Parhaat sovellukset opiskelun avuksi - Äitiyden Ihme
 

Parhaat sovellukset opiskelun avuksi

Parhaat sovellukset opiskelun avuksi
María Matilde

Kirjoittanut ja tarkastanut pedagogi María Matilde.

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Tänä päivänä on olemassa älylaitesovellus jokaiseen tarkoitukseen, myös opiskelun tueksi. Alla listatut sovellukset opiskelun avuksi ovat englanninkielisiä, joten ne sopivat nuorille, joilla on jo jonkin verran englannin kielen osaamista.

Parhaat sovellukset opiskelun tueksi

Sovellukset muistiinpanojen tekemistä varten

On olemassa useita eri älypuhelimille sekä tableteille tarkoitettuja sovelluksia, jotka auttavat sinua tekemään muistiinpanoja tunneilla. Näiden sovellusten avulla voit kirjata ylös muistiinpanoja, järjestellä niitä, sekä tallentaa ne laitteeseesi. Voit käyttää näitä sovelluksia laitteestasi riippuen joko näppäimistöllä tai sormellasi.

Sellaiset sovellukset kuten Squid, Moleskine Journal, Paper, Evernote, Somnote ja Simple Note ovat erinomaisia vaihtoehtoja muistiinpanojen tekemiseen. Jotkut niistä antavat sinun jopa piirtää hahmotelmia sekä allekirjoitaa dokumentteja.

Toisaalta taas sovellukset niin kuin esimerkiksi Google Keep auttavat sinua sekä kirjaamaan muistiinpanosi ylös, että jakamaan niitä helposti eteenpäin. Sovellukset jotka auttavat sinua kirjaamaan ylös muistiinpanojasi voivat toimia myös siten, että pystyt sanelemaan laitteesi mikrofoniin ja sovellus muuntaa äänesi tekstiksi. Sovellukset, kuten Office Lens sallii sinun skannata muistiinpanosi läpi virheiden varalta, sekä muokkaamaan niitä eri tiedostomuotoihin.

Parhaat sovellukset opiskelun avuksi

Sovellukset, jotka auttavat etsimään tietoa

Opiskellaksesi tehokkaasti tarvitset muutakin kuin sovelluksia, jotka auttavat sinua olemaan järjestelmällinen. On olemassa hyviä sovelluksia joiden avulla pystyt etsimään paremmin tietoa, oppimaan jotakin uutta, tai hakemaan jonkin sinulle entuudestaan tuntemattoman sanan tarkoituksen. Siksi on kehitetty nämä sovellukset, jotka auttavat sinua oppimaan.

Esimerkiksi sellainen sovellus kuin Kahn Academy tarjoaa erilaisia opetusvideoita moniin ongelmiin. Coursera on myös toimiva sovellus silloin, kun haluat ilmoittautua opiskelemaan erilaisille verkko-, tai ilmaiskursseille. Sovellukset kuten TED antavat sinulle mahdollisuuden osallistua konferensseihin eripuolilla maailmaa. Curiosity tarjoaa käyttäjälleen miljoonia kiinnostavia faktoja.

On olemassa myös omat sovelluksensa äänikirjojen kuuntelemiseen, kuten Audible. Sitten on sovelluksia kuten Wuolah, joka tarjoaa sinulle pääsyn tuhansiin eri opiskelijoiden ympäri maailman kirjoittamiin muistiinpanoihin ja yhteenvetoihin. Mitä ikinä sinun tarvitseekaan siis opetella, on olemassa sovelluksia jotka auttavat sinua urakassasi. Oli kyseessä sitten lähdeluettelon laatiminen tai kielioppivirheiden tarkistaminen, avuksesi löytyy sovellukset kuten Mendeley tai Merriam-Webster’s.

Sovellukset, jotka auttavat järjestelmällisyydessä

Suunnittelu ja järjestelmällisyys ovat tärkeitä jotta saat mahdollisimman paljon irti opiskeluajastasi. Kalenterin käyttäminen voi auttaa sinua pysymään järjestelmällisenä, ja arvasit oikein – tätäkin varten on sovelluksia jotka auttavat sinua tavoitteissasi. Käytä apunasi esimerkiksi Google Kalenteria tai Studious App- sovellusta, pitääksesi aikataulusi järjestyksessä, ja pysyäksesi ajantasalla lähestyvien tenttien ja tehtävien palautusten päivämäärissä.

Parhaat sovellukset opiskelun avuksi

Pocket on puolestaan näppärä sovellus kun sinun tarvitsee järjestellä erilaisia linkkejä ja tarkastella niitä uudelleen aina tarvittaessa. Tehtävälistojen tekeminen taas onnistuu kätevästi TickTick-sovelluksen avulla. On olemassa lukuisia muitakin sovelluksia jotka auttavat sinua järjestelemään ideoitasi. Esimerkiksi Simplemind sovellus auttaa sinua tekemään helposti ajatuskarttoja.

