5 lapsillekin maistuvaa lohturuokareseptiä

24 syyskuu, 2020

Tänään jakamamme viisi lohturuokareseptiä ovat saaneet inspiraationsa Etelä-Euroopassa tarjottavista perinteisistä ruokalajeista. Nämä herkulliset ruoat maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin ja sopivat erinomaisesti syksyn pimeneviin iltoihin.

5 lapsillekin maistuvaa lohturuokareseptiä

Kinkku-kasvispata

Ainekset

  • 3 perunaa
  • 5 porkkanaa
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 1 purjo
  • 9-10 dl kana- tai lihalientä
  • 2,4 dl kinkkua
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl öljyä

Valmistus

  1. Kuullota pieneksi pilkotut valkosipulin kynnet öljyssä.
  2. Lisää pannulle muutamaksi minuutiksi pilkotut perunat sekä viipaloidut porkkanat, kesäkurpitsa ja purjo.
  3. Lisää joukkoon pilkottu kinkku ja anna tekeytyä hetken aikaa.
  4. Kaada pannulle kana- tai lihaliemi ja anna hautua noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  5. Lisää suolaa maun mukaan ja tarjoile.

Spagetti tomaatilla ja kanalla

Ainekset

  • Spagettia
  • Kanaa
  • 2 tomaattia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Oreganoa
  • Laakerinlehti
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistus

  1. Jauha valkosipuli, oregano ja laakerinlehti morttelissa.
  2. Sekoita mausteet öljyyn ja kaada seos aiemmin suolatun kanan päälle. Anna marinoitua tunnin ajan.
  3. Leivitä kana jauhoilla ja paista runsaassa öljyssä. Nosta kypsä kana valumaan talouspaperin päälle.
  4. Viipaloi tomaatit ja paista ne oliiviöljyssä suolan ja pippurin kanssa.
  5. Keitä haluttu määrä spagettia tai muuta pastaa ja tarjoile se tomaattien ja kanan kera.
5 lapsillekin maistuvaa lohturuokareseptiä

Maitoriisi

Ainekset

  • 1,9 dl riisiä
  • 9,5 dl maito
  • 1,9 dl sokeria
  • 1 1/2 rkl voita
  • Sitruunan kuorta
  • Kanelia sekä tankoina että jauheena

Valmistus

  1. Kuumenna maito kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Lisää sokeri, sitruunan kuori ja kaksi kanelitankoa.
  2. Kun maito kiehuu, lisää siihen hyvin huuhdeltu riisi. Laske välittömästi lieden lämpötila keskilämmölle ja sekoita riisiä jatkuvasti.
  3. Kun nesteen määrä vähenee, nosta kattila liedeltä.
  4. Poista kanelitangot ja sekoita voi riisin joukkoon.
  5. Anna riisin seistä hetki ja tarjoile se sitten kanelin kanssa.

Perunat kinkun ja kananmunien kera

Ainekset

  • 450 g perunoita tikuiksi pilkottuna
  • 3 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • Kinkkua
  • Persiljaa
  • Oliiviöljyä

Valmistus

  1. Pilko perunat tikuiksi ja paista ne kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.
  2. Poista ylimääräinen öljy painelemalla perunoita talouspaperilla ja lisää tämän jälkeen suolaa.
  3. Paista kananmunia hetken aikaa pannulla pienessä määrässä öljyä.
  4. Sammuta lieden lämpö ja lisää perunat munien joukkoon. Sekoita niin, että munat hajoavat.
  5. Tarjoile viipaloidun kinkun kanssa. Koristele halutessasi persiljalla.
5 lapsillekin maistuvaa lohturuokareseptiä

Churrot suklaakastikkeella

Taikinan ainekset

  • 2,4 dl vehnäjauhoja
  • 1,2 dl maitoa
  • 1,2 dl vettä
  • Lusikallinen sokeria
  • 2,4 dl voita
  • 3 kananmunaa
  • Auringonkukkaöljyä
  • Kanelia
  • Sokeria
  • Suolaa

Suklaadipin ainekset

  • Suklaata
  • Vähäsuolaista voita
  • Maitoa
  • 1,2 dl kondensoitua maitoa

Valmistus

  1. Lämmitä kattilassa maito, vesi, voi ja suola, mutta älä anna nesteen kiehua.
  2. Sammuta lieden lämpö ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita, kunnes seos on paksua.
  3. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää sitten joukkoon kananmunat.
  4. Kaada taikina pursotinpussiin ja kuumenna kattilassa tai valurautapannulla öljyä.
  5. Pursota taikinasta peukolon paksuisia 10 senttimetrin pituisia tankoja öljyyn. Paista, kunnes taikina on kauniin ruskeaa.
  6. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja sirottele niiden päälle sokeria ja kanelia.
  7. Sulata suklaa ja sekoita siihen voi, maito ja kondensoitu maito. Dippaa churrot suklaakastikkeeseen.
  • Zhang YJ., Gan RY., Li S., Li AN., et al., Antioxidant phytochemicals for the prevention and treatment of chronic diseases. Molecules, 2015. 20 (12): 21138-56.
  • Jensen T., Abdelmalek MF., Sullivan S., Nadeau KJ., et al., Fructose and sugar: a major mediator of non alcoholic fatty liver disease. J Hepatol, 2018. 68 (5): 1063-1075.