Millainen on hyvä lapsiperheen tila-auto? - Äitiyden Ihme
 

Millainen on hyvä lapsiperheen tila-auto?

Millainen on hyvä lapsiperheen tila-auto?

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 21 kesäkuuta, 2019

Pariskunnan lapsiluvun kasvaessa vaihtuu usein myös perheen käyttämä auto. Yhtäkkiä tavaratilaan täytyy mahtua rattaat, vaippakassi, leluja ja muita tarvikkeita, ja mukana kulkevan tavaramäärän mahduttaminen autoon tuntuu pahimmillaan haastavan palapelin ratkaisemiselta. Monelle suurperheelle paras ratkaisu on hankkia tila-auto, johon kaikki perheenjäsenet ja heidän tavaransa mahtuvat ongelmitta.

Millainen on hyvä lapsiperheen tila-auto?

Omalle perheelle sopivaa tila-autoa valittaessa tulee ottaa huomioon monia asioita aina hankintabudjetista ja käyttökuluista auton turvallisuuteen, varusteluun ja ajomukavuuteen. Tämän lisäksi on otettava huomioon ainakin sisätilan ja istuinten määrä, tavaratilan koko, säilytystila auton sisällä sekä yleinen mukavuus.

Millainen on hyvä lapsiperheen tila-auto?

Jo näillä kriteerein pystytään rajaamaan ulos monta autoa ja valitsemaan useita potentiaalisia vaihtoehtoja. Alla esittelemme muutaman isommallekin perheelle sopivan tila-auton.

Citroën C4 SpaceTourer

Tämä automalli tunnettiin vuosina 2006-2018 Citroën C4 Picasso -nimellä, minkä jälkeen nimeksi vaihdettiin Citroën C4 SpaceTourer. Kyseinen malli on klassikko tila-autojen joukossa, ja sen hinta-laatusuhteen kerrotaan olevan erinomainen. Tätä autoa on miellyttävä ajaa, ja suuren tavaratilan vuoksi siihen on mahdollista lisätä ylimääräinen istuinrivi.

SEAT Alhambra

SEAT Alhambra on vuodesta 1996 lähtien valmistettu tila-automalli, joka on itse asiassa uudelleennimetty Volkswagen Sharan. Toisen sukupolven Alhambra, eli Alhambra Typ 7N, esiteltiin vuonna 2010. Kyseisessä autossa on takana liukuovet, jotka helpottavat kulkua toiselle ja kolmannelle istuinriville. Auton seitsemästä istuimesta viisi voidaan taittaa, jolloin tavaratilassa on entistä enemmän tilaa perheen tavaroille.

Millainen on hyvä lapsiperheen tila-auto?

Ford C-Max

Tämä tyylikäs, laadukas ja kompakti tila-auto uhmaa fysiikan lakeja vaikuttavalla rungollaan. Autossa on ajovakauden hallintajärjestelmä, joka valvoo jatkuvasti auton kulkua, sekä alle 50 kilometrin tuntivauhdissa törmäyksiä ehkäisevä toiminnallisuus, jotka lisäävät koko perheen turvallisuutta.

Opel Zafira Tourer

Tämän auton kohdalla Opelin perusajatuksena on ollut tarjota asiakkaille mukava seitsemänpaikkainen tila-auto kohtuulliseen hintaan. Istuimille on helppo pääsy leveiden ovien ja helposti taitettavien toisen rivin istuinten ansiosta. Kolmannen penkkirivin istuimet on helppo taittaa alas säilytystilan maksimoimiseksi.

Renault Espace

Tämän auton sisätiloihin ja matkustusmukavuuteen on todella panostettu. Renaultin mukaan matkustamon suunnittelussa on käytetty inspiraationa yksityissuihkukoneen sisustusta, mikä näkyy futuristena ulkoasuna, tukevina ja mukavina istuimina sekä laadukkaina materiaaleina. Autossa on seitsemän istuinta, joista alimmat alas taittamalla saadaan aikaan käytännöllinen kuormaustaso.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.