Asioita, jotka jokainen kaukana äidistään asuva tietää - Äitiyden Ihme
 

Asioita, jotka jokainen kaukana äidistään asuva tietää

Asioita, jotka jokainen kaukana äidistään asuva tietää
Elena Sanz Martín

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Elena Sanz Martín.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Jokainen kaukana äidistään asuva tietää, että se, että perhe ei ole lähellä, saa kokemaan monia erilaisia tunteita. Huolimatta siitä, kuinka vanha olet ja mikä elämäntilanteesi on, jossain vaiheessa todennäköisesti kaipaat äitiäsi.

Kaipauksen voimakkuus vaihtelee tietysti yksilöittäin ja riippuu kokemuksista, perhesuhteista, olosuhteista ja perheenjäsenten välisestä etäisyydestä. Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että asia, joka aiheuttaa kaipausta äidin ollessa kaukana, ovat pienet päivittäiset yksityiskohdat.

Itsenäistyessäsi ja lopulta ollessasi oman kotisi ja perheesi tukihahmo, tulet ymmärtämään, että kannat nyt monia samoja vastuita kuin äitisi aikoinaan.

Kun olet kaukana äidistäsi, hän on ajatuksissasi kenties joka päivä. Näin käy siksi, että hän on yksi niistä ihmisistä, joita eniten rakastat koko maailmassa. Hän on se, joka aina ajattelee sinua.

Huolimatta siitä, kuinka vanha olet, äitisi tulee aina kyselemään, syötkö hyvin ja kuinka töissä menee. Hän saattaa nähdä todella paljon vaivaa ollakseen läsnä elämässäsi.

Äidistä kaukana oleminen saa ihmisen näkemään elämän aivan eri tavalla.

Asioita, jotka jokainen kaukana äidistään asuva tietää

Jos elät samassa kaupungissa kuin äitisi, et ajattele hänen olevan kaukana. Tiedät, että voit soittaa aina, kun tarvitset häntä ja nähdä hänet lyhyen ajan sisällä. Muuttaessasi toiseen kaupunkiin tai maahan, etä välttämättä tiedä, näetkö perhettäsi kuukausiin tai jopa vuosiin. Yhtäkkiä et pystykään viettämään äitisi kanssa niin paljon aikaa kuin ehkä haluaisit.

Asioita, jotka jokainen kaukana äidistään asuva tietää

Kuvittele, että et voi nauttia äitisi kanssa kahvikupillisesta tai soittaa hänelle ennen lääkäriin menoa pyytääksesi häntä seuraksesi. Tällöin todella ymmärrät, että kaipaat äitiäsi enemmän kuin saatoit ennen itsenäistymistä olettaakaan.

Sairastaessasi mikään hoito ei toimi kuin äidin läsnäolo

Kun olet sairaana, ymmärrät, että usein äitisi – vaikka hän ei ollutkaan lääkäri – pystyi pitämään sinut rauhallisena, sillä hän on se ihminen, joka tuntee sinut paremmin kuin kukaan muu. Äidit tietävät, kuinka hoitaa lasta juuri tälle sopivalla tavalla. He tietävät, mitä lapsi tarvitsee tunteakseen olonsa mahdollisimman hyväksi.

Merkkipäivät tuntuvat erilaisilta

Äitisi on ehkä aina ollut se, joka on juhlinut rinnallasi kaikkia saavutuksiasi. Hän on kenties ollut se, joka on valmistellut monia syntymäpäiviäsi, jouluillallisia ja perheen yhteisiä lomia. Tämän vuoksi tiettyjen päivämäärien lähestyessä alat väistämättä ajatella äitiäsi ja sitä, kuinka tämä vuosi on erilainen monessakin mielessä.

Puhelut äidille kymmenkertaistuvat

Ehkäpä et ollut aiemmin tietoinen siitä, kuinka paljon puhut äidillesi päivittäin. Usein me ihmiset emme arvosta sitä, mihin olemme tottuneet. Sillä ei ole väliä, että olet nyt kaukana – voit edelleen pyytää äidiltäsi neuvoja ja apua missä tahansa asiassa. Kun lähdet kotikaupungistasi, puhelin ja muut elektroniset laitteet muuttuvat parhaiksi keksinnöiksi.

Asioita, jotka jokainen kaukana äidistään asuva tietää

Ymmärrät, kuinka paljon äitisi teki kotona sinun vuoksesi

Jos olet nuori ja olet juuri jättänyt perheesi itsenäistyäksesi, olet huomannut, että moni niistä lukemattomista asioista, jotka äitisi teki vuoksesi, hän teki kaikessa hiljaisuudessa, eikä odottanut niistä mitään vastapalvelukseksi.

Äidin työ onkin usein huomaamatonta. Asiaa ei tule ajatelleeksi vielä kotona asuessaan, mutta vaatteet eivät sility itsestään, ruoanlaitto ei ole niin helppoa kuin miltä vaikuttaa ja siivoaminen on usein loputon taakka. Kun sinulla on oma kotisi, tulet ymmärtämään sen suuren uhrauksen, joka äidiltäsi vaadittiin kodin järjestyksessä ja puhtaana pitämiseksi.

Haluat äitisi olevan sinusta ylpeä

Yksi tavoitteistasi on se, että äitisi on ylpeä sinusta. Haluat näyttää hänelle, että sinäkin olet kykeneväinen itsenäisyyteen ja siihen, että hoidat oman elämäsi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.