3 yksinhuoltajaperheistä kertovaa lastenkirjaa - Äitiyden Ihme
 

3 yksinhuoltajaperheistä kertovaa lastenkirjaa

Erilaisten perheiden näkyvyyden edistäminen on hyvin tärkeää, jotta lapset tulevat tietoisiksi siitä, että kaikenlaiset perheet ovat normaaleja. Tämän päivän artikkelissa aiheenamme on yksinhuoltajaperheistä kertova lastenkirjallisuus.
3 yksinhuoltajaperheistä kertovaa lastenkirjaa

Viimeisin päivitys: 01 marraskuuta, 2019

Tänä päivänä perhe ei enää rajoitu naisen, miehen ja lapsen tai lasten muodostamaksi yksiköksi. Perheiden monimuotoisuus on tunnusomaista 2000-luvulle. Nykyään kohtaamme hyvin erilaisia perheitä, eikä perheen enää välttämättä tarvitse koostua vähintään kolmesta perheenjäsenestä – myös kaksi henkeä voi muodostaa perheen. Tässä artikkelissa kerrommekin yksinhuoltajaperheistä ja niistä kertovista lastenkirjoista.

3 yksinhuoltajaperheistä kertovaa lastenkirjaa

3 lastenkirjaa yksinhuoltajaperheistä - Arvaa kuinka paljon sinua rakastan.

1. Arvaa kuinka paljon sinua rakastan

Tämä Sam McBratneyn kirjoittama ja Anita Jeramin kuvittama kirja kertoo rakkaudesta. Kirjassa kerrotaan pikkujäniksen ja tämän äidin välisestä rakkaudesta: he kilpailevat keskenään siitä, kumpi rakastaa toistaan enemmän, mutta pikkujänikselle tulee selväksi, että mikään ei voi voittaa äidinrakkautta.

Pikkujänis saa mielettömän idean: mitä jos hän veisi äitiä kohtaan tuntemansa rakkauden kuuhun? Voittaisiko äidin pikkujänistä kohtaan kokema rakkaus sen? Tämä hellä ja suloinen eläintarina sopii täydellisesti yli 3- vuotiaille. Tämä kirja onkin jo itseasiassa lastenkirjallisuuden klassikkoteos.

Tämä kauniisti kuvitettu tarina osoittaa, että perheenjäsenten määrällä ei ole merkitystä, vaan rakkaus on se, mikä yhdistää. Olit yksinhuoltaja tai et, tämä kirja tulee varmasti koskettamaan sekä sinua että lastasi.

“Yksinhuoltajalla on kaksinkertainen työmäärä, kaksinkertainen määrä stressiä ja kaksinkertaisesti kyyneleitä, mutta myös kaksinkertaisesti halauksia, rakkautta ja ylpeyttä.”

– Tuntematon

2. Pikku kananpoika ja kissa

Tässä loistavassa Marta Zafrillan kirjassa esiintyy kaksi päähenkilöä: pieni kananpoika ja tämän äiti, harmaa kissa. Tarina auttaa lasta ymmärtämään ja arvostamaan kahta tärkeää aihetta – perheiden monimuotoisuutta sekä adoptiotaNäiden aiheiden käsittely sijoittuu eläinmaailmaan.

Monet lastenkirjat kertovat nykypäivän erilaisista perhemuodoista.

Pikku kananpoika ja äitikissa ovat saaneet hyvin inhimillisiä luonteenpiirteitä. Tarinassa kananpojan luokkatoverit eivät oikein ymmärrä pikku kananpojan ja äitikissan muodostamaa ainutlaatuista perhettä.

Kirja on kuvitettu suloisin kuvin, ja niin ovat myös kirjan päähenkilötkin suloisia ja hellyyttäviä. Tämä yksinkertainen, mutta syvällisen sanoman omaava kirja on täydellinen luettavaksi yksinhuoltajaperheissä, adoptioperheissä tai missä tahansa perheessä, jossa vanhemmat haluavat laajentaa lapsen ymmärrystä perhemuodoista.

3. The Father Who Had 10 Children

Tämä englanninkielinen kirja on hauskaa luettavaa, ja niin lapset kuin aikuisetkin tulevat pitämään kirjan kuvituksesta. Ranskalainen kirjailija Benedicte Guettier kertoo kirjassaan tarinan yksinhuoltajaisästä, joka kohtaa erilaisia ongelmia ja sattumuksia kymmenen lapsensa kanssa.

Pystytkö kuvittelemaan, millaista elämä olisi kymmenen lapsen kanssa? Tämä helppolukuinen kirja tarjoaa mahdollisuuden sinulle ja lapsellesi päästä seuraamaan tämän perheen seikkailuja.

Kirjan tarkoituksena on viihdyttää lastasi sekä saada lapsesi nauramaan. Kirja kuitenkin kätkee sisälleen tärkeän opetuksen. Vaikka perhe koostuukiin kymmenestä lapsesta ja yhdestä vanhemmasta, isä tekee kaikkensa – ja enemmänkin – lastensa eteen. Hän ei tarvitse avukseen ketään muuta, sillä rakkautensa lapsiaan kohtaan kattaa kaiken.

Kaikki tässä artikkelissa mainitsemamme yksinhuoltajaperheistä kertovaa kirjaa sopivat kaikille lapsille kertomaan siitä, kuinka ainutlaatuinen, erityinen ja arvokas jokainen perhe on. Sillä ei ole merkitystä, kuinka monta perheenjäsentä perheeseen kuuluu, tai miten perhe on muodostunut – tärkeintä on perheenjäsenten keskenään jakama rakkaus.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Blanco, C. (2017). Mi familia es de otro mundo. Uranitos.
  • Bratney, S. (2018). Adivina cuánto te quiero. Editorial Kokinos.
  • Cantó, V. (2021). La cigüeña risueña. La Pequeña Varsovia.
  • Chandro, J. C. (2012). Te quiero un montón. Editorial Bruño.
  • De Sousa, Y. (2018). Mamá adivina. Ekaré
  • Guettier, B. (2002). El Papá que tenía 10 hijos. Casterman.
  • Landeros, I. A. C., Cerino, N. J. T., & Trejo, N. M. C. (2022). La representación del rol materno en la literatura infantil dirigida a niñas y niños en edad preescolar. Educando para educar, (43), 69-82. https://www.beceneslp.edu.mx/ojs2/index.php/epe/article/view/140
  • López Navarro, V. (2023). Situaciones de aprendizaje coeducativas a través de la literatura infantil.  [Trabajo de Fin de Grado, Universidad de Alicante]. Repositorio Institucional. https://rua.ua.es/dspace/handle/10045/135309#vpreview
  • Tordesillas Frías, P. (2021). La diversidad familiar y su representación en la literatura infantil actual. [Trabajo de Fin de Grado, Universidad de Valladolid]. Repositorio Documental. https://uvadoc.uva.es/handle/10324/47689
  • Pardi, F. (2016). Tengo una mamá y punto. Picarona.
  • Taboada, B. (2020). A veces mamá tiene truenos en la cabeza. Editorial Algar.
  • VV.AA (2010). Mi papá y yo: un álbum para hacer con tu papá y conocerle mejor. SomosLibros.
  • Zafrilla, M. (2012). Hijito pollito. Cuento de Luz S.L.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.