Perheen tärkeydestä kertovat elokuvat - Äitiyden Ihme
 

Perheen tärkeydestä kertovat elokuvat

Tässä artikkelissa esitellyt koko perheen elokuvat ovat paitsi viihdyttäviä, myös opettavat tärkeitä arvoja.
Perheen tärkeydestä kertovat elokuvat
Marisol Rendón Manrique

Kirjoittanut ja tarkastanut varhaiskasvatuksen kandidaatti Marisol Rendón Manrique.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Perheen tärkeydestä kertovat elokuvat toimivat paitsi viihdykkeenä koko perheelle, myös työkaluna, jonka avulla voimme pohtia perheen merkitystä meille itsellemme. Näiden elokuvien kautta perhe voi jakaa keskenään rakkautta, uskollisuutta ja yhteenkuuluvuutta.

Vanhemmat ovat oppaita ja tärkeitä roolimalleja, joiden tehtävänä on valmistella lapset kohtaamaan maailma optimistisella asenteella ja rakkaudella. Yhteiskunta voi muuttua vain, jos vahvistamme perhesiteitä ja perheen sisäistä rakkautta, samoin kuin meitä ohjaavaa moraalia. Meidän tulee tarjota lapsillemme turvallinen elinympäristö, jossa opetetaan myös arvoja ja etiikkaa. Tämä on jokaiseen päivään kuuluva tehtävä, jonka tulisi näkyä kaikessa tekemisessämme.

Perheen tärkeydestä kertovat elokuvat

1. Coco

Ensi-iltansa vuonna 2017 saanut Coco kertoo 12-vuotiaasta meksikolaisesta Miguel-pojasta, joka suvustaan ja perheestään poiketen rakastaa musiikkia ja ajautuu suvun kitaran taikavoiman viemänä tuonelan valtakuntaan.

Elokuva korostaa paitsi omien unelmien seuraamisen, myös oikein toimimisen tärkeyttä. Elokuvan päähenkilö pohtii myös elävien ja kuolleiden välistä yhteyttä ja sitä, kuinka perheenjäsenten on tuettava ja kannustettava toisiaan.

Perheen tärkeydestä kertovat elokuvat

2. Frozen

Jokainen meistä on varmasti kuullut Frozen-elokuvasta, joka oli valtava hitti julkaisemisensa jälkeen vuonna 2013. Elokuvan keskipisteessä on siskosten välisen rakkauden voima.

Elokuva kertoo Annasta ja Elsasta, Arendellen valtakunnan prinsessoista. Elsalla on kyky muuttaa kaikki koskemansa jääksi ja lumeksi, mutta hän ei osaa hallita taikavoimiaan. Vahingoitettuaan vahingossa siskoaan, Elsa eristäytyy muusta maailmasta. Anna ei muista tapahtunutta, ja kuvittelee, ettei hänen siskonsa rakasta häntä.

Monien seikkailujen ja juonenkäänteiden jälkeen siskokset löytävät jälleen toisensa, ja elokuvan viesti onkin, että siskosten välisen rakkauden voima on taianomainen, ainutlaatuinen ja erityinen.

3. Up – kohti korkeuksia

Up – kohti korkeuksia on elokuva täynnä tunteellisia kohtauksia. Leskeksi jäänyt 78-vuotias ilmapallokauppias Carl Fredrickson päättää pitää edesmenneelle vaimolleen tekemänsä lupauksen ja lähtee seikkailulle vuorille 8-vuotiaan Rasmus-pojan kanssa. Vaikka nämä kaksi henkilöä ovat toistensa vastakohtia, he käyvät seikkailuun yhdessä ja kokevat sen aikana uskomattomia asioita.

Elokuva muistuttaa katsojaa elämään hetkessä. Jokaisen meistä tulisi pyrkiä saamaan irti kaikki mahdollinen ympärillämme tapahtuvista asioista ja hyödyntämään elämän eteemme heittämät mahdollisuudet.

4. Marley & Me

Marley & Me -elokuva muistuttaa, että myös lemmikkimme ovat tärkeitä perheenjäseniämme. Tämä koskettava elokuva kertoo nuoresta pariskunnasta, joka päättää hankkia koiranpennun, Marleyn. Ennen kuin he huomaavatkaan, pieni pentu on kasvanut 50-kiloiseksi koiraksi, joka kääntää perheensä elämän ylösalaisin.

Marley pysyy omistajiensa rinnalla kaikkien näiden elämänvaiheiden läpi ja täyttää kodin rakkaudella ja hauskanpidolla – ja samalla perhe on sitoutunut lemmikkiinsä, vaikka tämä aiheuttaakin välillä eriskummallisia tilanteita.

6 elokuvaa, jotka muistuttavat perheen tärkeydestä

5. Nemoa etsimässä

Meren valtakuntaan sijoittuvassa Nemoa etsimässä -elokuvassa keskeisenä teemana on perheen ja ystävyyssuhteiden voima sekä vanhempien ehdoton rakkaus lapsiaan kohtaan. Tarinassa puhutaan paljon sinnikkyydestä ja haasteiden voittamisesta. Elokuvassa vuokkokala Marvinin täytyy kohdata pelkonsa löytääkseen saaliiksi joutuneen poikansa ystävänsä Doryn avulla.

opettaa, että olipa tilanne miten vaikea tahansa, on tärkeää jatkaa yrittämistä ja haaveiden ja päämäärien tavoittelemista. Elämä ei ole helppoa, ja tulemme kohtaamaan epäonnistumisia ja haasteita, mutta toivosta ei saa koskaan luopua.

6. Croodit

Vaikka Croodit onkin lapsille tarkoitettu elokuva, kaikkien perheiden tulisi nähdä se ainakin kerran. Kyseessä on tarina luolamiehistä, jotka ovat jäämässä kodittomiksi ja joiden on vaihdettava asuinpaikkaa ja etsittävä uusi koti muualta.

Isä vie perheensä matkalle, jonka aikana kaikkien perheenjäsenten täytyy opetella käsittelemään haluttomuuttaan muutokseen. Tämä on aihe, josta perheissä on hyvä keskustella. Elokuva opettaa myös yhtenäisyyttä, joka voi voittaa kaikki vastoinkäymiset.

Kun perheellänne on yhteistä vapaa-aikaa, miksipä ette järjestäisi elokuvaillan ja valitsisi katseltavaksi yhden yllä esitellyistä elokuvista? Samalla kun viihdytte elokuvan parissa, tarina muistuttaa teitä perheen tärkeydestä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Elokuvat, jotka opettavat lapsille eläinrakkautta
Äitiyden Ihme
Lue se täällä Äitiyden Ihme
Elokuvat, jotka opettavat lapsille eläinrakkautta

Lapsia tulisi opettaa kunnioittamaan niin ihmisiä, eläimiä kuin luontoakin, ja tänään jaamme kuusi elokuvaa, jotka opettavat lapsille eläinrakkautt...
Äitiyden Ihme -sivuston sisältö on laadittu ainoastaan opetus- ja informatiivisiin tarkoituksiin. Se ei missään tilanteessa korvaa ammattilaisen diagnoosia, neuvoja tai hoitoa. Askarruttavissa asioissa kannattaa kääntyä luotetun asiantuntijan puoleen.