Koskettava lyhytelokuva lapsista, joilla on erilaiset kyvyt
 

Koskettava lyhytelokuva lapsista, joilla on erilaiset kyvyt

Lasten lyhytelokuvat eivät ole vain viihdettä, vaan ne voivat pitää sisällään myös tärkeitä opetuksia. Tämä koskettava lyhytelokuva kertoo lapsista, joilla on erilaiset kyvyt.
Koskettava lyhytelokuva lapsista, joilla on erilaiset kyvyt

Viimeisin päivitys: 25 helmikuuta, 2023

Lyhytelokuvat ja animaatioelokuvat eivät ole vain lasten viihdettä. Värikkäiden tarinoiden taakse kätkeytyy usein opetuksia, jotka voivat auttaa sekä lapsia että heidän vanhempiaan kehittymään ihmisinä. Tänään puhumme koskettavasta lyhytelokuvasta nimeltä “El cazo de Lorenzo”, joka kertoo lapsista, joilla on erilaiset kyvyt.

Lapsille on tärkeää opettaa jo pienestä pitäen moraaliarvoja, jotka auttavat heitä luovimaan elämässä ja tuomaan valoa ympärillään oleville ihmisille. Tarkoitamme opetuksia, kuten itsensä hyväksymistä, empatiaa, itsensä kehittämistä ja erilaisuuden kunnioittamista. Nämä opetukset auttavat lapsia voittamaan elämänpolulla eteen tulevat esteet. Lisäksi ne auttavat heitä myös tuomaan oman äänensä kuuluviin epäoikeudenmukaisuuden edessä.

Saatat olla kiinnostunut tästäkin: Tärkeimmät lapselle opetettavat arvot

El cazo de Lorenzo: lyhytelokuva lapsista, joilla on erilaiset kyvyt

Vaikka elokuva on espanjaksi, kuvat kertovat paljon. Ja YouTubessa voi tietysti laittaa päälle tekstitykset valitulla kielellä.

Kaikilla lapsilla on syntyessään valtavasti ominaisuuksia ja kykyjä, jotka tekevät heistä ainutlaatuisia ja erityisiä. Johtuipa se sitten tietämättömyydestä tai tahdikkuuden ja empatian puutteesta, monet lapset saattavat kuitenkin tuntea, että heidän ainutlaatuiset piirteensä ovat taakka, josta heidän on päästävä eroon. Tähän on syynä jatkuva kritiikki, joka vainoaa heitä perusteettomasti.

“El cazo de Lorenzo” on ranskalaisen kirjailijan Isabelle Carrierin tarina, josta tehtiin loistavien opetustensa ansiosta animoitu lyhytelokuva. Se kertoo tarinan pikku Lorenzosta, erittäin herkästä ja taiteellisesti lahjakkaasta pojasta. Eräänä päivänä kattila putoaa taivaalta ja kulkee hänen mukanaan koko elämän ajan.

Tämän odottamattoman tapahtuman seurauksena Lorenzon on raahattava kattilaa kaikkialle minne meneekään, mikä pakottaa hänet joskus ponnistelemaan kaksi kertaa kovemmin kuin muut ihmiset saavuttaakseen tavoitteensa. Tuo pieni kattila, joka ei aluksi ollut pojalle suurikaan este, on kirjoittajan tapa kuvastaa niitä erityisiä piirteitä ja tarpeita, joita kaikilla ihmisillä on ja jotka tekevät heistä erilaisia kuin muut.

Lapset, joilla on erilaiset kyvyt, tarvitsevat muilta välittämistä ja empatiaa

El cazo de Lorenzo on lyhytelokuva lapsista, joilla on erilaiset kyvyt.
Kaikki lapset ansaitsevat saada rakkautta perheeltään riippumatta heidän erityispiirteistään.

Vaikka Lorenzo pyrkiikin elämään normaalia elämää muiden ihmisten rinnalla, todellisuudessa hänen kattilastaan on vähitellen tullut suuri este, sillä kaikki hänen ympärillään näkevät vain tämän esineen, jota hän raahaa mukanaan kaikkialle. Ja he tuomitsevat ja torjuvat hänet sen vuoksi, koska he eivät näe hänen punaista kattilaansa pidemmälle.

Herkkä Lorenzo ei kuitenkaan täysin ymmärrä, miksi hänet on leimattu oudoksi ja erilaiseksi. Joten eräänä päivänä, lopen kyllästyneenä raahaamaan kattilaansa mukanaan ja pärjäämään olemassaolonsa esteiden kanssa, hän piiloutuu ja eristäytyy muista. Hän ei ymmärrä kritiikkiä ja sitä, miksi hänen täytyy aina kantaa mukanaan esinettä, joka tekee normaalin elämän mahdottomaksi.

Onneksi elämäämme tulee joskus ihmisiä, jotka muuttavat näkökulmaamme ja saavat meidät ymmärtämään, että meissä ei ole koskaan ollutkaan mitään vikaa. Siispä eräänä kauniina päivänä Lorenzo tapaa poikkeuksellisen naisen, joka vetää hänet pois unholasta ja surunsa syövereistä. Nainen osoittaa hänelle, että hänen punainen kattilansa ei ole koskaan ollutkaan ongelma, vaan Lorenzo voi käyttää sitä omaksi hyödykseen.

Tämän erityisen henkilön ansiosta, joka näki Lorenzossa muutakin kuin hänen kattilansa, hän sai itsevarmuutta, jota hän tarvitsi kohdatakseen elämän ongelmat ja nähdäkseen erityispiirteissään mahdollisuuksia vikojen sijaan.

El cazo de Lorenzo -lyhytelokuvan opetukset

Tämän lyhytelokuvan pääteema on erityispiirteiset lapset ja se, kuinka muiden ystävällinen ja empaattinen asenne voi auttaa heitä tulemaan ulos kuorestaan ja suhtautumaan elämään positiivisesti. Läheinen ja henkilökohtainen tarina, joka kehottaa kaikkia perheenjäseniä, mutta aivan erityisesti lapsia, hyväksymään itsensä ja olemaan arvostelematta ikätovereitaan loukkaavilla sanoilla tai asenteilla.

Meillä kaikilla on menneisyys, joka ei aina näy, mutta joka voi estää meitä nauttimasta elämästämme vapaasti. Tämä lyhytelokuva kehottaakin meitä hyväksymään itsemme sellaisina kuin me olemme, satuttamatta itseämme liikaa kaikkien niiden asioiden (tai punaisten kattiloiden) vuoksi, jotka tulevat aina olemaan osa meitä. Tämä lyhytelokuva on katsomisen arvoinen ja siitä kannattaa keskustella lasten kanssa.

Tämä kaunis tarina herättää yhteiskunnassa tietoisuutta eleiden ja sanojen vaikutuksesta lasten elämään. Aivan kuten ihmisten suhtautuminen sai Lorenzon vetäytymään omaan maailmaansa, yhden ainoan naisen lempeät ja ymmärtävät sanat saivat hänet kohtaamaan elämän ja ymmärtämään suuren potentiaalinsa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.