Vuoden 2019 parhaat kansainväliset lastenelokuvat - Äitiyden Ihme
 

Vuoden 2019 parhaat kansainväliset lastenelokuvat

Myös tänä vuonna on ilmestynyt ja tulee ilmestymään monta lastenelokuvaa, jotka tarjoavat perheen pienimmille runsaasti viihdettä ja elämyksiä, taaten hauskoja hetkiä elokuvateatterin penkeillä.
Vuoden 2019 parhaat kansainväliset lastenelokuvat
María Alejandra Castro Arbeláez

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 14 elokuuta, 2019

Tänään listaamme mielestämme vuoden 2019 parhaat kansainväliset lastenelokuvat, joista moni on jo ilmestynyt, muutaman odottaessa vielä julkaisua. Kaikki nämä elokuvat tarjoavat elämyksiä lapsille, mutta moni niistä sopii myös aikuiseen makuun. Valkokankaalle palaa myös uusintaversiona monia klassikoita, jotka tämän päivän aikuiset muistavat omasta lapsuudestaan, ja joilla on näin erityinen paikka heidän sydämessään.

Vuosi 2019 on tarjonnut ja tulee tarjoamaan monia laadukkaita elokuvia lapsille, ja moni näistä kansainvälisistä tarinoista on myös suomalaisten lasten toivelistalla. Ja kenties vanhempienkin – niin hienoja ja koskettavia elokuvia on tänäkin vuonna tarjolla. Frozen – ja Toy Story -elokuvien jatko-osat kuuluvat vuoden ehdottomiin kohokohtiin yhdessä Leijonakuninkaan, Aladdinin ja Dumbon uusintaversioiden kanssa. Yksi sekä lasten että aikuisten eniten odottamista elokuvista on varmasti joulukuussa julkaistava Tähtien sota -elokuvasarjan viimeinen osa.

Vuoden 2019 parhaat kansainväliset lastenelokuvat

Lego 2 elokuva

Elokuvasarjan miljoonia euroja tuottanut ensimmäinen osa, Lego elokuva, ilmestyi helmikuussa 2014, voittaen lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Viisi vuotta myöhemmin, tämän vuoden helmikuussa, tutut hahmot tekivät paluun valkokankaalle Lego 2 elokuvassa. Tällä kertaa tarinan sankareita uhkaa joukko ulkoavaruudesta saapuneita tunkeilijoita – uskallatko veikata, miten tarinassa käy?

Näin koulutat lohikäärmeesi 3

Näin koulutat lohikäärmeesi 3 on tammikuussa ensi-iltansa saanut 3D-tietokoneanimaatioelokuva. Elokuva on jatko-osa vuonna 2014 ilmestyneelle Näin koulutat lohikäärmeesi 2 –elokuvalle ja viimeinen osa Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvasarjaa.

Trilogian viimeisessä osassa Hikotus etsii lohikäärmeiden piilotettua maailmaa, ja sen suomenkielisen version äänirooleissa on monia tunnettuja kotimaisia näyttelijöitä, kuten Hannu-Pekka Björkman Raivon roolissa.

Captain Marvel

Marvelin supersankarit tekivät paluun maaliskuun 21. päivänä, jolloin julkaistiin 21. Marvel-elokuva, Captain Marvel. Tällä kertaa elokuvan juoni kietoutuu Yhdysvaltojen ilmavoimien lentäjän Coral Danversin ympärille. Hänestä tulee Captain Marvel, kun maapallo ajautuu kahden muukalaisrodun konfliktien keskelle.

Ihmeiden puisto

Maaliskuussa ilmestynyt Ihmeiden puisto on espanjalais-yhdysvaltalainen animaatioelokuva. Se kertoo tarinan pienestä tytöstä, joka metsiä tutkiessaan löytää kätketyn huvipuiston sisäänkäynnin. Huvipuisto on täynnä puhuvia hassuja eläimiä.

Vuoden 2019 parhaat kansainväliset lastenelokuvat

Dumbo

Yksi Disneyn rakastetuimmista klassikoista, Dumboteki paluun valkokankaalle maaliskuussa näyteltynä versiona. Elokuvan on ohjannut Tim Burton, joten olemme varmoja, että sekä lapset että aikuiset tulevat nauttimaan tästä herkästä tarinasta. Tällä kertaa elokuvassa otetaan kantaa myös ongelmaan, johon ihmiset ovat heränneet viimeisten vuosien aikana, nimittäin eläinten käyttöön ja kaltoinkohteluun sirkuksissa.

