7 asiaa, jotka äiti tekee lapsensa eteen salaa - Äitiyden Ihme
 

7 asiaa, jotka äiti tekee lapsensa eteen salaa

7 asiaa, jotka äiti tekee lapsensa eteen salaa
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 25 maaliskuuta, 2019

Äiti on ihminen, joka ei epäröi tehdä asioita pitääkseen lastaan silmällä ja tuottaakseen tälle iloa. Näillä ihmeellisillä teoilla on mittaamattoman paljon arvoa. Äiti antaa sydämestään silloinkin, kun hänen lapsensa ei sitä huomaa. Tänään jaamme seitsemän asiaa, jotka äiti tekee lapsensa eteen salaa.

Nämä teot tuovat myös äidille henkilökohtaista tyydytystä. Sitä iloa, jota ne hänelle tuottavat, voidaan verrata vain kiitollisuuteen, jota hän tuntee saadessaan olla äiti ja voidessaan osoittaa lastaan kohtaan niin paljon rakkautta.

Äitinä oleminen on yksi upeimmista koettavissa olevista asioista. Tämän takia äiti tekee lapsensa eteen usein hämmästyttäviä asioita ilman, että lapsi edes tietää niistä – äidin kulkemat askeleet jättävät rakkauden jälkiä. Antaminen ei ole äidille velvollisuus, vaan enemmänkin tapa ilmaista parasta, mitä hänellä on tarjottavanaan.

Omien lasten hyvinvointi ja onnellisuus on jokaisen äidin tavoite.

7 asiaa, jotka äiti tekee lapsensa eteen salaa

Kaikki, mitä äiti tekee salaa lapsensa eteen on heijastusta hänen parhaista aikeistaan. Hän pyrkii ilmaisemaan rakkauttaan muillakin tavoilla kuin halauksilla, suukoilla ja syleilyllä. Nämä eleet voivat jäädä usein huomaamatta, jos ei ole tarkkana.

Äidin sydän kasvaa päivä päivältä suuremmaksi niiden tekojen ansiosta, joita hän tekee. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään niitä?

1. Kaiken taianomaiseksi muuttaminen

Äiti voi tehdä kaikesta taianomaista. Miksi? Koska hän haluaa lapsensa elämän olevan niin kaunista kuin mahdollista. Koska taikojen teko on hänelle vain yksi tuhannesta tavasta sanoa “Lapseni, minä rakastan sinua koko sydämestäni.”

7 asiaa, jotka äiti tekee lapsensa eteen salaa

2. Toiveiden ennustaminen

Äiti osaa ennustaa lapsena toiveet. Hän näkee lapsen tarpeet ja pyrkii antamaan tälle kaiken, mitä tämä tarvitsee ollakseen onnellinen.

Jo pelkkä tapahtumien ennustaminen ja odottaminen täyttää äidin jännityksellä ja riemulla. Muistatko äitisi sinulle järjestämät syntymäpäivät, jotka olivat täynnä rakkautta? Tai sen esitelmän koulua varten, jonka askartelitte yhdessä?

3. Äiti vahtii aina

Äiti vahtii aina lastaan. Niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Myös automatkalla hän katselee lastaan jatkuvasti peilin kautta. Katselee nähdäkseen, nukkuuko tämä rauhallisesti iltapäivän auringon paistaessa hänen kasvoilleen.

7 asiaa, jotka äiti tekee lapsensa eteen salaa

4. Äiti ei koskaan luovuta

Äiti ei koskaan luovuta – ei, vaikka hän pelkäisi, olisi tehnyt virheen tai kohtaisi monia vaikeuksia. Äiti etsii aina itselleen ja lapsilleen tapoja päästä eteenpäin.

Äidit voivat toki itkeä, epäonnistua ja kokea huonoja päiviä kuten kuka tahansa, mutta loppujen lopuksi äidit tietävät aina, kuinka noustaan ylös entistä vahvempina.

5. Äiti etsii mahdollisuuksia lapselleen

Äiti etsii aina mahdollisuuksia lapsiaan varten. Hän ei tee tätä ainoastaan nähdäkseen lastensa menestyvän, vaan myös nähdäkseen heidän elävän kaunista elämää, joka on täynnä upeita tarinoita.

Siksi hän etsii aina tilaisuuksia tuoda lastensa elämään iloa ja onnellisuutta sekä tukea heidän parhaita ominaisuuksiaan.

6. Äiti rukoilee lapsensa puolesta

Olipa äiti henkinen ihminen tai ei, hän rukoilee lastensa puolesta. Äiti tekee tätä monissa tapauksissa, ei ainoastaan päivän päätteeksi nukkumaan mentäessä. Hän rukoilee, jotta hänen lapsensa olisivat aina turvassa ja vahvoja.

Tämä saa hänen sisäisen vuoropuhelunsa loistamaan, ja vaikka se ei olekaan käsin kosketeltavaa, sillä on voimakkaita vaikutuksia.

7. Äiti odottaa silloinkin, kun ei haluaisi

On hyvin yleistä, että teini-ikäiset lapset eivät halua äitinsä kanssa yhtä paljon aikaa kuin ennen. He saattavat vältellä halauksia, suukkoja ja muita huomionosoituksia. “Äiti, en minä ole vauva enää!” Kun äiti on kuullut tämän lauseen, hän jättää lapsen sikseen, vaikkei haluaisikaan.

Vaikka äiti kaipaisikin sitä rakkautta, jota hän sai lapsiltaan heidän olleessan pieniä, hän odottaa maltillisesti sitä hetkeä, kunnes hänen lapsensa haluavat taas palata hänen luokseen. Hänen rakkautensa on niin suurta, että hän haluaa kunnioittaa lastensa toiveita, mikä puolestaan auttaa näitä kasvamaan.

Syvällä sisimmässään hän tietää, että rakkaus ei ole kadonnut, vaan se on vain muuttanut muotoaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.