Nauti ajasta vauvan kanssa - se menee ohi nopeasti - Äitiyden Ihme
 

Nauti ajasta vauvan kanssa - se menee ohi nopeasti

Nauti ajasta vauvan kanssa - se menee ohi nopeasti
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Aika menee ohi nopeasti, ja myös äidin aika. Ja vaikka vauvasi saattaakin olla sylissäsi juuri nyt ja tarvita sinua selviytyäkseen, on hyvä olla tietoinen siitä, että kaikki muuttuu ja kaikkea voi myös tapahtua.

Se päivä tulee, jolloin vauvasi alkaa nukkua yksin, ja jolloin hän alkaa puhua ja kertoa sinulle mikä sattuu. Nopeasti tulee se päivä, jolloin hän ei enää halua olla kotona sinun kanssasi, vaan mieluummin lähtee ulos ystävien kanssa.

Ennemmin tai myöhemmin kaikki lapset lähtevät pesästään, joten nauti ajasta vauvasi kanssa nyt. Vaali näitä kauniita hetkiä muistoissasi ja rakasta lastasi kaikkina hetkinä – myös silloin, kun sinulla ei ole muuta ratkaisua kuin tehdä hengitysharjoituksia, kun lapsi vaatii huomiotasi kaiken aikaa.

Hyödynnä se aika, kun lapsesi on vielä vauva, sillä nämä päivät tulevat hupenemaan sormiesi lävitse, jos käytät ne valittamiseen ja negatiivisiin asioihin keskittymiseen.

Nauti siitä, miltä vauvasi tuoksuu, hänen söpöstä pienestä naamastaan ja siitä, kuinka rauhallinen hän on nukkuessaan enkelin tavoin. Opettele kasvamaan lapsesi kanssa ja ymmärtämään hänen tarpeensa. Näiden tarpeiden täyttäminen auttaa sinua tarttumaan hetkeen, kun lapsesi on vielä vauva.

Tee tämä, jotta että et kokisi että lapsesi on äkillisesti kasvanut isoksi ilman, että olisit edes huomannut. Voit näin tietää, että olet ollut hänen rinnallaan ja seurana kaikissa eri elämänvaiheissa.

Pidä aika mielessä, sillä se menee nopeasti

äiti ja vauva

Kaikki äidit ja isät ovat tietysti onnellisia, kun heidän lapsensa syntyvät, ja he luonnollisesti nauttivat lasten läsnäolosta. Vastuu perheen elättämisestä ja työssäkäynnistä voi kuitenkin kaikkien vanhemmuuteen kuuluvien vastuiden kanssa tehdä kokemuksesta vähemmän nautinnollisen.

Tämä on ymmärrettävää, sillä jatkuva rutiiini voi viedä ihmiseltä mielenrauhan ja kyvyn elää käsillä olevaa hetkeä – se voi estää meitä nauttimasta olostamme.

Aika, tuo abstrakti käsite, joka erottaa meidät lajina, tekee joskus kepposia mielellemme. Menetämme ajantajun keskittyessämme vain meitä häiritseviin asioihin, ja jätämme tällöin huomiotta kaikki ne kauniit hetket, jotka meillä olisi lapsen kanssa juuri nyt hänen kasvaessaan pikkuhiljaa aikuiseksi.

Käytä siis hyödyksesi se aika, jonka voit viettää jakaen yhdessä lapsesi kanssa leikin, naurun, turhautumisen, kyyneleet, ilon, tylsyyden, oppimisen ja kasvun.

Jaa päiväsi, yösi, halauksesi ja pususi. Vahvistaminen ja viestintä ovat äärimmäisen arvokkaita. Osa tehtävääsi äitinä on osallistua lapsesi elämään, ja tämän ansiosta lapsestasi tulee aktiivinen osallistuja sinun elämässäsi.

Nauti juuri tästä hetkestä, sillä se ei kestä ikuisesti

äiti ja lapsi

Useimmissa lapsesi elämän hetkissä juuri läsnä oleminen on yksi parhaista lahjoista, joita voit äitinä saada. Pidä aina mielessä, että vaikka onkin vaikeita päiviä ja aikoja, tämä vaihe menee ohi hyvin nopeasti, ja mikä tahansa kärsivällisyyttäsi koetteleekin nyt, tämä on vain yksi vaihe ja se tulee menemään ohi, kuten kaikki muutkin.

Äiti – yritä siis nauttia vauvasi kanssa olosta, ja arvosta pieniä asioita joka ikinen päivä. Yritä olla ymmärtäväinen sen lisäksi, että koet täysillä jokaisen vauvasi kasvun vaiheista. Älä jätä mitään huomaamatta. Jokainen vaihe on uniikki ja ihmeellinen sekä antaa sinulle mahdollisuuden kasvaa samalla mystisellä ja kauniilla tavalla, jolla vauvasikin kasvaa.

Vaikka työ on vaativaa, ja vaikka et pystykään saamaan niin paljon pyykkiä pestyä tai niin paljon leluja nostettua lattialta kuin haluaisit, etsi aikaa lapsesi kanssa puhumiseen, hänen halaamiseensa ja sen ymmärtämiseen, miltä hänestä tuntuu ja mistä hän on huolestunut. Katso häntä silmiin ja pidä lastasi lähellä rintaasi vasten, jotta hän tietäisi hänelle olevan siinä aina paikka halauksille – huolimatta siitä, kuinka vanhaksi hän tulee.

Mikä tahansa onkaan se vaihe, joka lapsesi kanssa nyt koet, hän tulee aina olemaan vauvasi, joten pidä mielessä kuinka tärkeää on huomioida se, mitä hänen elämässään tapahtuu. Ymmärrä, kuinka tärkeää on olla läsnä ja aktiivinen, ja kuinka tärkeää on nauttia jokaisesta päivästä.

Älä unohda, että lapsesi eivät aina tule olemaan lapsia. Ja se, mitä teet juuri tänään ja nyt, olipa se pientä tai suurta, vaikuttaa merkittävästi lapsesi tulevaisuuteen.

Yritä olla hänestä onnellinen.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.