Nopeat meikkivinkit väsyneille äideille - Äitiyden Ihme
 

Nopeat meikkivinkit väsyneille äideille

Ilman hyvin jäsenneltyä rutiinia meikin tekeminen muutamassa minuutissa voi olla mahdotonta. Tänään jaamme muutamia vinkkejä, joiden avulla nainen huolehtii ihostaan ja näyttää kauniilta ja virkeältä lyömättä laimin äitiyttä ja lapsen tarpeita.
Nopeat meikkivinkit väsyneille äideille

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 14 marraskuuta, 2019

Moni meistä kärsii ajanpuutteesta, ja tämä pitää erityisen hyvin paikkansa äitien kohdalla. Tämän vuoksi jaammekin tänään parhaat nopeat meikkivinkit kiireisille äideille. Huolitellulta ja virkeältä näyttämisen ei tarvitse olla vaikeaa, eikä siihen tarvitse käyttää tunteja.

Mitä tarvitaan meikin tekemiseen muutamassa minuutissa?

Jotta meikin pystyy tekemään muutamassa minuutissa, kannattaa meikit ja välineet pitää järjestyksessä. Säilytä usein käytetyt tarvikkeet yhdessä paikassa ja erityistilanteisiin varatut välineet toisessa.

Se, mitä välineitä arkimeikkiin tarvitaan, riippuu täysin kunkin henkilökohtaisesta mausta. Usein perusmeikkiin käytetään seuraavia tuotteita:

  • Meikkivoide tai sävyttävä päivävoide
  • Peitevoide
  • Poskipuna ja korostusväri
  • Ripsiväri ja eyeliner tai rajauskynä
  • Huulipuna tai -kiilto

Tuotteiden käytön tarkoituksena on korostaa omia hyviä puolia ja piilottaa virheitä tai väsymyksen merkkejä. Muista valita omalle ihollesi sopivia, laadukkaita tuotteita.

Nopeat meikkivinkit väsyneille äideille

Nopeat meikkivinkit

Vakiintunut rutiini auttaa sinua tekemään meikin nopeasti ja hyvin – ja lopulta lähes mekaanisesti ilman, että asiaan tarvitsee kiinnittää juurikaan huomiota.

Ihon puhdistaminen ja kosteuttaminen

Kauneusrutiinin ensimmäinen askel on ihon puhdistamisesta ja kosteuttamisesta huolehtiminen. Muista valita juuri omalle ihonlaadullesi sopivat tuotteet, jotka puhdistavat ja kosteuttavat hyvin, mutta eivät ole liian voimakkaita.

Puhdista iho aamuin illoin puhdistusvaahdolla, -geelillä, -voiteella tai -öljyllä ja levitä tämän jälkeen iholle yö- tai päivävoide ja halutessasi silmänympärysvoide. Myös erilaiset naamiot, seerumit ja öljyt auttavat pitämään ihon puhtaana ja kosteana.

Epäpuhtauksien ja virheiden peittäminen

Kun iho on valmisteltu kosteusvoiteella, on aika aloittaa itse meikin tekeminen. Aloita levittämällä iholle meikkivoide ja peitevoide joko sormin, siveltimellä tai meikkisienellä. Jotkut levittävät peitevoiteen ennen meikkivoidetta, toiset toisinpäin. Tärkeintä on, että meikkivoide vastaa väriltään ja tummuusasteeltaan ihon omaa sävyä.

Peitevoiteita on saatavissa eri sävyissä, joista jokainen on tarkoitettu erityisesti tietynlaisten virheiden peittämiseen:

  • Oranssi ja keltainen: Taittaa tehokkaasti sinertäviä sävyjä
  • Vihreä: Häivyttää kevyttä punoitusta
  • Violetti ja sininen: Taittaa ihon keltaisuutta

Hyvien puolien korostaminen

Se, mitä puolia kasvoistasi haluat korostaa, riippuu paitsi omista mieltymyksistäsi, myös päivän ohjelmasta. Jos haluat nähdä vaivaa kasvojesi muotoiluun, aloita varjostusväristä ja jatka aurinkopuuteriin, korostusväriin ja poskipunaan.

Kuitenkin jo pelkkä poskipunan levittäminen poskipäille kirkastaa kasvot, joten jos aikaa tai halua on vain yhden tuotteen käyttöön, suosittelemme hankkimaan hyvän poskipunan. Voit valita perinteisen puuteripunan tai helposti sormin levitettävän voidemaisen tai geelimäisen version.

Nopeat meikkivinkit väsyneille äideille

Vaikutuksen tekevä katse

Mitä tulee silmiin, voit valita esimerkiksi hillityn luomivärin tai uskaliaammat rajaukset. Tämä riippuu pitkälti siitä, mitä päivän suunnitelmat pitävät sisällään. Ruskea tai musta rajaus saa väsyneet silmät näyttämään välittömästi pirteämmiltä. Muista lopuksi taivuttaa ripsesi ja levittää niihin siisti kerros ripsiväriä.

Älä unohda huulia

Viimeistelläksesi nopean meikkirutiinisi, levitä huulillesi huulipunaa tai -kiiltoa. Voit valita nuden, omaa ihonväriäsi muistuttavan sävyn tai hieman tummemman värin. Jos haluat piristää ulkoasuasi kunnolla, valitse punainen tai pinkki puna.

Jos haluat huultesi näyttävän erityisen täyteläisiltä, lisää värin päälle hieman väritöntä huulikiiltoa. Toinen vaihtoehto on käyttää huultenrajauskynää ja piirtää rajat hieman huulten luonnollisen rajan ulkopuolelle.

Yhteenvetona sanottakoon, että se, että olet kiireinen ja väsynyt äiti, ei estä sinua näyttämästä huolitellulta ja freesiltä. Pienellä harjoituksella opit loihtimaan yksinkertaisen, mutta siistin meikin muutamassa minuutissa.

Tärkeintä kuitenkin on pitää hyvää huolta ihosta, mikä tarkoittaa kasvojen puhdistamista ja kosteuttamista aamuin illoin. Mikään ei näytä paremmalta kuin hyvinvoiva iho, ja toisaalta myös meikki näyttää sitä paremmalta mitä paremmassa kunnossa iho on.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.