5,5-metrinen perheen yhteinen sänky - Äitiyden Ihme
 

5,5-metrinen perheen yhteinen sänky

5,5-metrinen perheen yhteinen sänky

Kirjoittanut Gladys González

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Entinen rugbyn pelaaja Belfastista jakaa joogaopettajana toimivan vaimonsa ja lastensa kanssa 5,5-metrisen sängyn. Tämä voi tuntua kummalliselta, mutta uuden huonejärjestelyn vuoksi öistä on tullut kuulemma hauskempia ja viihdyttävämpiä koko perheelle.

Ryan ja Kim Constable saivat osakseen paljon kommentointia, kun he kertoivat perheöistään kuvien kera sosiaalisessa mediassa.

Heidän 5,5-metrinen sänkynsä on postausten pääosassa. Pariskunnalla on neljä lasta: Corey (11), Kai (9), Maya (6) ja Jack (5).

Kaikki perheen kuusi jäsentä nukkuvat jättisängyssä, joka on vanhempien yhdessä suunnittelema, ja sen tarkoitus oli lisätä mukavuudentunnetta ja hauskuutta.

Tilava huone, tuplasänky, keskikokoinen sänky ja pieni sänky olivat täydelliset ainekset, jotta idea saatiin toteutumaan. Sekä vanhemmat että lapset saivat siten uuden tavan nukkua.

Nyt sitten kaikki lukijamme varmasti kysyvät, että mistä tämä idea sai alkunsa? Vastaus on, että silloin kun vanhin lapsista, Corey, kommentoi erästä asiaa.

Corey sanoi vanhemmilleen, että kun hän oli nuorempi, hän vietti suurimman osan ajastaan öisin vanhempien kanssa nukkuen. Tämä kommentti sai aikaan mustasukkaisuuden ja kysymysten tulvan pienemmiltä sisaruksilta.

Perheen dynamiikka oli kuitenkin jo saanut raaminsa. Kun lapset kasvoivat, he muuttivat omiin huoneisiinsa. Kun uusi vauva syntyi, se sai aina ainoana jakaa makuuhuoneen vanhempien kanssa.

Eräs asia, mitä vanhemmat eivät ajatelleet, oli se että vanhemmatkin lapset halusivat nukkua yhdessä vanhempien kanssa sen sijaan, että olisivat yksin omissa huoneissaan.

Siten päätettiin lopulta valmistaa jättisänky. Se voitiin jakaa öisin, ja siellä voitiin lukea tarinoita, leikkiä sekä puhua päivästä aina nukkumaanmenoon asti.

Äitinä ympäri vuorokauden

Uudelleen kalustetun makuuhuoneen esittely sosiaalisessa mediassa sai aikaan monenlaisia kommentteja. Moni mediakanava otti yhteyttä Kimiin kysyäkseen yksityiskohtia tästä sänkyideasta, ja kysymyksiin kuului tietysti se, kuinka pari nyt pystyy nauttimaan ajasta keskenään.

Haastattelussa televisio-ohjelmalle nimeltä This Morning, Kim sanoo, että päähyöty tästä uudesta järjestelystä on se, että hänen yönsä eivät enää ole hektisiä.

Hänen ei tarvitse nimittäin enää mennä huoneesta toiseen varmistaakseen, että lapset voivat hyvin.

“Jotkut ajattelevat, että lakkaat olemasta vanhempi kello 20 illalla, kun lapsesi menevät nukkumaan. He uskovat, että lasten tulisi olla pimeässä huoneessa ihan yksin ja nukkua siellä koko yönsä, mutta totuus on, että asioiden ei aina tarvitse olla näin”, Kim kertoo haastattelussa.

Hän myös toteaa, että heidän kotonaan ei ole mitään ennalta määrättyjä rutiineja, vaan asiat vain etenevät luonnollisesti. Kun on aika nukkua, jokaisen lapsen annetaan nukahtaa omaan tahtiin. Vanhemmat yleensä menevät nukkumaan kello 21-23.

Miten sitten parin intiimit hetket?

Yksi huolenaiheista, joita tästä järjestelystä on ilmennyt, on se voiko pari todella saada aikaa vain kahdenkeskeiseen oloon?

Molemmat vanhemmat ovat urheilijoita, joilla on hektiset aikataulut, ja he vielä jakavat sänkynsä lasten kanssa. Monille vaikuttaakin mahdottomalta, että heillä olisi aikaa olla kahden.

Haastattelussa Kim kuitenkin selittää, että pari on hyvin avoin tästä asiasta lasten kanssa. He menevät usein keskenään nukkumaan vierashuoneeseen, jotta voisivat viettää “aikuisten intiimejä hetkiä”.

Tämän lisäksi he myös järjestävät muuta aikaa kahden. He varaavat yhden päivän viikosta aamiaiselle tai illalliselle ilman lapsia. Tämä antaa heille hiukan lisää aikaa vain pariskuntana.

Tieteen mielipide on, että jättisänky on OK

Tämä aihe on ollut suuren analyysin ja kritiikini kohteena. Kim on joutunut puolustamaan ideaansa tieteen toteamien hyötyjen perusteella.

Kimin mukaan tiede ja tutkimus ovat osoittaneet, että aikainen itsenäisyys lapsella itse asiassa luo riippuvuutta. Lapset, jotka pakotetaan kasvamaan ja olemaan itsenäisiä ennen kuin he ovat tähän valmiita, voivat itse asiassa tulla pelokkaiksi ihmisiksi, jotka haluavat mennä takaisin lapsuutensa turvaan.

Heidän mielipiteitä herättävä postauksensa sai ehdottomasti monet vanhemmat pohtimaan asiaa. Se ei kuitenkaan varmaan johda kovin monen 5,5-metrisen sängyn kokoamiseen…

Avainasia on tunnistaa lapsesi tarpeet. Pidä niistä huolta ja anna lapselle vapautta ja varmuutta, jotta hän voisi olla itsenäinen aikuinen ajan koittaessa.

Yhdellä tai toisella tapaa sinun tulee aina olla valppaana ja läsnä lapsesi kasvussa.

Mitä mieltä olet – onko perheen jättisänky kummallinen vai hyvältä vaikuttava keksintö?


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.