Vauvojen kaurapuuro ja sen hyödyt
Kaurapuuron valmistaminen on erinomainen keino sisällyttää laadukkaita hiilihydraatteja ja kuituja lasten ruokavalioon. Kyseessä on yksi parhaista viljoista, ja siksi jaammekin tänään reseptin, jolla saat siitä kaiken irti ja optimoit lastesi ravitsemuksen.
Vauvojen kaurapuuro
Muista, että lapsille on suositeltavaa tarjota luonnonmukaisia kaurahiutaleita. Tätä silmällä pitäen kannattaakin luultavasti valita luomusertifikaatin saaneita hiutaleita.
Jos käytät äidinmaidonkorviketta, ainesosaluettelosta on tarkistettava , ettei se sisällä lisättyä sokeria.
Ainesosat
Jos haluat valmistaa herkullista kaurapuuroa vauvallesi, tarvitset vain seuraavat ainekset:
- Kaurahiutaleita
- Rintamaitoa tai äidinmaidonkorviketta
- Tuoretta hedelmää
Näin valmistetaan vauvojen kaurapuuro
- Laita kaurahiutaleet ensin monitoimikoneeseen ja jauha ne hienoksi jauhoksi.
- Laita jauho astiaan, mahdollisuuksien mukaan ilmatiiviisti suljettavaan. Tällä tavoin jäljelle jäänyt jauho säilyy hyvänä myöhempää käyttöä varten.
- Mittaa käytettävien ainesten määrät hyvin: jokaista kahta osaa rintamaitoa tai korviketta kohden tarvitaan vain yksi osa kaurahiutaleita.
- Laita molemmat ainekset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia. Sekoita jatkuvasti, jotta se ei tartu kiinni pohjaan tai pala.
- Kun puurolla on tahnan kaltainen paksu koostumus, makeuta se pilkotulla omenalla tai banaanilla. Jos käytät hedelmiä, lapsi saa annoksesta monia muitakin terveyshyötyjä.
Kaurapuuron hyödyt vauvojen terveydelle
Kuten jo mainittiin, kaurapuurolla on useita suotuisia terveysvaikutuksia.
Ensimmäinen niistä liittyy tässä viljassa olevaan beetaglukaaniin, eräänlaiseen liukoiseen kuituun, joka stimuloi hyödyllisten bakteerien kasvua mikrobiotassa. Keskipitkällä aikavälillä tämä merkitsee erilaisia hyötyjä ruoansulatuskyvylle, kuten osoitetaan The Journal of Nutritional Biochemistry -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.
Tämä kuitu kykenee myös lisäämään ulosteen massaa, mikä saa aikaan suoliston mekanoreseptorien suurempaa aktivaatiota. Näin syntyy voimakkaampia peristalttisia liikkeitä, jotka edistävät jätteen tehokkaampaa kulkua suolessa ja vähentävät ummetuksen riskiä.
Lisäksi kaurapuurossa on merkittävä määrä proteiinia. Tätä ravintoainetta tarvitaan kehon kaikkien kudosten oikeanlaiseen kasvuun ja kehitykseen. Sen kulutuksen merkitystä on tärkeää korostaa kaikissa elämänvaiheissa, mutta aivan erityisesti varhaislapsuudessa ja murrosiässä.
Valmista kaurapuuroa vauvalle
Kaurapuuron valmistaminen vauvalle on todella helppoa. Vain muutamasta aineksesta saa erinomaisen ja ravitsevan lopputuloksen. Maidonkorvikkeen käytön yhteydessä on kuitenkin aina valittava laadukas merkki ilman lisättyä sokeria tai muita suoliston mikrobiotaa vahingoittavia lisäaineita.
Älä myöskään unohda, että yhteen ikävuoteen asti imetyksen jatkaminen on avainasemassa. Tämä on parasta mahdollista ravintoa lapsille.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- AEP En familia. Asociación Española de Pediatría. (2022). Alimentación Complementaria. Consultado el 26 de mayo de 2024. https://enfamilia.aeped.es/edades-etapas/alimentacion-complementaria-0
- Agencia de Salud Pública de Cataluña. (2024). Alimentación saludable en la primera infancia. Consultado el 26 de mayo de 2024. https://salutpublica.gencat.cat/ca/ambits/promocio_salut/alimentacio_saludable/primera-infancia/index.html#googtrans(ca|es)
- Gómez Carus, A., Ceballos Walls, I., Ruiz Moreno, E., Rodríguez Alonso, P., Valero Gaspar, T., Ávila Torres, J. M., & Varela Moreiras, G. (2017). Informe: datos actuales sobre las propiedades nutricionales de la avena. Fundación Española de la Nutrición. (FEN). https://www.fen.org.es/publicaciones/buscador/default
- OPS (s/f). Lactancia materna y alimentación complementaria. Paho.org. Consultado el 26 de mayo de 2024. https://www.paho.org/es/temas/lactancia-materna-alimentacion-complementaria