"Isoäiti, taivaan kirkkain tähti" - Äitiyden Ihme
 

"Isoäiti, taivaan kirkkain tähti"

"Isoäiti, taivaan kirkkain tähti"
Elena Sanz Martín

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Isoäiti on ollut se paras lahja, jonka olen teiltä saanut, äiti ja isä. Hän oli kaikkein arvokkain aarteeni lapsuudessani, ja tuo aarre säilyy edelleen arvokkaana sydämessäni. Ja vaikka kaipaan häntä joka päivä, tunnen että hän on kanssani opettamassa minua ja antamassa edelleen kaikkea sitä hyvää, jota häneltä sain.

Hänen perintönsä on ollut niin valtava minun kannaltani, että tunnen hänen läsnäolonsa jatkuvasti. Joka yö, kun kaipaan häntä, katson vain taivaalle, sillä tiedän erittäin hyvin, mistä voin löytää sen hellän valon, joka tuo selkeyttä askelteni eteen.

Nyt katson taivasta ihailevasti ja hiukan nostalgisena. Ja kyynelten ja surun lomassa tunnen, että isoäiti on kaikkein kirkkain ja kaunein tähti, joka yötaivaalla loistaa.

Taivaalta saan lohtua hänen poissaoloonsa, joka minuun koskee niin paljon. Taivaalta saan vastauksen kaikkiin kysymyksiini. Arvostan sitä, että sama energia osoittaa minulle edelleen, mihin kannattaa mennä. Ilman hänen fyysistä läsnäoloaankin hän on roolimallini ja esimerkkini, joka määrittää elämääni.

Isoäitini jätti minuun kaikkein kauneimman jäljen

Isoäitini on kaikkein kaunein muistoni, ja tulen vaalimaan sitä koko loppuikäni sielussani. Kannan jokaista hänen sanoistaan ja neuvoistaan sisälläni. Minulla on myös tarina liittyen jokaiseen kauniiseen hetkeen, jonka hänen kanssaan jaoin.

Hän on kaikkein kauneimpien ja herkimpien lapsuuden muistojeni osa, ja hän on opettaja. Hän on se herttainen rouva, jolla on harmaat hiukset ja ajan rypistämä iho. Se tietty makean hajuveden tuoksu ja se ikuinen rakkaus erilaisia pikkuesineitä kohtaan – hän keräili ikuisesti sisustusesineitä ja koristeita.

isoäiti ja lapsenlapsi

Isoäiti on se jälki tunteissani, joka saa minut uskomaan itseeni. Hänen ylpeytensä ja ihailunsa saavat minut näkemään itseni taiteilijana, joka on aina lahjakas. Hän oli sarjakuvien ja piirrosten keräilijä, ja kaikkien tanssien ja muiden juttujeni tukija. Hän oli täysipäiväinen ja virallinen tarinankertoja, ja aina minulle mukava.

Hänen käsivartensa olivat aina valmiina nostamaan minut. Ajan kuluessa mikään ei oikeastaan muuttunut, sillä sain häneltä edelleen mitä parantavampia halauksia. Nenäliinat kyynelten kuivaamiseen annettin sellaisen kuuntelun kera, jota kukaan muu ei tarjonut, ja myös suukon tai hellän kosketuksen. Tämä on muisto, joka ei pyri katoamaan mielestäni.

Isoäiti on se tähti, joka ei koskaan sammu

Minun isoäitini on tähti. Vaikka en aina sitä näekään, tiedän tähden aina olevan siellä. Hän ei koskaan tule kuolemaan sydämessäni, sillä hänellä on ikuisuuden ja kuolemattomuuden lahja. Hän on vain näkymätön, jotta voisi levätä.

Isoäitini oli harmaatukkainen sankaritar, ja minun lapsuudessani hän oli se, joka opetti salaisuuksien pyhyydestä ja siitä, kuinka arvokas on rakkaan ihmisen hymy. Hän oli pelkkää omistautumista ja rakkaudenosoituksia – täynnä rakkautta, loputonta ja runsasta. Hän oli yksinkertaisesti jotakin niin ihanaa, ettei sitä voi kuvata sanoin.

isoäiti ja lapset

Illat täynnä leikkejä, lauluja ja tarinoita. Kakun tuoksu, kuin myös monien muiden herkkujen, jotka olivat aina tarjolla välipaloina. Kaikki ne ideat, jotka toteutettiin. Kaikki ne lukemattomat tunteita sisältävät opetukset – kiitos hänen ehtymättömän viisautensa ja elämänkokemuksensa.

Hän on edelleen läsnä, valaisemassa kohtaloani ja opastaen askeliani. Taivaalta käsin. Ja välimatkalla ei ole väliä, sillä hänellä on sellainen lahja, että hän on aina vierelläni seurana ja tukemassa kuin ennenkin. Ja sillä ei ole väliä, etten voi koskettaa häntä, sillä tiedän että voin edelleen luottaa häneen sen mahtavan perinnön vuoksi, jonka hän jätti lähtiessään.

Hohda niinkuin vain sinä osaat, kaunis isoäitini. Tulen katsomaan ylös taivaalle ja toivomaan sinun olevan siellä. Ja jatkan rakastamistasi ja sen tuntemista, ettet koskaan jättänyt tätä maailmaa fyysisesti. Olet edelleen täällä, sillä et vienyt muistojani mennessäsi.

Sanotaan, että ihminen ei ole siellä missä hänen kehonsa, vaan siellä missä häntä kaivataan eniten. Ja täällä sinua kaivataan niin kovasti. Isoäiti, olet edelleen elossa sydämessäni, ja se ei lakkaa rakastamasta sinua ja itkemään perääsi. Taistelen joka päivä, jotta sinun läsnäolosi ei katoaisi. Olet edelleen kanssani, isoäiti, ikuisesti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.