5 lapsillekin maistuvaa lohturuokareseptiä
2 minuuttia
Tänään jakamamme viisi lohturuokareseptiä ovat saaneet inspiraationsa Etelä-Euroopassa tarjottavista perinteisistä ruokalajeista. Nämä herkulliset ruoat maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin ja sopivat erinomaisesti syksyn pimeneviin iltoihin.
5 lapsillekin maistuvaa lohturuokareseptiä
Kinkku-kasvispata
Ainekset
- 3 perunaa
- 5 porkkanaa
- 1/2 kesäkurpitsa
- 1 purjo
- 9-10 dl kana- tai lihalientä
- 2,4 dl kinkkua
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl öljyä
Valmistus
- Kuullota pieneksi pilkotut valkosipulin kynnet öljyssä.
- Lisää pannulle muutamaksi minuutiksi pilkotut perunat sekä viipaloidut porkkanat, kesäkurpitsa ja purjo.
- Lisää joukkoon pilkottu kinkku ja anna tekeytyä hetken aikaa.
- Kaada pannulle kana- tai lihaliemi ja anna hautua noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää suolaa maun mukaan ja tarjoile.
Spagetti tomaatilla ja kanalla
Ainekset
- Spagettia
- Kanaa
- 2 tomaattia
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2 valkosipulin kynttä
- Oreganoa
- Laakerinlehti
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Pippuria
Valmistus
- Jauha valkosipuli, oregano ja laakerinlehti morttelissa.
- Sekoita mausteet öljyyn ja kaada seos aiemmin suolatun kanan päälle. Anna marinoitua tunnin ajan.
- Leivitä kana jauhoilla ja paista runsaassa öljyssä. Nosta kypsä kana valumaan talouspaperin päälle.
- Viipaloi tomaatit ja paista ne oliiviöljyssä suolan ja pippurin kanssa.
- Keitä haluttu määrä spagettia tai muuta pastaa ja tarjoile se tomaattien ja kanan kera.
Maitoriisi
Ainekset
- 1,9 dl riisiä
- 9,5 dl maito
- 1,9 dl sokeria
- 1 1/2 rkl voita
- Sitruunan kuorta
- Kanelia sekä tankoina että jauheena
Valmistus
- Kuumenna maito kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Lisää sokeri, sitruunan kuori ja kaksi kanelitankoa.
- Kun maito kiehuu, lisää siihen hyvin huuhdeltu riisi. Laske välittömästi lieden lämpötila keskilämmölle ja sekoita riisiä jatkuvasti.
- Kun nesteen määrä vähenee, nosta kattila liedeltä.
- Poista kanelitangot ja sekoita voi riisin joukkoon.
- Anna riisin seistä hetki ja tarjoile se sitten kanelin kanssa.
Perunat kinkun ja kananmunien kera
Ainekset
- 450 g perunoita tikuiksi pilkottuna
- 3 kananmunaa
- 1 sipuli
- Kinkkua
- Persiljaa
- Oliiviöljyä
Valmistus
- Pilko perunat tikuiksi ja paista ne kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.
- Poista ylimääräinen öljy painelemalla perunoita talouspaperilla ja lisää tämän jälkeen suolaa.
- Paista kananmunia hetken aikaa pannulla pienessä määrässä öljyä.
- Sammuta lieden lämpö ja lisää perunat munien joukkoon. Sekoita niin, että munat hajoavat.
- Tarjoile viipaloidun kinkun kanssa. Koristele halutessasi persiljalla.
Churrot suklaakastikkeella
Taikinan ainekset
- 2,4 dl vehnäjauhoja
- 1,2 dl maitoa
- 1,2 dl vettä
- Lusikallinen sokeria
- 2,4 dl voita
- 3 kananmunaa
- Auringonkukkaöljyä
- Kanelia
- Sokeria
- Suolaa
Suklaadipin ainekset
- Suklaata
- Vähäsuolaista voita
- Maitoa
- 1,2 dl kondensoitua maitoa
Valmistus
- Lämmitä kattilassa maito, vesi, voi ja suola, mutta älä anna nesteen kiehua.
- Sammuta lieden lämpö ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita, kunnes seos on paksua.
- Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää sitten joukkoon kananmunat.
- Kaada taikina pursotinpussiin ja kuumenna kattilassa tai valurautapannulla öljyä.
- Pursota taikinasta peukolon paksuisia 10 senttimetrin pituisia tankoja öljyyn. Paista, kunnes taikina on kauniin ruskeaa.
- Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja sirottele niiden päälle sokeria ja kanelia.
- Sulata suklaa ja sekoita siihen voi, maito ja kondensoitu maito. Dippaa churrot suklaakastikkeeseen.