Korsetti synnytyksen jälkeen - hyvä idea vai ei? - Äitiyden Ihme
 

Korsetti synnytyksen jälkeen - hyvä idea vai ei?

Korsetti synnytyksen jälkeen - hyvä idea vai ei?
Nelton Ramos

Kirjoittanut ja tarkastanut lääkäri Nelton Ramos.

Viimeisin päivitys: 22 elokuuta, 2018

Synnytyksen jälkeinen korsetti on tullut hyvin suosituksi, mutta jotkut ovat edelleen epäileviä tämän apuvälineen suhteen.

Moni äiti ottaa avukseen juuri korsetin, jotta saisi helpommin takaisin sen vartalon, joka hänellä oli ennen raskautta.

Synnytyksen jälkeiseen aikaan tarkoitettu korsetti on yksi suosituimmista avuista painon pudottamiseksi tehokkaasti raskauden jälkeen. Ovatko ne kuitenkaan suositeltavia asiantuntijoiden mielestä?

Raskauden aikana kohtu kasvaa merkittävästi, ja tämä sitten venyttää vatsan lihaksia ja ihoa.

Kun suuri päivä saapuu, vauva syntyy ja kohtu palaa normaaliin kokoonsa.

Vatsan lihakset ovat kuitenkin venyneet, eivätkä ne pysty palaamaan alkuperäiseen asentoonsa niin nopesti kuin uusi äiti toivoo. Elämä kuitenkin jatkuu, ja hän etenee rohkeasti uutta kohden vauvansa kanssa.

Äidit haluavat usein kaiken. Tämä tarkoittaa sekä söpöä vauvaa että sitä vartaloa, joka näkyi peilistä ennen raskautta.

Sen vuoksi uudet äidit turvautuvat usein erilaisiin painonpudotuksen menetelmiin, kuten dieetteihin, ravinnelisiin ja liikuntaan. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä niille naisille, jotka haluavat takaisin entisen kroppansa.

Se ahdinko, joka vartalon muuttumisesta syntyy, lisääntyy ajan kuluessa. Siksi jotkut äideistä valitsevat avuksi myös korsetin käytön raskauden jälkeen.

Tässä artikkelissa haluamme kertoa tästä välineestä tarkemmin – onko kyseessä hyvä vai huono tuote?

Synnytyksen jälkeinen korsetti

Tällainen korsetti on suunniteltu muokkaamaan äidin vartaloa synnytyksen jälkeen. On olemassa monia erilaisia malleja, värejä ja myös materiaaleja.

Jos haluat muokata vyötäröäsi tehokkaasti, suositellaan tuubimallista korsettia. Korsetit, jotka ovat shortsien mallisia, auttavat puolestaan muokkaamaan reisiä, takapuolta ja vatsaa.

Mitä tulee materiaaliin, on korsetteja puuvillasta ja myös mikrokuidusta. Jotkut valmistetaan näyttävistä kankaista, mutta näitä kannattaa välttää ihon ärtymisen estämiseksi. Moni korsetti on säädettävä.

Mikrokuituiset korsetit ovat kaikkein joustavimpia. Ne ovat suositeltavia myös siinä tapauksessa, että halutaan estää runsasta hikoilua.

korsetti synnytyksen jälkeen

Miksi kannattaa käyttää synnytyksen jälkeen korsettia?

Tätä välinettä ei tulisi käyttää ihan heti synnytyksen jälkeen. Jos on synnytetty luonnollisesti, suositellaan, että odotetaan muutaman päivän ajan ennen kuin käytetään korsettia.

Näitä suositellaan käytettäväksi ennen kuin äiti käy läpi niin kutsutun karanteenivaiheen, sillä lihakset vatsan alueella ovat tällöin anatomisemmassa asennossa.

Synnytyksen jälkeinen korsetti vahvistaa alaselkää sekä kohentaa uuden äidin ulkonäköä. Siten se edistää sitä, että äiti tuntee olonsa paremmaksi niin ulkonäköön liittyen kuin fyysisen tilansa ansiosta.

Tuubimallinen korsetti on kaikkein paras vaihtoehto niille, jotka ovat synnyttäneet alateitse. Tämä malli ei ole esteenä haarojen alueella, ja se on mukavampi istuttaessa.

Jos on tehty keisarileikkaus, korsetti-aihe on hiukan ristiriitaisempi. Jotkut asiantuntijat uskovat, että näitä tulisi käyttää, sillä ne auttavat paranemisessa ja vähentävät tulehtuneisuutta. Toisten mielestä taas niitä ei tule käyttää ennen kuin keisarileikkauksen haavat paranevat täysin.

Muista, että korsettien käyttö ei ole ainoa vaihtoehto vartalon saamiseksi takaisin. Liikunta ja terveellinen ruokavalio voivat auttaa saavuttamaan halutun tuloksen hyvin nopeastikin.

Synnytyksen jälkeiset korsetit on suunniteltu muokkaamaan kehoa raskauden jälkeen. Voit löytää erilaisia malleja monissa väreissä ja materiaaleissa.

Hyödyt korsetin käytöstä synnytyksen jälkeen

  • Se korjaa ja pitää yllä hyvää ryhtiä, kun istut tai kävelet.
  • Korsetti auttaa lihaksia ja elimiä toipumaan luonnollisella ja nopealla tavalla.
  • Se edistää sitä, että keho näyttää terveeltä.
  • Riippuen materiaalista, se voi myös olla hyvin mukava.
  • Se vähentää vatsan tyhjää tunnetta.
  • Se auttaa lievittämään kipua.
keisarileikkaus

Mitä haittaa korsetista voi olla?

  • Sen käyttö pitkään voi estää lihaksia toimimasta kunnolla omin avuin.
  • Se voi aiheuttaa allergisen reaktion ja hidastaa paranemista.

Korsetti ei ole mikään ihmeväline – sen teho riippuu täysin siitä, millainen äidin vartalo oli ennen raskautta. Naisen ruokavalio sekä liikunnan toistuvuus ja intensiteetti ovat tässä myös oleellisia asioita.

Neuvoja korsetin käyttöön synnytyksen jälkeen

Kysy lääkäriltäsi asiasta ennen kuin alat käyttää korsettia. Hän voi kertoa, mikä tyyppi sopii itsellesi parhaiten.

Käyttöä tulisi lisätä hitaasti, ja kesto ja toistuvuus riippuvat naisesta. On tärkeää pitää lepopäiviä.

Paras tapa valita koko on käyttää vyötärön mittoja. Älä valitse korsettia, joka on liian pieni – tällainen on epämukava, eikä se näytä myöskään hyvältä.

Liikunta ja terveellinen ruokavalio (jossa on vähän rasvaa, mutta paljon vitamiiineja ja proteiineja) ovat kuitenkin paras apu lihasten vahvistamiseksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.