Toy Story 4 -elokuva osoittaa Disney kehityksen - Äitiyden Ihme
 

Toy Story 4 -elokuva osoittaa Disney kehityksen

"Kohti ääretöntä ja sen yli" ja "On sulla ystävä" ovat Toy Story -elokuvasaagasta tuttuja lausahduksia. Elokuva teki paluun valkokankaalle vuoden 2019 kesäkuussa kolmannella jatko-osalla.
Toy Story 4 -elokuva osoittaa Disney kehityksen

Viimeisin päivitys: 13 syyskuuta, 2019

Toy Story 4 elokuvasta tuli kassamagneetti heti julkaisunsa jälkeen. Miljoonat katsojat ympäri maailman ovat jo todistaneet Woodyn, Buzzin ja heidän ystäviensä uusimpia seikkailuja. On kulunut 24 vuotta siitä, kun ensimmäinen Toy Story -elokuva julkaistiin vuonna 1995, ja edelleen leluhahmot jaksavat viihdyttää eri ikäisiä ihmisiä.

Yksityiskohtien määrä on kasvanut

Sosiaalisen median käyttäjät ovat laittaneet merkille Toy Story 4 -elokuvassa ilmenevät yksityiskohdat. Animaation yksityiskohtiin on todella panostettu, eikä sitä voi olla huomaamatta. Tämän voi nähdä esimerkiksi kiinnittämällä huomiota Kahvelin käsivarsiin, jotka ovat kuin oikeista piipunrasseista tehdyt.

Entä muistatko Woodyn rakkaan posliinisen lammaspaimenen alkuperäisestä elokuvasta? Uusimmassa elokuvassa Bo Peepin pitsinen asu on ihailtavan yksityiskohtaisesti tehty ja näyttää aivan käsin valmistetulta.

Värien intensiivisyys ja hämmästyttävät animaatiosekvenssit räjäyttävät katsojan tajunnan. Toy Story -saagaa alusta lähtien seuranneet tulevat todella arvostamaan animaation kehittymistä ja elokuvaan luotuja uusia hahmoja.

Toy Story 4 hämmästyttää yksityiskohdillaan
© Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios

Tunteisiin vetoavat dialogit

Toy Story -elokuvasaaga tunnetaan siitä, että se vetoaa tunteisiin, mutta Toy Story 4 herättää epäilemättä vielä edeltäjiäänkin enemmän tunteita. Vaikka elokuva onkin suunnattu nuoremmalle yleisölle, hahmojen käymät syvälliset keskustelut vetoavat myös milleniaaleihin ja aikuisiin, jotka ovat kasvaneet yhdessä elokuvan hahmojen kanssa.

Elokuvassa käsiteltävät ystävyys, rakkaus ja hyvästien jättö sekä viihdyttävät että koskettavat.

Muita oleellisia yksityiskohtia

Sosiaalinen yhteenkuuluvuus

Yksi tärkeimmistä aiheista, joista nykypäivänä voi lukea paljon uutisista ja sosiaalisesta mediasta, on sosiaalinen yhteenkuuluvuus. Sosiaalisen yhteenkuuluvuuden yksi näkökulma on kaikenlaisten ihmisten hyväksyminen sellaisena kuin he ovat. Tämä on aihe, jota Disney on halunnut käsitellä Toy Story 4 -elokuvassa.

Voimme esimerkiksi nähdä, että Bonnien luokkakavereiden joukossa on poika, jolla on kuulovamma. Elokuvan tekijät halusivat asettaa pojan elokuvassa näkyville. Näin tekemällä Disney antaa arvokkaan opetuksen elokuvallaan. Se osoittaa niin lapsille kuin aikuisillekin, kuinka tärkeää on hyväksyä ja kunnioittaa myös heitä, jotka ovat jollain tavalla erilaisia kuin toiset.

Viittaukset muihin Disney-elokuviin

Elokuvan tavoitteena on herättää tunteita myös vanhemmissa katsojissa. Toy Story 4 -elokuvaa katsellessa kokeneet Disney- fanit saattavatkin tunnistaa elokuvassa esiintyviä viittauksia aiempiin Disney- elokuviin.

  • Yksi Bonnien luokkakavereista on Boo, joka on yksi vuonna 2001 ilmestyneen Monsterit Oy -elokuvan päähenkilöistä.
  • Antiikkiliikkeen motoristilelu Duke Caboom on myöskin tuttu aiemmasta Disney-elokuvasta. Hän kuului Ihmeperhe-elokuvan perheen nuorimmalle pojalle.
  • Elokuvassa lammas antaa Bo Peepille pullonkorkin, joka on sama korkki, jota vuonna 2009 ilmestyneen elokuvan Up – kohti korkeuksia päähenkilö pitää takin rintamuksessaan.
Toy Story 4 -elokuva sisältää viittauksia aiempiin Disney-elokuviin
©Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios

Tasavertaisuus

Toy Story 4 -elokuvassa voi nähdä Disneyn kehittymisen, eikä ainoastaan animaation yksityiskohdissa. Disney ottaa ratkaisevan askeleen myös stereotypioiden murskaamisessa ja sukupuolten tasavertaisuuden edistämisessä.

Ensimmäisessä Toy Story -elokuvassa Bo Peep pitää yllään röyhelöistä ja prameaa polka dot -mekkoa, mutta uusimmassa elokuvassa hänen ulkoinen olemuksensa on muuttunut täysin hänen käyttäessään vaaleansinistä housupukua ja viittaa.

Alkuperäisessä elokuvassa nähdyssä asussaan Bo Peep ei pystynyt osoittamaan olevansa paljon muutakin kuin vain nukke, joka koristaa lamppua. Nyt saamme tuntea Bo Peepin, joka on taistelija, puolustaja ja aivot Toy Story 4 -elokuvan seikkailujen taustalla. Bo Peepin vahva persoona tekeekin hänestä yhden elokuvan päähenkilöistä.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.