Ekstrovertit lapset ja heidän piirteensä
 

Ekstrovertit lapset ja heidän piirteensä

Ekstrovertit lapset haluavat viettää aikaa muiden ihmisten seurassa ja olla menossa. Lue lisää heidän piirteistään täältä.
Ekstrovertit lapset ja heidän piirteensä

Viimeisin päivitys: 06 maaliskuuta, 2023

Yksi asia on varma: ekstrovertit lapset eivät ole enemmän tai vähemmän onnellisia kuin introvertit lapset. Vaikka on totta, että nyky-yhteiskunta näyttää palkitsevan ulospäin suuntautuneisuuden ja suunnittelevan tilansa ekstroverteille, tällainen temperamentti ei itsessään ole positiivinen eikä negatiivinen . Konnotaatio riippuu yksilöstä ja hänen tavastaan toimia maailmassa.

Ekstroversio on klassinen ulottuvuus persoonallisuuspsykologiassa. Sveitsiläinen psykiatri Carl Jung selittää, että tämä termi viittaa asenteeseen, jolle on ominaista kiinnostus ulkoiseen. Hän myös selventää, että tällaiset ihmiset “lataavat akkunsa” olemalla yhteydessä muihin, kun taas introvertit saavat voimaa yksinolosta.

Levottomia, impulsiivisia, seurallisia ja hauskoja; yleisen kuvitelman mukaan ekstrovertit lapset ovat tällaisia. Mitkä ovat tämän persoonallisuuden piirteen hyödyt ja haitat? Tässä artikkelissa vastaamme tähän kysymykseen.

Ekstrovertit lapset: merkittävimmät piirteet

Seuraavissa kappaleissa keskitymme erityisesti ekstrovertteihin lapsiin, ulospäin suuntautuneisuuden yleisimpiin ilmenemistapoihin sekä tämän persoonallisuuden piirteen hyötyihin ja haittoihin.

1. He nauttivat muiden ihmisten seurasta

Ekstrovertit lapset tuntevat olonsa mukavaksi muiden ihmisten seurassa. He myös pääsevät nopeasti mukaan uusiin ja vieraisiin porukoihin. Yleensä heitä ei haittaa olla huomion keskipisteenä, ja heidän on helppo avautua muille.

Tällainen piirre voi kuitenkin olla haitaksi itsetuntemukselle, sillä heidän ei ole kovin helppoa käyttää aikaa itsetutkiskeluun tai olla yksin. Toisaalta heille tyypillinen optimistinen ja puhelias asenne vaikeuttaa surun tai ahdistuksen kaltaisten tunteiden vapaata ilmaisua.

Ekstrovertti tyttö, joka rakastaa huomion keskipisteenä olemista.
Ekstrovertteja lapsia pidetään usein juhlien piristysruiskeena, koska he omaksuvat yleensä aktiivisen asenteen, ovat aloitteellisia ja auttavat tekemään ympäristöstä stimuloivan.

2. Väkijoukot eivät ole heille esteenä

Suuret väkijoukot eivät ole uhka ekstroverteille lapsille. Heidän ei yleensä ole vaikea puhua julkisesti, ottaa johtavia rooleja koulun tapahtumissa tai viitata tunneilla.

Vaikka myös introvertit lapset voivat olla ryhmän johtajia, ekstroverttien lasten sosiaaliset taidot ovat kehittyneemmät. Siksi ei ole yllättävää, että he ottavat johtavia rooleja urheilussa tai muissa joukkuetilanteissa. Lisäksi heillä on hyvä kyky motivoida ja inspiroida muita.

3. He haluavat olla menossa

Levottomuus on yksi hyvin tyypillinen piirre ekstroverteillä lapsilla. He tykkäävät tehdä useita aktiviteetteja päivän aikana, vaikka ne kaikki kestäisivät vain lyhyen aikaa. Tapaamisissa heillä on taipumus hypätä keskustelusta toiseen erittäin nopeasti ja sulavasti, mikä stimuloi ja innostaa heitä.

He haluavat tavata uusia ja erilaisia ihmisiä. Vaikka he ovatkin erinomaisia puhujia, heidän voi olla vaikea harjoitella aktiivista kuuntelua. He pystyvät mukautumaan erilaisiin keskustelunaiheisiin, koska he tekevät nopeita, vaikkakin vähemmän syvällisiä, assosiaatioita. He puhuvat ja toimivat usein impulsiivisesti pysähtymättä ajattelemaan.

4. He ovat optimistisia

Ekstrovertit lapset näkevät maailman yleensä optimistisesti, eli he näkevät ja arvioivat asioita niiden suotuisimmasta näkökulmasta. Tämä näkökulma auttaa heitä saavuttamaan menestystä elämän eri osa-alueilla, kuten sosiaalisissa, akateemisissa ja jopa terveyteen liittyvissä asioissa.

Optimistinen suhtautuminen edistää sopeutumista uusiin ympäristöihin ja haastaviin tilanteisiin. Ekstrovertit ihmiset eivät yleensä keskity asioiden negatiivisiin tai epäsuotuisiin puoliin, mikä lisää heidän tuottavuuttaan ja kykyään ratkaista konflikteja.

Kolme ekstroverttiä lasta ottamassa selfietä.
Uusien ystävien saaminen on ekstroverteille lapsille helppoa. Heidän avoin käytöksensä ja iloisuutensa luovat läheisyyden tunnetta toisissa.

5. Heidän on helppo saada ystäviä

Ekstroverteillä lapsilla on yleensä iso ja hyvin kirjava kaveriporukka. Jo pienenä monet ekstrovertit lapset lähestyvät muita ystävällisesti ja innostuneesti, vaikka he eivät olisi koskaan aiemmin tavanneet näitä, esimerkiksi puistossa tai ostoksilla. Heille riittää, että he saavat pitää hauskaa heidän kanssaan, vaikka heidän polkunsa eivät enää koskaan kohtaisikaan.

Lapset eivät ole 100 % ekstroverttejä

Jung popularisoi termit introversio ja ekstroversio puhuessaan erilaisista psykologisen suuntautumisen muodoista. Hän selitti, että kukaan ei ole 100-prosenttisesti introvertti tai ekstrovertti, vaan jompikumpi on hallitseva piirre. Itse asiassa sama henkilö voi olla introvertti tietyssä tilanteessa ja kontekstissa ja ekstrovertimpi toisessa.

Lapsille kiintoisin ja tervein vaihtoehto on etsiä tasapaino, jotta he voivat omaksua sopivimman asenteen kussakin tilanteessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Jung, C. G. (1971). Tipos psicológicos (R. F. C. Hull, Trans. 2ª ed. Vol. VI). Princeton, NJ: Princeton University Press.
  • Reyes Conforme, K. Y. (2013). Habilidades sociales de los niños de 4 a 5 años seguros y extrovertidos (Bachelor’s thesis, Universidad de Guayaquil Facultad de Filosofía, Letras y Ciencias de la Educación).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.