Proteiinipitoiset soseet lapsille: 3 kätevää reseptiä

10.9.2018

Proteiinipitoiset soseet ovat eräs parhaista valinnoista pienten lasten terveyden ja kasvun kannalta.

Nämä soseet ja keitot, joissa on kermainen koostumus, ovat ihanteellisia houkuttelemaan lapsesi kokeilemaan uusia makuja – etenkin kasvisten osalta. Tällaisia proteiinipitoisia ruokia suositellaan tarjottavan lapsen terveen kasvun takaamiseksi.

Soseet ovat eräitä ensimmäisiä ruokia, joita vauvat saavat syödäkseen. Pääsyy tähän on hyvin yksinkertainen; lapsen ei tarvitse pureskella ruokaansa. Soseet ovat myös hyvin ravitsevia, ja niiden valmistuksessa on rajana vain mielikuvitus.

Soseet ovat herkullisia ja ravitsevia aterioita lapsellesi

Kasviskeitto tai -sose kermaisella koostumuksella on kätevä valinta, joka miellyttää sekä aikusta että lasta. Soseisiin voidaan yhdistellä monia raaka-aineita ja makuja, mikä tekee niistä ihanteellisia ruokia halutettasi tarjota lapsellesi ravitsevaa ravintoa.

Sosetta suositellaan erityisesti niille lapsille, jotka ovat nirsoja syömisen suhteen, ja etenkin kasvisten kokeilun edistämiseksi soseet ovat loistovalinta.

Lisäksi kannattaa muistaa, että luovuus pääsee soseiden kanssa valloilleen, sillä mahdollisia yhdistelmiä on äärimmäisen monia. Jotta lapselle saadaan tarjottua hänen tarvitsemiaan ravintoaineita, soseen olisi hyvä sisältää runsaasti kasviksia ja proteiineja.

Proteiinipitoiset soseet lapsille

1. Muhennos kanasta ja kasviksista

Ainekset

  • 1 purjo
  • 2 perunaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 porkkanaa
  • 1 kananrinta
  • Valkopippuria
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa

Valmistus

  1. Pese, kuori ja paloittele kaikki kasvikset ja kananrinta.
  2. Laita suureen kattilaan runsaasti vettä sekä suolaa ja hiukan oliiviöljyä. Aseta kattila liedelle. Kun vesi kiehuu, lisää kasvikset sekä kana ja anna kypsentyä puolen tunnin ajan.
  3. On tärkeää muistaa, että porkkana vie pisimmän ajan kypsyäkseen, joten se kannattaa paloitella pieniin osiin.
  4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, ota kattila pois liedeltä.
  5. Kaada kasvikset, kana ja pieni määrä kasvis- tai lihalientä tehosekoittimeen.
  6. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan ja sekoita aineksia sopivan koostumuksen saadaksesi.
  7. Tarjoile ja nauti!
Proteiinipitoiset soseet lapsille

2. Muhennos valkoisesta kalasta ja kasviksista

Ainekset

  • 1 porkkana
  • 1 purjo
  • 1 tomaatti
  • 2 perunaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • Persiljaa
  • 200 g valkoista kalaa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus

  1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset. On hyvä paloitella ne pieniin osiin, jotta ne pehmentyvät helpommin. Porkkanan kypsyminen vie pisimmän ajan, joten se kannattaa paloitella muita pienempiin paloihin.
  2. Murenna kala ja laita se sivuun odottamaan.
  3. Laita suureen kattilaan runsaasti vettä ja hiukan oliiviöljyä. Odota, kunnes vesi kiehuu ja lisää sekaan paloitellut kasvikset.
  4. Jätä kasvikset kypsymään noin puoleksi tunniksi. Kun ne alkavat pehmentyä, lisää kattilaan murentamasi kala.
  5. Kun kala ja kasvikset ovat kypsyneet, ota kattila liedeltä.
  6. Laita kasvikset, kala ja pieni määrä lientä tehosekoittimeen. Sekoittumisen kesto riippuu siitä, kuinka paksua sosetta haluat valmistaa.
  7. Lisää hiukan suolaa ja persiljaa, ja sose on valmista tarjoiltavaksi.

3. Liha- ja kasvissose

Ainekset

  • 100 g naudanlihaa
  • 40 g porkkanaa
  • 50 g perunaa
  • 40 g kesäkurpitsaa tai vihreitä papuja
  • 10 g oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Proteiinipitoiset soseet lapsille

Valmistus

  1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset ja liha.
  2. Laita suureen kattilaan runsaasti vettä. Kiehauta vesi ja lisää siihen sen jälkeen kaikki ainekset, lukuun ottamatta oliiviöljyä.
  3. Anna kiehua noin puolen tunnin ajan, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  4. Laita tehosekoittimeen kaikki ainekset, hiukan lientä sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Anna sekoittua tasaiseksi seokseksi.
  5. Mausta valintasi mukaan.
  6. Tarjoile sose kulhossa ja lisää mukaan hiukan oliiviöljyä.

Nämä proteiinipitoiset soseet ovat herkullisia ja houkuttelevat lapsesi kokeilemaan uusia makuja ja syömään terveellisesti.

UUTISIA VERKOSSA