Jetin legenda tekee paluun Pikkujalka-elokuvassa - Äitiyden Ihme
 

Jetin legenda tekee paluun Pikkujalka-elokuvassa

Jeti eli lumimies on mystinen olento, jonka sanotaan elävän Himalajan vuoristossa. Aasiassa lumimiehen legenda on tunnettu jo Himalajan seudun alkuperäisväestön ajoista asti. Elokuvateollisuus esittelee nyt lumimiehestä uuden puolen Pikkujalka-elokuvan kautta.
Jetin legenda tekee paluun Pikkujalka-elokuvassa
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 04 lokakuuta, 2019

Jeti eli lumimies valtasi elokuvateatterit vuonna 2018 totuttua ystävällisemmässä muodossa. Pikkujalka-elokuvassa totutut roolit on käännetty normaalista poikkeaviksi opettamaan katsojia arvostamaan ihmisten välisiä eroja.

Elokuva esittelee lumimiehen erilaisessa roolissa kuin missä tämä mystinen olento on totuttu näkemään. Tarina kertoo Migo-nimisestä inhimillisestä jetistä ja sen perheestä. Migo tapaa ystävällisen ihmisen, ja nämä kaksi olentoa oppivat elämään rinnatusten eroavaisuuksistaan huolimatta.

Pikkujalka-elokuva on täynnä tähtinäyttelijöitä

Yli aidan – ja Smurffit 2 -elokuvista tuttu Karey Kirkpatrick ohjasi tämän erinomaisen lastenelokuvan. Alkuperäisessä englanninkielisessä versiossa päähenkilölle – ystävälliselle Migo-lumimiehelle – antaa äänen Channing Tatum. Kyseessä ei itse asiassa ole ensimmäinen kerta, kun Tatum lainaa äänensä animaatiohahmolle; hän nimittäin oli mukana myös vuonna 2017 julkaistussa Lego Batman Elokuvassa.

James Cordenilla on rooli Migon kohtaaman ystävällisen ihmisen äänenä. Elokuvan muissa rooleissa ovat muun muassa koripalloilija LeBron James, Zendaya, Gina Rodriguez ja näyttelijälegenda Danny De Vito.

Jetin legenda tekee paluun Pikkujalka-elokuvassa

Omantunnon herättävä juoni

Elokuvassa jetit elävät eristyksessä omassa yhteiskunnassaan vuorella pilvien yläpuolella. Kansan keskuudessa liikkuu tarinoita pikkujaloista, joita osa lumimiehistä jopa vannoo nähneensä, mutta Kivenhaltija kieltää näiden myyttisten olentojen olemassaolon ikivanhoihin sääntöihin vedoten. Elokuvan päähenkilö Migo kuitenkin törmää ihmiseen.

Elokuvan juonen ideana on osoittaa lapsille, että tarinalla on aina kaksi puolta, mutta juoneen on kätketty myös monimutkaisempia viestejä – esimerkiksi se, miten Migo esiintyy poliittisena hahmona edustaessaan kansaansa. Tämä lumimies ottaa asiakseen selvittää, mitä ovat nämä pienijalkaiset ihmisiksi kutsutut olennot.

Elokuvassa nostetaan esiin yleinen nykypäivän ongelma, eli kaiken itselle tuntemattoman pelko. Elokuva opettaa, että ystävyydellä, rakkaudella ja suvaitsevaisuudella voidaan saavuttaa uskomattomia asioita. Meidän täytyy päästä yli peloistamme ja ennakkoluuloistamme nähdäksemme asiat paremmassa valossa.

Pikkujalka-elokuvan mielenkiintoisia yksityiskohtia

Pikkujalka on Warner Animation Groupin tuottama elokuva, ja sen dialogeista vastasivat käsikirjoittajat John Requa ja Glenn Ficarra. Elokuvan alkuperäinen idea on peräisin espanjalaiselta käsikirjoittajalta Sergio Pablosilta, joka on työskennellyt myös Itse ilkimys – ja Notre Damen kellonsoittaja -elokuvien parissa.

Tunnettu säveltäjä Heitor Pereira sävelsi suurimman osan elokuvassa kuultavasta musiikista. Hänen säveltämäänsä musiikkia tulkitsivat sellaiset muusikot kuten Zendaya ja Niall Horan, joka on entinen One Direction -yhtyeen jäsen.

Lumimiehen legenda tekee paluun Pikkujalka-elokuvassa

Lumimiehen legenda

Lumimies eli jeti on mystinen olento, jonka kerrotaan liikkuvan Himalajan vuoristossa. Sen uskotaan kulkevan kahdella jalalla ja muistuttavan suurta ihmisapinaa. Vuonna 1973 lakimies ja toimittaja Cesar Perez väitti nähneensä vaaleaturkkinen suuren orangin laskeutuvan Nepalin Annapurnalta.

Yleisesti ottaen lumimiestä pidetään myyttinä, mutta ne tutkijat, jotka eivät täysin tyrmää jetin olemassaolon mahdollisuutta, ovat arvelleet, että kyseessä saattaa olla sukupuutolta välttynyt Gigantopithecus-laji tai vuoristo-oloihin sopeutunut orankilaji.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.