Aladdin

Toinen näytelty uusintaversio Disney-klassikosta on Aladdin. Tässä versiossa elokuvan juoneen sekoittuu alkuperäisen vuonna 1992 ilmestyneen elokuvan juonta sekä muita Tuhat ja yksi yötä -tarinoita. Uusi Aladdin-elokuva on takuuvarma hitti Will Smithin näyttelijäsuorituksen avustuksella. Smith tullaan näkemään yhtenä tarinan nerokkaimmista hahmoista hänen tulkitessaan Hengen roolin.

Aladdin, Jasmin, Jafar, Henki, Jago-papukaija ja Abu-apina saapuivat elokuvateattereihin 24. toukokuuta. Ennen kuin suuntaatte perheenne kanssa katsomaan elokuvan uutta versiota, suosittelemme katsomaan alkuperäisen elokuvan.

Huippujengi Himalajalla

Huippujengi Himalajalla on niin kutsutulla stop motion -tekniikalla toteutettu animaatioelokuva, joka ilmestyi huhtikuussa kansainvälisenä versiona Missing Link nimellä. Elokuvan päähahmo, löytöretkeilijä ja seikkailija Sir Lionel Frost, matkaa kaukomaille todistaakseen myyttisen isojalan olemassaolon.

UglyDolls

Tietokoneanimaatio UglyDolls sai ensi-iltansa englanninkielisenä versiona toukokuussa. Elokuva kertoo kahden hyvin erilaisen maailman kohtaamisesta ja ristiriidoista. Uglyvillessä asuvien olentojen lähtiessä maailmalle ja saapuessa Perfection-nimiseen kaupunkiin, on edessä suuria haasteita.

Uglyvillestä kotoisin olevat nuket joutuvat ensimmäistä kertaa elämässään kokemaan kovia siksi, että ne ovat erilaisia. Toisaalta ne saavat oppia, että ei ole mitään tarvetta olla täydellinen – vain sillä on todella arvoa, minkälainen oikeasti olet.

Pókemon Detective Pikachu

Toukokuussa sai ensi-iltansa Pokémon Detective Pikachu -elokuva, joka kuvaa maailmaa, jossa ihmiset ja Pókemonit elävät harmonisesti yhdessä. Pikachu yhdistää voimansa nuoren Timin kanssa löytääkseen isänsä, kuuluisan etsivän, joka on kadonnut mystisesti. Jatkaessaan etsintöjään, parivaljakko saa selville juonen, joka voi vaarantaa harmonisen rinnakkainelon.

Perhe elokuvateatterissa

Lemmikkien salainen elämä 2

Eläimiä rakastavat lapset ovat erityisen innoissaan tästä elokuvasta, jossa esiintyy monia ihania eläinhahmoja. Elokuvasarjan ensimmäinen osa Lemmikkien salainen elämä ilmestyi vuonna 2016, menestyen hyvin.

Ensimmäisen osan keskipisteessä oli se, mitä lemmikit tekevät omistajiensa ollessa poissa kotoa, kun taas vuoden 2019 elokuva keskittyy lemmikkien elämän eri puoleen – nimittäin niinkin epämiellyttävää asiaan kuin eläinlääkärissä käyntiin.

Toy Story 4

Heinäkuun 19. päivä, 24 vuotta alkuperäisen Toy Story -elokuvan julkaisun jälkeen, Woody, Buzz ja kumppanit palasivat elokuvateattereihin viimeisen kerran Toy Story 4 -elokuvassa.

Elokuvassa leluilla on uusi omistaja, Bonnie, ja sarja sattumuksia saattaa Woodyn yhteen hahmon kanssa, johon tämä on aiemmin ollut rakastunut. Varaa mukaasi nenäliinapaketti, sillä Woodyn ja Buzzin ääninäyttelijät ovat kertoneet elokuvan olevan hyvin tunteellinen lopetus Toy Story -saagalle.

Leijonakuningas

Kuten olet jo saattanut huomata, vuosi 2019 on Disney-klassikoiden uusintaversioiden vuosi. Kesäkuussa päästiin nauttimaan yhdestä vuoden odotetuimmista elokuvista, kun Leijonakuningas julkaistiin.

Simba, Mufasa ja muut eläimet ovat jälleen täällä ilahduttamassa meitä, esittäen vuoden 1994 alkuperäisestä elokuvasta tuttuja lauluja ja sävelmiä. Tämä tunteellinen ja nostalginen elokuva tuo monelle 1990-luvun lapselle paljon muistoja mieleen.

Seikkailija Dora

Seikkailija Dora on yksi 2000-luvun suosituimmista lastenohjelmista, ja nyt Dora siirtyy myös valkokankaalle niin kutsuttuna live action -versiona. Syyskuun 20. päivänä ilmestyvässä elokuvassa Dora ratkoo ystäviensä kanssa inkojen kultaisen kaupungin mysteeriä.

