Äitiys saa ymmärtämään, kuinka syvä sydän on - Äitiyden Ihme
 

Äitiys saa ymmärtämään, kuinka syvä sydän on

Äitiys saa ymmärtämään, kuinka syvä sydän on

Viimeisin päivitys: 03 joulukuuta, 2018

Sydämessäsi on tiloja, joista tulet tietoiseksi vain tiettyjen kokemusten myötä. Kun naisesta tulee ensi kerran äiti, jokin hänen sisällään kasvaa ja muuttaa häntä, ja tämä muutos rikastuttaa häntä kaikin tavoin. Äitiys saa ymmärtämään, kuinka syvä sydän on.

Äitiyden myötä esiin nouseva puoli on kuin mielen uusi elin, joka tekee ihmisestä vahvemman ja opettaa arvostamaan elämää. Kaikki tämä on oman lapsen ansiota. Ihmisen, jota rakastetaan koko sydämellä.

Moni lukijoistamme saattaa hämmästellä luettuaan artikkelin otsikon. Onko todellakin niin, että vasta lapsen saannin jälkeen voi täysin ymmärtää, mihin kaikkeen oma rakkaus yltää? Ei tietenkään.

On muistettava, että moni lasten kanssa päivittäin työskentelevä asiantuntija on pystynyt kehittämään samanlaisen lahjan – kyvyn nähdä maailma lapsen silmin, oppia lapselta, rakastaa häntä ja opastaa häntä kasvuun ja onnellisuuteen.

Anna lapselle hieman rakkautta ja saat palkinnoksi hänen sydämensä. 

– John Ruskin

Jokainen meistä syntyy tähän maailmaan täydellisenä – valmiina olemaan yhteydessä muihin, rakastamaan ja olemaan rakastettu sekä oppimaan jokaisesta kokemuksesta ja siteestä.

Jokainen elämänkokemus on lahja, joka tekee ihmisestä vahvemman. Jokainen rakkaus tai suhde, joka sinulla on elämäsi aikana, kasvattaa sinusta viisaamman.

Kun ihmisellä on lapsi rinnallaan, hänellä on ainutlaatuinen mahdollisuus kasvaa yksilönä. Lapsen vuoksi meidän on oltava paras versio itsestämme, ja tämä rikastuttaa ihmistä loputtomasti.

Äitiys saa ymmärtämään, kuinka syvä sydän on

Äitiys saa ymmärtämään, kuinka syvä sydän on

Kaikki me tiedämme jo liiankin hyvin, että on olemassa ihmisiä, jotka eivät osaa rakastaa lasta. Jo pelkkä ajatus on musertava, ja tällainen käytös saa aikaan traumoja ja ongelmia – onnettomuutta ja pysyviä tunnetason arpia.

Kaikilla meistä ei ole pienen ihmisen kasvattamiseksi ja opettamiseksi tarvittavia taitoja. Emme tarkoita ainoastaan vanhempia, sillä joskus myös opettajilta ja muilta lapsen elämään kuuluvilta aikuisilta puuttuu tämä taika, eli kyky saada yhteys lapseen.

Nämä ihmiset ovat varmasti menettäneet yhden parhaista elämän antamista lahjoista: kyvyn oppia lapsilta ja nauttia täysin sydämin kaikesta siitä, mitä he meille aikuisille antavat.

Lapset tarvitsevat ennen kaikkea rakkautta

Kasvattamalla, ohjaamalla ja opettamalla lasta päivittäin, saamme tuntea sen suuren voiman, joka kiintymyksellä, positiivisella vahvistamisella, huomaavaisuudella ja arvostuksella on. Oppitunnit tulee tarjota kärsivällisyyden, rakkauden ja optimismin kera.

  • Ymmärrämme välittömästi, että arvostuksen ja rakkauden avulla saavutetaan paljon enemmän kuin käskyjä huutamalla ja pelottelemalla.
  • Käsitämme rakkauden olevan se voima, joka herättää lapsen kehityksen. Ymmärrämme turvallisen ja päivittäisen vuorovaikutuksen olevan se tekijä, joka rohkaisee lasta sanomaan ensimmäiset sanansa ja ottamaan ensimmäiset askeleensa.

Elämä lapsen kanssa etenee etanan rytmillä, kilpikonnan askelin ja voikukan taianomaisuudella tuulisena iltapäivänä.

Opi arvostamaan elämän pieniä asioita

Äitiys saa ymmärtämään, kuinka syvä sydän on

Lapsen silmin katsottuna kaikki on uutta, jännittävää, kiinnostavaa ja täynnä loppumattomia mahdollisuuksia.

Ihminen, joka pystyy arvostamaan tätä hyvettä – jonka me valitettavasti usein menetämme astuessamme aikuisuuteen – tulee saamaan takaisin oman sisäisen lapsensa. Sen, joka antaa ihmisen luottaa, ja joka pystyy unelmoimaan nähdessään pilven taivaalla tai vesipisaroiden putoavan ikkunalaudalle.

Annamme elämän oppitunteja ja jaamme sydämen strategioita

Et ehkä ole lapsipsykiatrian asiantuntija tai neurologian, opettamisen tai elämänohjeiden mestari, mutta silti ymmärrät, että arjessanne sinä olet lapsellesi kaikkea tätä, ja paljon muutakin.

Lasten täytyy sietää aikuisilta paljon. 

– Antoine de Saint-Exupéry

Kukaan ei ole kertonut sinulle, kuinka kasvattaa lasta. Päivä päivältä tunnet kuitenkin itsesi yhä varmemmaksi ja kykenevämmäksi antamaan lapsellesi hänen milloinkin tarvitsemansa:

  • Olet jo ammattilainen kiukkukohtausten rauhoittamisessa.
  • Tutkasi avulla havaitset, kun lapsesi aikoo tehdä jotain kiellettyä.
  • Osaat lohduttaa lastasi hänen pelätessään.
  • Olet kehittynyt kärsivällisyyden mestariksi.
  • Olet ansainnut korkeimman arvonimen suukkojen ja halausten antamisessa lohduttaessasi polvien naarmuista ja pienistä kuhmuista kärsivää lasta.
Äitiys on ihmeellinen asia

Kaikki tämä on saanut sinut kasvamaan ihmisenä. Et ole koskaan tuntenut oloasi näin hyväksi, täydeksi, onnelliseksi ja valmiiksi antamaan lapsellesi kaiken sen, mikä on niin mielettömän hyväksi teille molemmille.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.