Miten kerrot puolisollesi, että haluat teidän olevan parempi tiimi? - Äitiyden Ihme
 

Miten kerrot puolisollesi, että haluat teidän olevan parempi tiimi?

Miten kerrot puolisollesi, että haluat teidän olevan parempi tiimi?
Elena Sanz Martín

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Elena Sanz Martín.

Kirjoittanut Gladys González

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Miesten ja vaimojen, tai muiden pariskuntien, on työskenneltävä tiiminä. Näin ei kuitenkaan aina ole. Tästä artikkelista löydät arvokkaita työkaluja siihen, miten kommunikoit puolisosi kanssa ja ilmaiset sen, mitä kaikkea tarvitset häneltä äidin roolissasi.

Kaikki äidit tarvitsevat puolisonsa ehdotonta tukea ottaakseen uuden roolinsa vastaan. Äitinä olo on kaunis ja jalo tehtävä, joka vaatii kuitenkin suuren määrän vastuuta.

Vauvan saapuessa kotiin äiti ottaa yleensä harteilleen suurimman osan niistä tehtävistä, jotka liittyvät pienen vastasyntyneen hoitoon.

Vauvan hoitamisen vastuiden jakaantuminen voi aiheuttaa erkaantumisen parin välille. Voitte kuitenkin hyödyntää tätä tilannetta siten, että pystytte vahvistamaan välistänne emotionaalista sidettä ja rakkautenne toisianne kohtaan.

Tämä tapahtuu tiimityöskentelyn avulla, eli tukemalla toisianne vastavuoroisesti ja ottamalla saman verran vastuuta uuden aarteenne hoitamisesta.

Tiimityöskentelyllä voitte luoda järjestelmän ja rutiinit vauvan hoitoon. Tehdessänne näin vähennätte merkittävästi sitä stressiä, jota koet äitinä. Ja tämän seurauksena sinusta tulee rauhallisempi ja mukavampi, ja voit nauttia ajasta lapsesi kanssa enemmän.

On tärkeää pitää mielessä, että pariskunnan kannattaisi aina pyrkiä ylläpitämään hyvää viestintää. Puhumalla asioista ja ilmaisemalla sen, miltä teistä tuntuu, pystytte ymmärtämään toisianne paremmin.

Tämän ymmärryksen kautta pääsette sitten paremmin vastaanottamaan vanhemmuuden kaunista ja tärkeää tehtävää: kasvattaa uusi perheenjäsenenne hyvällä tavalla.

Mikä on paras tapa kertoa kumppanillesi, mitä tarvitset?

kiireinen äiti

Hyvä viestintä tarkoittaa enemmän kuin vain puhumista. Sinun täytyy tietää, miten käsitellä tilanne ja hallita tunteitasi, jotta voisit kommunikoida kumppanisi kanssa tehokkaasti. Tämä auttaa välttämään ristiriitoja ja väärinkäsityksiä, jotka vain pahentavat asioita.

Jott tehokas viestintä kumppanisi kanssa olisi todellisuutta, haluamme nyt tarjota sinulle muutamia hyviä työkaluja ja vinkkejä. Ota ne harkintaan, jotta voisit ilmaista itsesi parhaalla mahdollisella tavalla:

  • Etsi sopiva hetki ilmaista se, mitä tunnet. Kerro kumppanillesi, että haluat jakaa kodin ja vauvanhoidon vastuut tasapuolisesti. Kerro hänelle, kuinka tärkeitä hänen seuransa ja tukensa sinulle ovat.
  • Muista, että haluat tuntea olevasi rakastettu ja arvostettu. Kun lapsesi isä osoittaa sinulle rakkautensa ja ymmärryksensä, se tekee sinut epäilemättä uskomattoman onnelliseksi. Siksi on erittäin tärkeää kertoa puolisellesi, että haluaisit jakaa enemmän miellyttäviä hetkiä pariskuntana.
  • Vahvista perheen siteitä. Kerro puolisollesi, että haluat hänen sitoutuvan paitsi sinuun, myös teidän lapsiinne. Lapsesi tarvitsevat jatkuvaa hoitoa ja tukea myös isältään. Tämä vahvistaa perheen ydintä.
  • Keskinäiseen kunnioitukseen perustuva viestintä. Kun puhut puolisosi kanssa, muista, että sinun tulisi tehdä tämä välittävällä tavalla. Valitse sanasi ja äänensävysi sen mukaisesti, pitäen aina tunteesi hallinnassa.

Hyvät parisuhteet perustuvat kunnioitukseen.

Miten sinä ja miehesi voitte työskennellä tiiminä?

isä kotona

Tuki ja ymmärrys ovat kaksi tärkeintä tekijää, jotka saavat äidit kokemaan itsensä arvostetuiksi. Aina ei pelkkä viestintä ja toisen ymmärtäminen kuitenkaan riitä.

Sen vuoksi teidän on laadittava suunnitelma velvollisuuksien jakamiseksi. Tällä tavalla kotisi tulee olemaan lämmin ja sopuisa paikka perheellesi.

Tehtävä saattaa olla aluksi vaikea, mutta omistautuneisuudella ja sitkeydellä perheesi voi saada tarvitsemansa tasapainon. Yhdessä löydätte mukavimman tavan toimia – niin miehenä ja vaimona kuin isänä ja äitinä.

On tärkeää pitää mielessä, että muutoksiin liittyy aina sopeutumisen aika. Teidän on ymmärrettävä toisianne vastavuoroisesti, jotta voisitte päästä sopusointuiseen vastuiden jakamiseen.

Kodin vastuut tulisi jakaa tasapuolisesti ja -painoisesti. Teidän on otettava tässä huomioon kaikki perheenjäsenten tekemiset – nämä sisältävät myös opiskelun, työn jne.

Miesten olisi hyvä osallistua mahdollisimman moniin kodin tehtäviin, sillä näin he pääsevät tutustumaan kaikkiin eri alueisiin. Tulee päivä, jolloin isä on yksin kotona lasten kanssa, ja hänen täytyy siis tietää, kuinka pitää linnoitus pystyssä.

On parasta järjestää perheen vastuut kunkin jäsenen aikataulun ja rutiinien ympärille. Tämä auttaa teitä ylläpitämään järjestystä ja suunnittelemaan paremmin. Muistakaa päättää yhdessä, miten aiotte jakaa ja nimetä vastuut.

Tiedämme, että monet äidit ovat supernaisia, jotka osaavat tehdä miljoonia asioita samaan aikaan. Pystymme huolehtimaan lapsistamme, työskentelemään, hoitamaan kotia ja niin edelleen. Mutta mitä tulee arjen pyörittämiseen pariskuntana, ei ole mitään tyydyttävämpää kuin se tunne, että kumppanisi tukee ja rakastaa sinua.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.