Keskittymistä helpottavat sovellukset

Yksi pahimmista asioista mitä voi tapahtua silloin, kun yrität keskittyä opiskeluun, on taistella häiriötekijöitä vastaan ja yrittää pysyä keskittyneenä. Kuten luultavasti jo arvasitkin, on olemassa omia sovelluksia jotka auttavat myös tässä ongelmassa.

Sellaiset sovellukset kuten Flipd, Study Helper sekä Focus Lock ovat varsin hyödyllisiä tähän tehtävään sillä ne blokkaavat puhelimestasi muut ilmoitukset opiskelusi aikana. On olemassa myös oma sovelluksena nimeltään BreakFree joka laskee puhelimellasi käyttämäsi ajan. Pysyäksesi keskittyneenä opiskeluusi, on olemassa sovelluksia kuten Brain Focus. Tämä sovellus toimii ajastimena, johon pystyt asettamaan opiskelua varten tarkoitetun ajan, sekä vapaa-ajan erikseen.

Ryhmätyötä tukevat sovellukset

Aina ei tarvitse opiskella yksin. Joskus sinun täytyy työskennellä muiden ihmisten kanssa ryhmissä, ja ottaa osaa ryhmäprojekteihin jakamalla muistiinpanoja sekä tietoa muiden ryhmän jäsenten kanssa. Jos tarvitset ryhmätyöskentelyyn tarkoitettuja sovelluksia, etsi käsiisi Trello tai Google Drive, sillä ne ovat erinomaisia ​​sovelluksia muistiinpanojen jakamiseen. Toinen hyvä sovellus tähän on Join.me, jossa voit vaihtaa ajatuksia ja mielipiteitä muiden kanssa helposti. Myös Huddle on yksi loistava vaihtoehto jaettujen asiakirjojen luomiseen.

Parhaat sovellukset opiskelun tueksi

Muita opiskelua helpottavia sovelluksia

Jotkin sovellukset voivat olla täydellisempiä tai yksityiskohtaisempia kuin toiset, mutta on olemassa useita perusteellisia sovelluksia, jotka voivat tarjota sinulle monia uusia resursseja opiskelusi avuksi. Niistä voi olla suurta apua muistiinpanojen tekemisessä, aikataulujen järjestämisessä, sekä neuvonnassa ja tietojen tallentamisessa. Jotkut sovelluksista helpottavat myös asiakirjojen jakamista ja työskentelyä ryhmissä.

Erilaisten sovellusten avulla voit luoda ajatuskarttoja tai laskentataulukoita, tehdä kalentereita, asettaa hälytyksiä, muistutuksia jne. Näiden sovellusten joukosta löytyvät mm. GoConqr, My Study Life, Quizlet, Microsoft OneNote tai Yammer. Jälkimmäinen näistä muistuttaa sosiaalista mediaa.

Tässä artikkelissa lukemiesi sovellusten lisäksi on olemassa muitakin sellaisia sovelluksia, jotka voivat auttaa sinua opiskelemaan jotakin tiettyä aihetta. On tärkeää muistaa, mihin voit tallentaa kaiken tarvitsemasi tiedon sekä tekemäsi muistiinpanot. Sellaiset sovellukset, kuten Dropbox, Google Drive, SkyDrive tai Amazon Cloud, ovat tähän tehtävään hyviä vaihtoehtoja. Näiden sovellusten käyttäminen voi auttaa sinua tallentamaan kaikenlaista tietoja ja kuvia.

On siis olemassa lukuisia eri sovelluksia, jotka auttavat sinua opiskelussasi ja uusia kehitetään joka päivä. Pitämällä tämän mielessäsi opiskelun ei tarvitse olla niin mahdoton tehtävä, kuin miltä se ajoittain saattaa vaikuttaa. Nyt kun teknologia on puolellamme, hyödynnä sitä myös opinnoissasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Celaya, J. (2014). Apps Educativas: Nuevas formas de acceder al conocimiento (Vol. 1). Dosdoce. Recuperado de https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=8AaMDwAAQBAJ&oi=fnd&pg=PT6&dq=apps+educativas&ots=UJ5fygczCT&sig=g_JhIDhH3Ot4s8I-xWZQCDi4wSc#v=onepage&q=apps%20educativas&f=false
  • Caballero, P. y Mena, C. (2015). Aplicaciones informáticas. Editorial Macmillám Profesional.
  • Montañez Muñoz, F.  (2012). Aplicaciones informáticas de propósito general. Editorial McGraw Hill. Recuperado de https://www.mheducation.es/bcv/guide/capitulo/8448180690.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.