3 vähärasvaista reseptiä synnytyksen jälkeiseen aikaan - Äitiyden Ihme
 

3 vähärasvaista reseptiä synnytyksen jälkeiseen aikaan

3 vähärasvaista reseptiä synnytyksen jälkeiseen aikaan
Saúl Sánchez Arias

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Saúl Sánchez Arias.

Viimeisin päivitys: 20 lokakuuta, 2022

Synnytyksen jälkeen tuoreen äidin tulee syödä ravitsevaa ruokaa, joka pitää kylläisenä ja ennen kaikkea tarjoaa energiaa, jonka avulla nainen jaksaa hoitaa päivittäiset velvollisuutensa. Jos äiti edelleen imettää lasta, tulee myös lapsen tarpeet ja tälle mahdollisesti haitalliset ruoka-aineet ottaa huomioon. Tänään kerromme muutamia vinkkejä siihen, kuinka terveellinen ruokavalio koostetaan synnytyksen jälkeen ja jaamme kolme vähärasvaista reseptiä ruokavalion tueksi.

Suosittelemme tuoretta äitiä syömään runsaasti vihanneksia, hedelmiä, kalaa ja vähärasvaista lihaa. Myöskään maitotuotteita ei tarvitse jättää ruokavaliosta kokonaan pois. Yksi hyvä tapa sisällyttää päivittäiseen ruokavalioon tarpeeksi hedelmiä, on valmistaa herkullisia mehuja tai smoothieita.

Mitä ruokavalion tulee sisältää?

Synnytyksen jälkeiseen ruokavalioon tulee sisällyttää erityisesti proteiini- ja vitamiinipitoisia ruokia, jotka auttavat vahvistamaan immuunijärjestelmää ja tukevat niin lyhyt- kuin pitkäkestoistakin hyvinvointia.

Myöskään kuiturikkaita ruokia ja tärkeitä hivenaineita, kuten kalsiumia, rautaa, fosforia, magnesiumia ja sinkkiä, ei sovi unohtaa.

1. Tuoreet hedelmät

Kauden hedelmät ovat erinomainen tapa nauttia kuituja, joita keho tarvitsee toimiakseen kunnolla. Hedelmät myös sisältävät runsaasti vitamiineja ja ovat raakana raikas välipalavaihtoehto.

2. Vihannekset

Lähes kaikki vihannekset sisältävät runsaasti kuitua, vitamiineja ja hivenaineita. Vihannekset ovat erittäin tärkeä osa synnytyksen jälkeistä ruokavaliota. Vihanneksia on valtava määrä laidasta laitaan, minkä johdosta erilaisten aterioiden tai lisukkeiden valmistaminen on helppoa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.