivat 56:a raskaana olevaa naista, jotka olivat täysin terveitä. Näistä naisista 27 sai pojan ja 29 tytön.

Kun naiset olivat synnyttäneet, lääkärit saivat selville, että äidit jotka saivat tytön, saivat vähemmän vahinkoa biomolekyyleilleen.

Tämä on ensimmäinen tutkimus, joka on tuottanut tällaisen tuloksen.

Tähän asti kyseistä aihetta kartoittavia tutkimuksia on tehty vain aikuisille, jotka kärsivät tulehtuneisuudesta. Tämä tutkimus kuitenkin keskittyi siihen vaikutukseen, joka vauvalla on äitiin.

Tytön synnyttäminen on naiselle vähemmän aggressiivinen kokemus

äiti ja vauva

Javier Diaz Castro ja Julio Jose Ochoa Herrera olivat projektin päätutkijat, jotka toimivat yhdessä yliopiston fysiologian osaston kanssa. He totesivat, että analyysi avaa mielenkiintoisen alueen tutkimukselle koskien vastasyntyneiden sukupuolta ja mahdollisia riskitekijöitä, kuten esimerkiksi seurauksia eliniän ja sairauksien kehittymisen näkökulmasta.

Miten sitten pojat tarkemmin ottaen eroavat tytöistä, jos kerran synnytys on erilainen?

Perustuen tämän ryhmän tutkimukseen, tytöillä on entsymaattiset systeemit, jotka ovat kypsemmmät synnytyksen hetkellä. Tämä luo suojan, joka torjuu solujen vahingoittumista. Se myös optimoi solujen aineenvaihduntaa.

Toisin sanoen tytöt ja heidän äitinsä pystyvät tehokkaammin hoitamaan sen aggressiivisuuden, joka liittyy synnytykseen. Siten kivut eivät ole niin voimakkaita kuin ne ovat pojan synnytyksessä.

Synnytys ei ole pelkkää kipua

äiti ja poika

Moni raskaana oleva kokee todella suurta pelkoa luonnollista synnytystä kohtaan, sillä he ovat kuulleet asiasta paljon pelottavaa muilta äideiltä.

Synnytys ei kuitenkaan ole asia, jonka tarvitsee olla pelkkää kipua, ja tässä voivat olla avuksi etenkin muut ihmiset. He voivat opastaa sinua, kuten esimerkiksi synnytysvalmennuksessa ja tukiryhmissä.

Hengitys on avainasia, jotta voisit hallita kipua synnytyksen aikana.

Synnytyksessä voi olla mukana “doula” eli kokenut tukihenkilö, ja näin pystyt takaamaan rauhallisemman ja kauniimman ensitapaamisen vauvasi kanssa.

Tehokkaiden keskittymisharjoitusten, liikkeiden ja hengitystekniikoiden avulla pystyt pääsemään tämän kokemuksen lävitse tavalla, joka on paljon parempi – ilman pelkoja tai epäilyksiä.

Sen lisäksi kehosi tulee toimimaan tavalla, joka mahdollistaa välttämättömän kivun kohtaamisen rauhallisena. Tulee tietysti aivan varmasti olemaan kovaa kipua, mutta nämä hetket tulevat vuorottelemaan rauhallisuuden jaksojen kanssa.

Kehosi tekee tämän erittämällä endorfiineja ja enkefaliineja. Nämä ovat hormoneja, jotka vastaavat epämukavuuden tunteen estämisestä.

“Sinä pystyt siihen!”

Äiti, olet varmaankin hyvin peloissasi synnytyksestä. Olet varmasti kuullut tuhansia tarinoita, joissa kaikissa puhutaan kärsimyksestä.

Muista kuitenkin se, että luonto on viisas, ja se tulee viemään sinut siihen hetkeen, jolloin saat tuntea mitä oikea onni on.

Rakkaus, jota tunnet lastasi kohtaan, tulee moninkertaistumaan massiiviseksi, kun näet hänen syntyvän. On vaivan arvoista kokea se prosessi, jossa elämän lahja syntyy.

Se ihminen, jonka synnytät, on viattomuuden ja puhtauden olento. Älä pelkää mitään. Sinä ja lapsesi tulette tietämään tarkalleen, mitä tehdä, kun hetki on oikea.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.