5 ideaa pihan jouluiseksi koristeluun - Äitiyden Ihme
 

5 ideaa pihan jouluiseksi koristeluun

Haluatko koristella joulun alla myös pihasi, mutta et tiedä, miten tämän toteuttaisit? Tänään jaamme muutaman helpon tavan tuoda joulu myös pihalle koko perheen voimin.
5 ideaa pihan jouluiseksi koristeluun

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 04 joulukuuta, 2019

Jos olet intohimoinen jouluihminen, haluat todennäköisesti tuoda joulun myös omaan kotiisi. Moni haluaa panostaa kodin sisäpuolen lisäksi ulkotiloihin, minkä vuoksi jaammekin tänään kuusi ideaa pihan jouluiseksi koristeluun. Jos siis olet onnekas ja käytössäsi on piha, älä epäröi hyödyntää myös tätä tilaa.

Piha on ensimmäinen asia, jonka henkilö näkee saapuessaan omaan kotiinsa tai vierailulle toisen luokse. Se toimii kodin käyntikorttina, joten miksipä et panostaisi hieman myös sen valaisemiseen tai koristeluun joulun alla?

5 ideaa pihan jouluiseksi koristeluun

Pihan ei välttämättä tarvitse olla kuin suoraan amerikkalaisesta jouluelokuvasta vilkkuvine valoineen ja yltäkylläisine koristeineen, vaan tärkeintä on tuoda valoa pimeyteen ja herättää joulumieltä.

5 ideaa pihan jouluiseksi koristeluun

Joulukranssi

Kranssi on klassinen joulukoriste, jonka voi ripustaa esimerkiksi kodin ulko-oveen. Kranssin voi ostaa valmiina tai valmistaa itse haluamistaan raaka-aineista.

Kasvit ja ruukut

Pihan jouluksi koristelemiseen voidaan käyttää kotiin kertyneitä ylimääräisiä ruukkuja ja kylmää kestäviä kasveja. Niitä voidaan muokata ja piristää esimerkiksi valoilla, kävyillä, oksilla ja erilaisilla koristeilla. Hyödynnä olemassa olevia raaka-aineita ja muokkaa ne jouluun sopiviksi.

Liitutaulu

Liitutaulua ei ensimmäisenä yhdistetä jouluun, mutta esimerkiksi lumiukon tai kuusen muotoinen taulu on hauska lisä ovessa tai portinpielessä. Liitutauluun voidaan kirjoittaa joka päivä erilainen talvinen tai jouluinen viesti.

Jouluvalot

Myöskään valoja ei sovi unohtaa, ja ne ovatkin monen mielestä tärkeimpi’ joulukoristeita. Monessa kodissa ja pihassa värikkäät – ja mahdollisesti vilkkuvat – valot ovat tehneet tietä kauniille ja harmonisille valkoisille tai yksivärisille valoille.

Valoja voidaan hyödyntää lähestulkoon missä tahansa, ja vain mielikuvitus on rajana siinä, mihin valoketjuja ripustetaan tai yksittäisiä valonlähteitä asetetaan. Valot toimivat hyvin esimerkiksi ikkunoissa sekä puiden ja pensaiden ympärillä.

5 ideaa pihan jouluiseksi koristeluun

Jouluinen pöytä

Yksi hauska tapa piristää pihaa, on asettaa sinne punaisella pöytäliinalla peitetty pöytä, jonka päälle kerätään esimerkiksi kasveja, koristeita ja valoja. Mikäpä olisikaan parempi tapa toivottaa vieraat tervetulleeksi.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.