Vastasyntyneen lapsen hoito ensimmäisten kuukausien aikana - Äitiyden Ihme
 

Vastasyntyneen lapsen hoito ensimmäisten kuukausien aikana

Vastasyntyneen lapsen hoito ensimmäisten kuukausien aikana

Viimeisin päivitys: 02 heinäkuuta, 2018

On normaalia, että vanhemmilla ja etenkin ensimmäistä kertaa vanhemmiksi tulleilla on vaikeuksia hoitaa vastasyntynyttä vauvaa. On erityisen vaikeaa tunnistaa kaikkia merkkejä, joita vauvat käyttävät osoittaakseen meille, mitä he tuntevat.

Tämän vuoksi on tärkeää olla tietoinen elintärkeistä hoidoista ja vauvojen tarvitsemasta huomiosta heidän ensimmäisten kuukausiensa aikana, kun he eivät vielä pysty ilmaisemaan tarpeensa.

Vanhemmista tuntuu usein ylivoimaiselta oppia käsittelemään uutta rooliaan.

He eivät aina tiedä, mitä heidän tulisi tehdä vauvan ensimmäisten kuukausien aikana ja he tekevät joskus virheitä tai tarvitsevat apua kokeneimmilta.

Vastasyntyneestä huolehtiminen ensimmäisten kuukausien aikana

Vaikka se tuntuisikin oudolta, on ihmisiä, joilla ei ole aavistustakaan siitä, miten huolehtia vastasyntyneestä, minkä vuoksi kirjoitimme tämän artikkelin.

Tämä voi olla hyödyllistä myös niille, jotka ajattelevat tekevänsä kaiken oikein, näin kun ei aina välttämättä ole, tai niille, jotka haluavat vahvistaa sen, minkä he jo tietävät.

Muista, että pikkuistemme elämä voi riippua näiden neuvojen asianmukaisesta soveltamisesta.

Yleinen hoito ja huomioiminen

  1. Kynsien hoito. Vauvojen kynnet kasvavat hyvin nopeasti, joten on hyvä leikata ne erikoisvalmisteisilla saksilla tai kynsileikkurilla. Ihanteellista on leikata kynnet hänen nukkuessaan.
  2. Pitele häntä tukevasti. Vauvat eivät ole niin hauraita kuin monet ihmiset ajattelevat, joten pitele häntä varovasti, mutta lujasti, jolloin mitään ei tapahdu hänelle.
  3. Yritä olla pelottelematta häntä, kun nostat hänet ylös. Nosta vauva varovasti, sillä hän tuntee jokaisen liikkeen ja voi hätkähtää helposti.
  4. Pidä häntä tarkasti silmällä kylvyssä. Muista, että vauvoja voi kylvettää vain haaleassa vedessä, pesualtaassa. On erittäin tärkeää kiinnittää tarkasti huomiota, jotta hän ei lyö itseään hanoihin tai mihinkään muuhun.
  5. Vaippojen vaihtaminen: vauvasi peppu on hyvin herkkä. Vaihtaessasi vaippaa varmista, että alue on täysin kuiva välttääksesi ihoärsytystä. Voit käyttää erikoisvoidetta niille alueille, jotka ovat alttiita vaippa-ihottumalle.
  6. Vältä talkin käyttämistä. Asiantuntijat neuvovat olemaan käyttämättä talkkia, sillä vauvasi saattaa helposti vetää sitä henkeensä. Emme halua niin tapahtuvan!
  7. Kiinnitä huomiota siihen, kuinka paljon vaatteita hänellä on. On yleinen virhe kääriä vauva liian moneen vaatekertaan. Usko tai älä, tämä voi jopa aiheuttaa vauvalle kuumia aaltoja. Pidä aina ylimääräisiä vaatteita mukanasi, vaippavahinkojen varalta.
  8. Korvien hoito: Älä käytä vanupuikkoja korvien puhdistamiseen. Ne voivat olla hyvin vahingollisia. On parempi puhdistaa ulompi korva kankaalla ja lämpimällä vedellä.

Ruokavalio

  1. Mittaa hänen ruokansa. Muista, että vauvoilla on pieni maha. Mittaa tarkasti antamasi maidon määrää, kun annat pullosta ruokaa.
  2. Älä kuitenkaan jätä ruokailuja väliin. Lastenlääkärit suosittelevat vauvan ruokkimista aina, kun hänellä on nälkää.
  3. On normaalia, että lapsesi puklaa hiukan ruokailun jälkeen. Älä pelkää, kun vauva valuuttaa suustaan vähän maitoa; tämä on ihan normaalia pienissä määrin. Näin vauvasi pääsee eroon liiallisesta ruoasta.
  4. Vältä ruokia, jotka voivat aiheuttaa kaasua. Sinun tulisi olla varovainen kaasun kanssa, koska se voi olla erittäin tuskallista vauvoille. Asiantuntijat suosittelevat välttämään ruokia, jotka voivat aiheuttaa vauvoille kaasua ja oikeanlaisen röyhtäilytekniikan opettelemista.
  5. Kiinnitä huomiota imettämiseen. On tärkeää tarkistaa, että vauva tarttuu oikeaoppisesti nänniisi imetyksen aikana. Tämä tarkoittaa, että nännipihan tulisi olla myös osittain heidän suunsa sisällä.

Vastasyntyneen hoitaminen on monimutkaista ja saattaa aluksi tuntua jonkin verran vaikealta. Mutta älä menetä toivoasi, noudata näitä käytännön neuvoja ja opit vähitellen lisää.

Lastenlääkärit tukevat meitä kasvattaessamme lapsiamme. He ovat paikalla auttaakseen ja neuvoakseen sinua mahdollisissa huolenaiheissa tai kysymyksissä.

Älä koskaan pelkää kysyä!

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.