Yleisimmät hedelmällisyyteen liittyvät myytit - Äitiyden Ihme
 

Yleisimmät hedelmällisyyteen liittyvät myytit

Yleisimmät hedelmällisyyteen liittyvät myytit

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Maailma on täynnä hedelmällisyyttä, hedelmöitystä ja raskautta koskevia myyttejä. Oletko itse taikauskoinen? Tänään listaamme yleisimmät hedelmällisyyteen liittyvät myytit ja kerromme, onko väittämissä mitään perää.

Tänä päivänä hyödynnettävissämme on internet, jonka avulla löydämme tuhansia tutkimustuloksia ja asiantuntijalausuntoja erilaisten myyttien kumoamiseksi. Tästä huolimatta moni edelleen ristii sormensa selkänsä taakse, kun on kyse raskaudesta. Kaikesta modernista tiedosta huolimatta vanhat uskomukset pitävät sitkeästi pintansa.

Yleisimmät hedelmällisyyteen liittyvät myytit

Myytti 1: Jalkojen kohottaminen seksin jälkeen parantaa raskauden mahdollisuutta

Naisen tulee todennäköisemmin raskaaksi nostaessaan lantiotaan ja kohottaessaan jalkansa seksin jälkeen. Tässä asennossa tulee pysyä jonkin aikaa. Asento auttaa siittiöitä uimaan munasolun luokse ja hedelmöittämään sen.

TARUA. Sperma liikkuu itsestään. Siemennesteen vapautuessa siittiöt alkavat kiiruhtaa munasolua kohden, eivätkä palaa takaisin. Niiden ainoa tavoite on hedelmöittää munasolu, ja ne todella antavat kaikkensa päämääränsä tavoittaakseen.

Painovoima ei lisää tai hidasta siittiöiden vauhtia. Voit maata vatsallasi tai roikkua ylösalaisin jaloistasi, mutta tilanne ei parane tai huonone. Suotuisissa olosuhteissa yksi kumppanisi siittiöistä tavoittaa munasolusi ja hedelmöittää sen.

Hedelmöitys on elämän luomisen tapahtuma, joka saa aikaan odottamattomia tunteita. Prosessi etenee hiljaa, sokeasti ja ilman merkkejä toiveikkaille vanhemmille – se paljastuu vasta, kun aarre on jo luotu.

Myytti 2: Hedelmöityshetki määrittää lapsen sukupuolen

Hedelmöittymisen hetki määrittää, saatko pojan vai tytön. Lisäksi voit päätellä vatsasi muodosta, odotatko tyttöä vai poikaa. Vauvan sukupuoli saattaa jopa näkyä kasvoistasi.

Yleisimmät hedelmällisyyteen liittyvät myytit

TARUA. Päivä, kellonaika, kuukausi tai vuosisata eivät vaikuta vauvan sukupuoleen, kuten ei myöskään kasvavan vatsan muoto.

Ehkä nenäsi turpoaa, kärsit näppylöistä kasvoillasi tai näytät kauniimmalta kuin ennen. Kaikki nämä asiat tulkitaan ajoittain merkeiksi, mutta tosiasiassa näillä ei ole mitään tekemistä vauvan sukupuolen kanssa.

Lapsen sukupuoli määräytyy hedelmöityshetkellä munasolun hedelmöittävän siittiön mukaan, vauvan sukupuoli selviää varmuudella vasta ultraäänitutkimuksessa tai lapsen syntymän jälkeen.

Myytti 3: Odottava äiti voi syödä mielin määrin

Nyt, kun olet raskaana, voit syödä kahden edestä ja mihin aikaan päivästä tahansa.

TARUA. Raskaus ei tarkoita, että äidin tarvitsee syödä kaksi kertaa normaalia enemmän. Itse asiassa näin tekeminen voi olla vahingollista sekä lapselle että äidille. Kahden edestä syöminen voi johtaa liialliseen painonnousuun, mikä voi aiheuttaa raskausajan diabeteksen ja verenpaineen nousun.

Raskauden aikana äidin tulisi maksimoida syömänsä ravinnon arvo, mikä tarkoittaa terveellisen ruoan riittävää syömistä. Näin täytetään sekä äidin että lapsen kehon tarpeet. Mineraalit, hiilihydraatit, rasvat, vitamiinit ja kuitu tulee sisällyttää raskauden aikaiseen ruokavalioon sopivissa määrin. Hedelmien ja kasvisten määrää ravinnossa kannattaa lisätä, minkä lisäksi on tärkeää juoda tarpeeksi vettä ja rytmittää ateriat tasaisesti päivän varrelle.

Myytti 4: Ensimmäisellä seksin harrastamiskerralla ei voi tulla raskaaksi

On vaikea tulla raskaaksi ensimmäisellä kerralla harrastaessaan seksiä. Itse asiassa tämä on lähes mahdotonta.

Yleisimmät hedelmällisyyteen liittyvät myytit

TARUA. Kun molemmat pariskunnan osapuolet ovat hedelmällisiä ja olosuhteet naisen kehossa ovat otolliset, nainen voi tulla raskaaksi – olipa kyse sitten ensimmäisestä tai sadannesta yhdyntäkerrasta.

Myytti 5: Seksin lisääminen parantaa hedelmöityksen mahdollisuutta

Mitä enemmän seksiä harrastat, sitä varmemmin tulet raskaaksi.

TARUA. Nainen voi tulla raskaaksi ainoastaan tiettyinä päivinä kuukaudesta. Tämä fakta ei muutu sen mukaan, kuinka usein seksiä harrastetaan.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.