Kuinka valmistat lapselle kukkapannan - Äitiyden Ihme - Lapset
 

Kuinka valmistat lapselle kukkapannan

Kuinka valmistat lapselle kukkapannan

Viimeisin päivitys: 13 heinäkuuta, 2019

Kukat ovat kautta aikain olleet mainioita lisiä asuihin ja asusteisiin, eivätkä ne koskaan menetä tyylikkyyttään. Kukkapannoista on tullut suosittuja lasten asusteita kaikenlaisiin eri tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Alla kerromme erilaisista kukkapantamalleista ja jaamme ohjeet oman kukkapannan tekoon.

Kuinka valmistat lapselle kukkapannan

Kukkapannan värit

Ennen kuin valitset käyttämäsi kukat, mieti, mitä värejä haluat pantaan. Vaaleat värit toimivat usein parhaiten, ja esimerkiksi valkoinen ja vaaleanpunainen ovat aina hyviä vaihtoehtoja. Jos kukkapanta valmistetaan erityistä tilaisuutta varten, pidä mielessäsi myös lapsen vaatteen väri ja tyyli.

Kukkien koko

Toinen mielessä pidettävä elementti on pantaan valittavien kukkien koko. Voit valita esimerkiksi neljä isoa kukkaa tai useita pieniä kukkia.

Jos lapsen asussa on runsaasti yksityiskohtia, kannattaa valita vähemmän huomiota herättäviä kukkia. Voit esimerkiksi valita pieniä ja vaaleita kukkia. Yksinkertaisemman asukokonaisuuden kohdalla voit valita kukkapantaan suuremmat ja näyttävämmät kukat, jolloin tämä asuste täydentää asua kauniisti.

Kuinka valmistat lapselle kukkapannan

Muunnos kukkapannasta

Pään päälle tulevan kukkapannan sijasta voit valmistaa tehdä kukkaseppeleen. Vaikka seppeleet ja pannat ovatkin samankaltaisia, niissä on silti eroja. Suurin ero on siinä, että kukkapanta asetetaan päälaelle hiuspannan tavoin, kun taas seppele kiertää koko pään ympäri, otsaan nojaten.

Myös hiuksiin kiinnitettävät kukkaklipsit ovat erinomainen ja kahta muuta versiota yksinkertaisempi vaihtoehto.

Itse tehty kukkapanta

Jos haluat käyttää pannassa tiettyjä kukkia tai haluat lapsellesi erityisen kukkapannan, voit valmistaa sen itse.

Kukkapannan valmistamiseen tarvitset:

  • Sileän hiuspannan
  • Tekokukkia haluamassasi värissä ja koossa
  • Kuumaliimaa
Kuinka valmistat lapselle kukkapannan

Suosittelemme, että valitset kankaisen hiuspannan, koska kukkien liimaaminen siihen on helpompaa kuin muoviseen pantaan. Lisäksi suosittelemme, että käytät isokokoisia kukkia, jos et ole valmistanut vastaavaa pantaa aiemmin. Mitä suurempia kukkia käytät, sitä helpompi niitä on liimata hiuspantaan.

Kun sinulla on kaikki tarvikkeet käsilläsi, tarvitsee sinun vain liimata kukat pantaan yksi kerrallaan haluamallasi tavalla. Huolehdi siitä, että liimaa ei jää näkyviin kukkien väliin.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.