Sievimmät lyhyet tytön nimet ja niiden merkitykset - Äitiyden Ihme
 

Sievimmät lyhyet tytön nimet ja niiden merkitykset

Sievimmät lyhyet tytön nimet ja niiden merkitykset
María José Roldán

Kirjoittanut ja tarkastanut kasvatuspsykologi María José Roldán.

Viimeisin päivitys: 09 tammikuuta, 2019

Lapsen nimen valitseminen on vanhemmille hyvin erityinen tehtävä. Valintaprosessi voi kestää kauankin vanhempien tehdessä valintansa valtavan pitkästä nimien listasta. Lyhyet tyttöjen nimet ovat kasvattamassa suosiotaan. Tämän vuoksi olemme koonneet tähän artikkeliin vuoden 2018 sievimmät lyhyet tytön nimet.

Lyhyellä etunimellä on monia hyötyjä. Paitsi, että se on helppo yhdistää toiseen nimeen tai pidennettyyn sukunimeen, lyhyet nimet hehkuvat voimaa ja luonnetta.

Vuoden 2018 sievimmät lyhyet tytön nimet

“Ihminen on aina ollakseen, kun saa kirjoittaa nimensä johonkin, vaikkapa vain puun kylkeen.”

– Alexandre Dumas

Ihmisillä on tapana lyhentää pitkähkö etunimi lempinimeksi, mikä voi muuttaa pitkään harkitun ja analysoidun nimivalinnan kaksitavuiseksi jäänteeksi alkuperäisestä ja riistää nimeltä sen tasapainon ja vahvuuden. Tältä kantilta katsottuna, yksi lyhyen nimen eduista on se, että sitä ei voida lyhentää lempinimeksi.

Sievimmät lyhyet tytön nimet ja niiden merkitykset

Mitä tulee nimen valitsemiseen pienelle tytölle, klassiset nimet, joihin liittyy perinteitä, uskomuksia ja perintöä, ovat aina pidettyjä. Tästäkin huolimatta joka vuosi muotiin nousee erinäisistä syistä myös vähemmän perinteikkäitä nimiä.

Alla olevassa listassa näet vuonna 2018 erityisessä suosiossa olleet lyhyet tytön nimet ja niiden merkitykset.

  • Elsa: Tästä nimestä on tullut Frozen-elokuvan menestyksen johdosta todella suosittu monissa maissa. Nimi on heprealaista alkuperää ja muunnelma Elisa-nimestä. Tämä nimi tarkoittaa jumalan rakastamaa tai jumalan auttamaa. Elsaksi nimetyillä tytöillä on taipumus olla urheita, haaveilevia ja idealistisia.
  • Laila: Tämä nimi on lyhenne kreikkalaisesta Eulaliasta ja tarkoittaa taitavaa puhujaa. Lailaksi kutsutut tytöt erottuvat joukosta keimailullaan, naisellisuudellaan, avokätisyydellään ja uskollisuudellaan.
  • Alba: Alba tarkoittaa revontulia tai sanoja pimeydestä valoon. Tätä nimeä kantavat tytöt ovat usein ekstroverttejä, hymyileväisiä ja ystävällisiä.
Sievimmät lyhyet tytön nimet ja niiden merkitykset
  • Mia: Tämä nimi juontuu heprealaista perua olevasta Marysta ja tarkoittaa jumalan lemmittyä. Nimi heijastaa ilmaisuvoimaista, huolellista ja hellittämätöntä persoonaa.
  • Sara: Tällä nimellä on useampi merkitys, yksi niistä on prinsessa. Saraksi nimettyjen kaunotarten luonnetta määrittää älykkyys ja intohimo. Ehkäpä juuri sinun tyttärestäsi varttuu nainen, joka tulee saamaan aikaan suuria asioita.
  • Luna: Tämä on yksi nimistä, jotka moni julkisuuden henkilö on valinnut nimeksi tyttärelleen. Se tarkoittaa naista, joka hehkuu kuin kuu, ja Lunaksi nimetty pienokainen on yleensä luonteeltaan haastava, riskialtis ja intohimoinen.
  • Emma: Tämän nimen juuret ovat Englannissa, ja sen on nostanut suosioon useampikin näyttelijä, heidän joukossaan Emma Watson. Nimi merkitsee energiantäyteistä naista. Emmaksi kutsuttu tyttö tulee olemaan täynnä luonnetta, pysäyttämätöntä elinvoimaa, sopusointua ja iloa. Hän ei tule jäämään koskaan huomiota vaille.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.