Fengshui apuna kodin sisustamisessa - Äitiyden Ihme
 

Fengshui apuna kodin sisustamisessa

Fengshui apuna kodin sisustamisessa

Viimeisin päivitys: 08 maaliskuuta, 2019

Tuntuuko kodin kuntoon saaminen ja sisustaminen vaikealta? Miksi et ottaisi apuun fengshui-oppia? Fengshui on tuhansia vuosia vanha kiinalainen ympäristöoppi, jonka tavoitteena on mukauttaa ympäristö harmoniaa ja hyvinvointia edistäväksi. Jo muutama yksityiskohta voi saada aikaan suuren muutoksen kodissa ja sen ilmapiirissä.

Fengshui on kokonaisvaltainen menetelmä, joka kattaa kaikki tilan sisustamisessa oleelliset asiat huonekalujen sijoittelusta seinien väriin, valaistukseen sekä peilien ja esineiden käyttöön.

Jotkut ihmiset yhdistävät fengshuin uskontoon, mutta tosiasiassa tällaista yhteyttä ei ole. Opin peruskäsite on qi-elämänenergia, jonka vapaata virtaamista pyritään parantamaan. Fengshui ei siis vaadi sisustajalta kynttilöiden sytyttämistä tai muita rituaaleja.

Seuraavaksi kerromme muutamia vinkkejä, joiden avulla kotia voidaan alkaa sisustaa fengshuin periaatteiden mukaisesti.

Fengshui apuna kodin sisustamisessa

1. Ensimmäinen askel on siivous 

Fengshui korostaa energian virtaamista. Jos jokin tekijä estää kotona energian virtaamisen, se tulee siirtää pois näkyvistä. Miten saadaan selville, että jokin asia tukkii energiaa? Tämä on helppoa; etsi esineet, joita et koskaan käytä. Niitä ei tarvitse välttämättä heittää pois, vaan riittää, että ne siirretään paikkaan, jossa ne eivät ole näkyvillä.

Järjestäminen on avainasia harmonian ja tasapainon luomisessa. Siirrä pois kaikki sellainen, mikä tekee olosi epämukavaksi kotonasi.

2. Valo energianlähteenä

Fengshuin mukaan luonnonvalo on energianlähde. Siksi on tärkeää, että ikkunat, ovet tai verhot eivät estä auringonvalon pääsyä sisään. 

Lisäksi tarvitaan valaisimia, kynttilöitä ja muita valoa tuottavia esineitä, jotta illalla vältetään pimeys. Huoneessa tulisi olla pimeää ainoastaan, kun tarkoituksena on nukkua.

Fengshui apuna kodin sisustamisessa

3. Makuuhuoneen pyhittäminen levolle

Poista makuuhuoneesta kaikki sellainen, joka saa olon epämukavaksi tai häiritsee lepoa. Toisin sanoen elektroniset laitteet, kuten televisio, tietokone ja älypuhelin, tulisi jättää makuuhuoneen ulkopuolelle.

Jos jostakin syystä joudut pitämään puhelintasi lähelläsi myös yöllä, älä jätä sitä yöpöydälle. On parempi käyttää herätyskellona oikeaa kelloa.

Fengshuin mukaan sänky tulisi asettaa viistosti ovea vastapäätä, eikä sen tulisi olla ikkunan edessä.

4. Värit

Fengshui-asiantuntijoiden mukaan on parasta valita vaaleita värejä, esimerkiksi pastelleja. Näitä suositellaan siksi, että ne sopivat moniin erilaisiin sisustusvalintoihin. Lisäksi voimakkaan väriset seinät voivat saada aistit kuormittumaan, minkä vuoksi ne ovat huono valinta arjessa.

Yksi vaaleiden värien käytön hyöty on se, että ne heijastavat valoa. Seinien väriä voidaan muokata sen perusteella, mikä huone on kyseessä.

5. Olohuone on sosiaalinen tila

Olohuone on se tila, jossa vietetään aikaan perheen ja ystävien kanssa, ja tuolien tulisi olla pääosassa. Pyri asettamaan tuolit viistosti, ei kohtisuoraan toisiaan vasten – näin viestintä on vaivattomampaa ihmisten välillä.

Kynttilöiden ja takan valo on hyvä apu olohuoneessa, ja voit lisätä myös muutaman maalauksen tai kuvan. Fengshuin mukaan tuli edistää positiivisia tunteita.

6. Kylpyhuone ja yksityisyys

Kylpyhuone on asukkaille hyvin oleellinen tila, eikä sen tulisi olla täysin näkyvillä. Tilassa tulisi säilyä sitä käyttävän henkilön yksityisyys.

Pidä kylpyhuone siistinä ja poista esineet, jotka estävät energian virtaamisen. Voit säilyttää voiteet, hajuvesipullot ja muut värikkään esineet poissa näkyviltä.

Fengshui apuna kodin sisustamisessa

7. Eteinen toivottaa tervetulleeksi

Kodin eteisen tulisi olla harmoninen ja kaunis. Tähän tilaan voidaan asettaa jokin miellyttävä huonekalu tai sisustuselementti.

Muista, että eteinen on vieraiden ensimmäinen vaikutelma kodistanne. Varmista, että se on aina siisti ja järjestyksessä.

Lopuksi haluamme mainita, että feng shui ei tarkoita jäykkien sääntöjen noudattamista – päin vastoin se sallii muunnelmia, jotka sopivat tietyn tilan tarpeisiin ja ominaisuksiin. Jos päätät itsekin kokeilla tätä menetelmää kotonasi, tulet varmasti huomaamaan sen vaikutuksen mielialaasi. Miten on – voisiko fengshui olla jotain, mitä kotisi kaipaa?


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.