Lasten aivojumppa: 7 kehittävää harjoitetta - Äitiyden Ihme
 

Lasten aivojumppa: 7 kehittävää harjoitetta

Lasten aivojumppa: 7 kehittävää harjoitetta
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Aivojumppa on ihanteellinen tapa kehittää lapsen kykyjä. Ota avuksi seuraavat helpot harjoitteet, jotka kehittävät molempia aivojen puoliskoja, jotta voisit lisätä lapsesi kielitaitoa, matemaattista älykkyyttä ja symbolista ajattelua.

Aivojumppa on harjoiterutiini, joka valmistaa sekä lapsen kehon että mielen oppimiseen.

Se koostuu sellaistsa harjoitteista, jotka auttavat vähentämään stressiä, kanavoivat kertynyttä energiaa sekä aktivoivat aivoja.

Lapset voivat tehdä näitä harjoitteita sekä kotona että koulussa. Sen lisäksi, että ne ovat käteviä, ne ovat myös hauskoja ja pitävät lapsen mielenkiinnon yllä.

Tämän tekniikan ytimessä on se, että aivoja aktivoidaan mielen harjoitteiden lisäksi fyysisten liikkeiden avulla, jotka on suunniteltu stimuloimaan ja haastamaan.

Suuri plussa aivojumpasta on se, että sitä voivat tehdä ihan minkä tahansa ikäiset ihmiset.

Jos siis sinun itsesi tarvitsee keskittää huomiosi johonkin aktiviteettiin, kokeile jotakin seuraavista harjoitteista ennen kuin aloitat.

Aivojumppa on tekniikka, joka pyrkii luomaan uusia hermosolujen yhteyksiä, jotta saadaan tasapainoa ja edistetään oppimista. Se tuo esiin ja tasapainottaa oppimisen alueella olevia jännitteitä, joita ihmiselle kertyy elämän aikana, ja se kehittää luovuutta ja tavoitteellisuutta.

– Susana Buscaglia

Aivojumppaa lapsille: uusi tapa edistää oppimista

1. Piirretään luku 8

Pyydä lastasi piirtämään tämä luku yhä uudelleen niin, että hän käyttää sormeaan. Hän voi “piirtää” luvun ilmaan, tai sitten voit antaa hänelle palasen paperia ja näyttää, kuinka viivat jäljennetään.

Tärkeä asia tässä harjoitteessa on se, että lapsi käyttää heikompaa kättään: oikeakätisen lapsen tulisi piirtää vasemmalla kädellä ja päinvastoin.

Tämä harjoite stimuloi aivojen luovaa puolta, ja se aktivoi käden lihaksia.

2. Ristikosketukset

Tämä harjoite auttaa polttamaan liikaa energiaa, ja siten se on ihanteellinen juuri ennen kuin aloitetaan jokin sellainen aktiviteetti, joka vaatii keskittymistä.

Tämä yksinkertainen sarja liikkeitä aktivoi molempia aivojen puolia, jotka toimivat yhdessä.

Lapsen tulisi seisoa ja koskettaa vasenta polveaan oikealla kyynärpäällä. Sitten hän toistaa tämän saman liikkeen päinvastaisesti, eli koskettaa vasemmalla kyynärpäällä oikeaa polveaan.

Vaihtele puolia ja toista liikettä.

aivojumppa

3. Kaksoispiirrokset

Tämä on kahden käden harjoite, ja lapsen tulisi yrittää piirtää sama kuvio molemmilla käsillä ja samalla kertaa.

Tämä aktiviteetti auttaa kehittämään kirjoitustaitoja, matemaattisia kykyjä ja symbolista ajattelua.

Harjoite on hyvä apu ennen sitä, kun lapsesi aloittaa jonkin monimutkaisen kotitehtävän tekemisen.

4. Muotojen jäljentäminen

Tässä harjoitteessa lapsi piirtää kolmion oikealla kädellään, tapahtuipa tämä sitten ilmassa tai paperille. Samalla hänen tulisi yrittää piirtää ympyrä vasemmalla kädellään.

Pyydä lastasi jatkamaan tämän harjoitteen yrittämistä, kunnes hän pystyy piirtämään kuviot ilman apua. Tämä on erottamisharjoite, joka tehostaa aivojen toimintakykyä.

5. Vatsan hieronta ja pään taputtaminen

Tämä on myös yksi sellainen harjoite, joka stimuloi molempia aivojen puolia.

Lapsi aloittaa hieromalla vatsaansa yhdellä kädellä ja pyörivällä liikkeellä. Sitten hän taputtaa päätään toisella kädellä.

Tämä aktiviteetti saa aivot valmiiksi oppimaan ja omaksumaan uutta tietoa.

6. Pikkusormet ja etusormet

Pyydä lastasi ensin laittamaan molemmat kädet yhteen ristiin siten, että hän nostaa pikkusormeaan oikeassa kädessä ja samalla etusormeaan vasemmassa kädessä.

Kun hän onnistuu tässä, pyydä vaihtamaan puolia: oikean käden etusormi ja vasemman käden pikkusormi.

Tämä harjoite auttaa parantamaan keskittymiskykyä, ja se kehittää lapsen hienomotorisia taitoja.

lapsen aivojumppa

7. Kaulan veytykset

Pyydä pikkuistasi hengittämään syvään, rentouttamaan hartiat ja kallistamaan päätä hiukan taaksepäin niin, että silmät ovat suljettuina.

Sitten hänen tulisi liikuttaa päätä sivulta toiselle niin, että hän tekee tämän pyörivin liikkein.

Syvään hengittäminen on avainasia tässä rentouttavassa harjoitteessa. Liikkeet auttavat hallitsemaan hengitystä sekä hapettavat aivoja.

Miksipä et laittaisi kokoon nopeaa aamurutiinia, joka pitää sisällään 5-10 minuuttia tällaisia aivoja kehittäviä harjoitteita?

Jos toistat tätä rutiinia päivittäin, pystyt valmistamaan lapsesi kaiken sen tiedon käsittelemiseen, jonka hän saa koulupäivänsä aikana.

Aivojumpan avulla lapset voivat kehittää perustaitojaan jo varhaisesta iästä lähtien. Näihin taitoihin kuuluvat koordinaatio, tasapaino, karkea- ja hienomotoriset taidot, keskittyminen ja visuaalinen havainnointi.

Pyydä siis lastasi tekemään näitä harjoitteita ennen koulua tai läksyjen tekoa, jotta hänellä olisi paremmat työvälineet keskittymiseen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.