Pikku prinssi ja kuusi arvokasta oppia - Äitiyden Ihme
 

Pikku prinssi ja kuusi arvokasta oppia

Pikku prinssi ja kuusi arvokasta oppia

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 19 tammikuuta, 2020

Pikku prinssi on ranskalaisen kirjailijan Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 julkaisema tarina, joka on noussut jonkinlaiseen kulttimaineeseen eri ikäisten lukijoiden keskuudessa. Tämä onnen tavoittelusta kertova tarina on kestänyt aikaa ja on yhtä relevantti tänä päivänä kuin 77 vuotta sitten kirjoittamishetkellään.

Kirja mielletään usein lapsille tarkoitetuksi saduksi, mutta tosiasiassa se tarjoaa viihdykettä ja oppeja kaiken ikäisille. Itse asiassa lapset eivät välttämättä ymmärrä kaikkia kirjaan piilotettuja viestejä ja tarinan tarkoitusperiä.

Pikku prinssi ja kuusi arvokasta oppia

1. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä

Yksi Pikku prinssin merkittävimmistä ja merkityksellisimmistä lainauksista kuuluu seuraavasti: ”Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.” Tällä lauseella kirjailija muistuttaa, että ulkonäkö ei kerro kaikkea, eikä ole tärkein asia maailmassa. Ulkonäköön keskittymisen sijaan meidän on tutustuttava henkilön sisimpään ja pyrittävä pääsemään irti mahdollisista ennakkoluuloistamme.

Pikku prinssi ja kuusi arvokasta oppia

Lainauksen toinen merkitys on, että todella tärkeitä asioita ei voi ostaa rahalla. Oikeasti merkityksellisiä asioita ovat rakkaus, kunnioitus ja ystävyys, eivätkä aineelliset asiat.

2. Uusien asioiden löytäminen

Omalta mukavuusalueelta poistuminen ja uusien asioiden ja kokemusten kokeminen on jotain, mitä jokaisen meistä pitäisi tehdä. Muuten jäämme paitsi monista niin hyvistä kuin huonoistakin kokemuksista, jotka tarjoavat elämän arvokkaimpia oppitunteja.

3. Ystävyyden tärkeys

Kirjan ehkäpä ikimuistettavimmat luvut kertovat Pikku prinssin tapaamasta ketusta ja näiden kahden hyvin erilaisen olennon muodostamasta ystävyyssuhteesta.

Pikku prinssin ja ketun välisen kiintymyksen avulla kirjailija pyrkii korostamaan hyvien ystävien tärkeyttä ja etenkin sitä, kuinka tärkeää on kehittää ja ylläpitää tämän tyyppisiä suhteita. Lisäksi hän korostaa tarvetta omistaa aikaa ihmisille, joista todella välitämme. Tämä on ainoa tapa luoda ystävyyssuhteita, jotka ovat todella merkityksellisiä molemmille osapuolille.

4. Unelmien tavoittelu

Yksi kirjan tärkeimmistä ajatuksista on seuraava: ”On sulaa hulluutta vihata kaikkia ruusuja, koska yksi piikki on pistänyt sinua. Tai päästää irti kaikista unelmistasi vain, koska yksi niistä ei toteutunut. ” Tällä kirjailija muistuttaa, että huolimatta kohtaamistamme haasteista ja vaikeuksista, emme saa luovuttaa. Meidän on tavoiteltava sitä, minkä eniten haluamme, kunnes saavutamme sen.

Pikku prinssi ja kuusi arvokasta oppia

5. Itsensä tuntemisen tärkeys

Ennen rakkauden osoittamista toisille ja ennen ympärillämme olevien ihmisten tuntemista ja arvostelua meidän tulee tuntea itsemme. Vain näin voimme tietää, mihin pystymme. Omien rajojen tuntemisen lisäksi on olennaista kyetä vilpittömästi katsomaan itseään peilistä ennen muiden arvostelua. Tällainen itsetuntemus saa meidät ja sydämemme elämään rauhassa ja sopusoinnussa maailman kanssa.

6. Elät vain kerran

Tarinassa johdonmukaisesti esiintyvä viesti on tietynlaisen lapsenmielisyyden säilyttäminen väistämättömästä ikääntymisestä huolimatta. Aikuisuus tuo mukanaan erilaisia vastuita ja haasteita, mutta on tärkeää, että elämässä on hetkiä, jolloin voi keskittyä vain nauttimaan ja elämään.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.