10 äitiyden etua
Äitiys on yksi kauneimmista asioista naisen elämässä. Äitiys saa usein naiset tutkimaan ja kokemaan tunteita, joiden he eivät aikaisemmin tienneet olevan olemassakaan. Äitiys tarkoittaa yleensä myös henkistä kasvua. Nämä ovat vain kaksi äitiyden etua, ja tänään listaamme vielä monta lisää.
Raskauden aikana nainen oppii käsittelemään useita asioita. Vatsan kasvava koko, erilaiset raskauden aiheuttamat oireet ja epämukavuudet, uuden elämän kantamisen nautinnot. Näiden kuukausien aikana nainen alkaa koostaa näkemystä haluamastaan tulevaisuudesta ja alkaa valmistautua siihen.
Perheet lähentyvät toisiaan, isovanhemmat ovat ikionnellisia uuden sukupolven saapumisesta ja tädit ja sedät nousevat avainpelaajiksi. Ympäröimällä äidin ja syntymättömän vauvan rakkaudella, nämä ihmiset tekevät odotuksesta paljon helpompaa.
10 äitiyden etua
1. Rakastamaan oppiminen
Ennen lastensa saamista naiset usein ajattelevat tietävänsä mitä rakkaus on. Mutta kun he tuovat pienen ihmisen maailmaan he saavat selville todellisen rakkauden merkityksen. Ehdotonta. Erityistä. Täydellistä.
Äidin rakkaus on erilaista kuin mitä hän on koskaan aiemmin kokenut. Äiti laittaa aina lapsensa kaiken muun edelle. Tämä on todellista, ikuista rakkautta.
2. Henkinen kasvu
Äidit hankkivat ja kehittävät ominaisuuksia, joita he eivät koskaan tienneet omaavansa. Heistä tulee kärsivällisempiä, huolehtivaisempia, vastuullisempia ja rakastavia ihmisiä.
Samalla he näkevät vaivaa parantaakseen pieniä asioita ja pieniä yksityiskohtia, jotta asiat menisivät niin kuin he haluavat. Ja tämä tehdään tietysti aina sellaisella ehdottoman rakkauden ja suojelun tunteella, joita jokaisella äidillä on.
3. Pariskunnan rakkauden vahvistuminen
Äidin ja hänen kumppaninsa välinen yhteys vahvistuu heidän lapsensa saapuessa. He keskustelevat tulevaisuudesta ja tekevät yhteisiä päätöksiä. Heidän sitoutumuksensa toisiinsa saa uuden, syvemmän ulottuvuuden.
Ponnistelut ja uhraukset, joita äidit ja isät tekevät ollakseen parempia vanhempia on havaittavissa joka päivä. He tulevat yhteen ja tekevät töitä tiiminä lastensa hyväksi.
4. Lapsuuden eläminen uudelleen
Lapsuuden hauskimmat osat tulevat takaisin elämään silloin, kun jaat ne lapsesi kanssa.
Piirtäminen, juokseminen, laulaminen, puistoon meneminen ja niin paljon muuta. Koko perhe ja äiti erityisesti hyväksyy iloisesti kutsun olla taas nuori.
5. Lastenelokuvista nauttiminen
Perheen retket lasten kanssa ovat hauskoja ja opettavaisia. Yksi asia, josta lapset todella nauttivat on elokuviin meneminen.
Lippujen maksaminen, juomien ja popkornin ostaminen, ison valkokankaan edessä istuminen – se on jännittävä seikkailu!
Jos elokuva on sellainen, että sekä sinä että lapsesi voivat nauttia, tulee kokemuksesta vieläkin unohtumattomampi.
Äiti laittaa aina lapsensa kaiken muun edelle. Tämä on todellista, ikuista rakkautta.
6. Uuden ystävän saaminen
Ainutlaatuinen ja erityinen side, joka on äidin ja lapsen välillä, on niin vanha ja luotettava. Äiti ei vain saa lasta, hän saa liittolaisen… ystävän.
Ulos meneminen, jakaminen, toistensa ongelmien kuunteleminen ja toistensa auttaminen löytämään ratkaisuja… Kaikki nämä asiat tuovat äidin ja lapsen yhteen.
Tällöin molemmat todella ymmärtävät, mistä ehdottomassa rakkaudessa on kyse.
7. Parempi terveys
Valtimoiden paine laskee, mikä tarkoittaa sydänterveyden paranemista. Samalla imetys vähentää jonkin verran rintasyövän riskiä.
Raskauden jälkeen tapahtuvat hormonaaliset muutokset aiheuttavat pienen muutoksen aivoissa. Tämä muutos aktivoi naisen aisteja, jotta hän voi paremmin hoitaa pienokaistaan.
Toisin sanoen, äidistä tulee tarkkaavaisempi ja intuitiivisempi.
8. Sotkuisuus sallittu!
On tavallista, että elämänsä ensimmäisen vuoden aikana lapset kokeilevat kaikenlaisia esineitä. Tähän kuuluu muun muassa se, että siirtää tavaroita paikasta toiseen ja pudottaa ja heittää leluja… ja ruokaa!
Äidit ovat tarkkaavaisia kaikesta mitä heidän lapsensa tekevät. Siisteys saa siirtyä taka-alalle, koska se millä oikeasti on väliä, on se, että lapsesi voi nauttia oppimisesta uteliaisuuden avulla.
9. Myöhästyminen sallitaan
Kun on aika lähteä kotoa, on miljoona erilaista estettä, joita voi ilmestyä lapsen kanssa. Usein nämä viime hetken yllätykset ja epämukavuudet pakottavat sinut viivyttämään suunnitelmiasi.
Onneksi useimmat ihmiset ottavat tämän huomioon ja ovat huomaavaisia ensikertalaiselle äidille, joka saapuu myöhässä. Loppujen lopuksi koko rutiinisi on käännetty ylösalaisin.
10. Rakkaus omia vanhempia kohtaan kasvaa
Juuri tällä nimenomaisella hetkellä äidit alkavat todella arvostaa sitä, mitä sanat “uhraus” ja “kärsivällisyys” merkitsevät. Ja heidän omat vanhempansa ovat heidän suurin esimerkkinsä.
Isovanhemmat ovat suurin lahja tässä vaiheessa. Samalla kun he hemmottelevat lapsenlapsiaan, he myös auttavat ja ohjaavat lapsia tarpeen mukaan.
Silloin uudet vanhemmat tulevat selvästi ymmärtämään kaiken sen, mitä omat vanhempansa kävivät läpi heidän ollessaan pieniä. Lisäksi he ymmärtävät sen, että omat vanhemmat ovat roolimalleja, joita seurata, tai jopa joita paremmaksi pyrkiä.
He voivat kääntyä vanhempiensa puoleen saadakseen apua ja tukea, kun sitä tarvitsevat.
Äitinä olemisen edut ovat lukuisia ja ainutlaatuisia.
Jo yksinomaan kauniin uuden elämän tuominen maailmaan on kaikista ihmeellisin ja uskomattomin kokemus, jonka ihminen voi kokea.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
- Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
- Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
- Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
- Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.