Angry Birds -elokuva 2

Tämä suosittuun videopeliin perustuva vuonna 2016 ilmestyneen Angry Birds -elokuvan jatko-osa julkaistaan elokuun 16. päivä. Kyseessä on suomalais-yhdysvaltalainen tuotanto, joten Angry Birds -elokuva 2 on meille suomalaisille erityisen kiinnostavaa katsottavaa!

Playmobil-elokuva

Marraskuun 22. päivä ensi-iltansa saava animaatioelokuva kertoo klassisen Playmobil-lelumerkin autoista. Se kertoo Marlasta, joka on nuori tyttö, joka pääsee matkustamaan taianomaiseen Playmobil-maailmaan etsimään veljeään Charlieta. Matkalla Marlan mukaan liittyvät monet sankarilliset uudet ystävät.

Frozen 2

Tämän vuoden lopussa, marraskuun 19. päivä, Elsa, Anna ja Olaf seikkailuineen palaavat valkokankaalle. Parhaan animoidun elokuvan ja parhaan alkuperäisen kappaleen Oscarin saanut jääkuningattaresta kertova Frozen on yksi Disneyn kaikkien aikojen suosituimpia elokuvia.

Lapset odottavat varmasti innolla saadakseen tietää, mitä elokuvan jatko-osassa tulee tapahtumaan. Disney ei ole kertonut tuotannosta kovinkaan paljon, mutta se kuitenkin tiedetään, että tarinan päähahmot lähtevät kauas Arendalesta, päätyen syvälle metsämaisemiin. Annan, Elsan, Kristoffin ja muiden vanhojen tuttujen seuraan liittyy myös uusia hahmoja.

Tämä on myöskin ensimmäinen kerta, kun Disneyn prinsessaelokuvan jatko-osa näytetään elokuvateattereissa, sillä aiemmin jatko-osat ovat ilmestyneet suoraan VHS- tai DVD-julkaisuna. Olemme varmoja, että Frozen 2 tulee olemaan kaiken hehkutuksen arvoinen.

Perhe katsoo elokuvaa sohvalla

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon

Late Lammas saapuu toista kertaa valkokankaalle A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon -elokuvan myötä. Tämä stop motion -tekniikalla toteutettu sci-fi-komedia on jatko-osa vuoden 2015 Shaun the Sheep Movie -elokuvalle.

Se kertoo tarinan avaruusoliosta, jolla on supervoimia, ja joka päätyy tekemään pakkolaskun lähelle Mossy Bottom -maatilaa. Late päättää hyödyntää tilaisuuden ja tutustua avaruusolioon, ja lammas ja sen ystävät ryhtyvät yritykseen lähettää vierailija kotiin ennen kuin se päätyy vangituksi pahan organisaation käsiin.

Tähtien sota: Episodi IX

Päätämme listamme vuoden 2019 parhaista lastenelokuvista mahdollisesti kaikkein odotetuimpaan tarinaan. Kyseessä on kaikkien tunteman Tähtien sota -elokuvasarjan jatko-osatrilogian kolmas sekä Skywalker-saagan yhdeksäs ja viimeinen osa. Myös Star Wars: The Rise of Skywalker -nimellä kulkeva elokuva viihdyttää paitsi lapsia, myös aikuisia. Monelle tämän päivän aikuisista ensimmäiset Tähtien sota -elokuvat olivat tärkeä osa lapsuutta ja nuoruutta.

Elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 18. joulukuuta.

Mitä mieltä olet näistä seitsemästätoista mainitusta lastenelokuvasta – mikä niistä on kiinnostavin sekä lapsillesi että muille perheenjäsenille? Kuten huomaat, tänäkin vuonna tarjolla on monen tyyppisiä elokuvia ja takuuvarmaa viihdettä. Toivotamme hauskoja leffahetkiä näiden tulevien klassikoiden parissa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cano Calderón, A. (1993). El cine para niños, un capítulo de la Literatura infantil. Revista Interuniversitaria de Formación Del Profesorado.
  • Graham Walters, John Lasseter y Andrew Stanton, Lee Unkrich. (2003). Buscando a Nemo. Estados Unidos: Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios.
  • Bonnie Arnold, Ralph Guggenheim, Steve Jobs, Edwin Catmull y John Lasseter. (1995). Toy Story. Estados Unidos: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures.
  • John Lasseter, Dorothy McKim y Stephen J. Anderson. (2007). Descubriendo a los Robinsons (La familia del futuro). Estados Unidos: Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.