Kuinka voittaa tyttären luottamus? - Äitiyden Ihme
 

Kuinka voittaa tyttären luottamus?

Kuinka voittaa tyttären luottamus?
María Alejandra Castro Arbeláez

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi María Alejandra Castro Arbeláez.

Kirjoittanut Equipo Editorial

Viimeisin päivitys: 25 toukokuuta, 2021

Oman tyttären luottamuksen saavuttaminen ei välttämättä ole helppoa, etenkään tämän tullessa teini-ikään. Mutta vaikka tehtävä voi olla vaikea, se ei ole mahdoton. Se kuitenkin vaatii oikeanlaisen asenteen omaksumisen ja sopivien päätösten tekemisen. Tänään annamme muutamia vinkkejä siihen, kuinka voittaa tyttären luottamus.

Kuinka voittaa tyttären luottamus?

  1. Kuuntele häntä aina, kun pystyt. Anna tyttärellesi pala ajastasi, vietä hänen kanssaan aikaa ja näe hänet ystävänä, johon voit luottaa.
  2. Arvosta hänelle tärkeitä asioita. Tee selväksi, että arvostat hänen makuaan ja olet kiinnostunut hänen harrastuksistaan, kiinnostuksen kohteistaan ja muista hänelle tärkeistä asioista. Vietä mahdollisimman paljon aikaa hänen kanssaan vahvistaaksesi välistänne sidettä.
  3. Kysy, miltä hänestä tuntuu. Tyttäresi on tiedettävä, että huomaat ja huomioit hänen tunteensa ja tunnetilansa. Vaikka hän ei aina kerrokaan kaikkea elämästään, voit olla hänen tukenaan ja saada hänet luottamaan siihen, että sinulle voi kertoa mitä vain.
  4. Kunnioita hänen yksityisyyttään. Vaikka välillä onkin hyvä kysyä, miltä tyttärestäsi tuntuu, älä tungettele liikaa. Hän ansaitsee oman yksityisyytensä ja tarvitsee tilaa ja aikaa asioiden käsittelyyn.
  5. Ole tukena, kun hän tarvitsee sinua. Tarvittaessa tukena oleminen on yksi niistä asioista, joita lapset eniten arvostavat vanhemmissaan. Kun tyttäresi tietää, että olet hänen tukenaan, keskinäinen siteenne vahvistuu.
  6. Kuuntele hänen mielipiteitään. Lapset arvostavat myös sitä, että vanhemmat ottavat heidän mielipiteensä huomioon. Kysy siis tyttäresi mielipidettä isommissa ja pienemmissä asioissa, jotta hän tietää, että hänen näkökulmansa on tärkeä sinulle.
  7. Ota ensimmäinen askel hänen luottamuksensa voittamiseksi. Lapsi saattaa jännittää vanhempansa lähestymistä, koska vanhempi nähdään yleensä auktoriteettina, ja hänen saatetaan pelätä tuomitsevan lapsen sanat tai teot. Lähesty tytärtäsi pikkuhiljaa ja osoita, että hän voi luottaa sinuun täysin.
  8. Osoita, että sinäkin luotat häneen. Kun tyttäresi näkee, että luotat häneen, hänen on helpompi puhua kanssasi.
How To Gain Your Daughter's Trust

Luottamuksen tärkeys

Maailman terveysjärjestö WHO:n teettämän tutkimuksen mukaan vanhempien ja lapsen välisen luottamuksen puute lisää ongelmatilanteiden riskiä lapsen tullessa teini-ikään. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että vanhemmat pyrkivät saamaan tyttärensä luottamuksen jo tämän ollessa nuori.

  • Kun lapsella on hyvä suhde vanhempiinsa, hän on yleensä vähemmän aggressiivinen, mikä vähentää päihteiden väärinkäytön todennäköisyyttä.
  • Mitä syvempi luottamus on, sitä todennäköisemmin vanhemman ja lapsen välinen side säilyy rikkomattomana.
  • Vanhemman ja lapsen välinen luottamus parantaa lapsen itsetuntoa ja itsevarmuutta.
  • Kun lapsi joutuu vaikeaan tilanteeseen, hän uskaltaa kääntyä vanhempansa puoleen.
How To Gain Your Daughter's Trust

“Ero sinun ja tyttäresi välillä on vain pinnallinen. Pinnan alla hän on samanlainen kuin kaikki muutkin, ihminen, joka tarvitsee rakkautta.”

– Don Barthelme

Miksi tytöt eivät aina luota äitiinsä?

Luottamuspula saattaa johtua monista syistä, joista seuraavat ovat muutamia esimerkkejä:

  1. Tytär ajattelee, ettei hänen äitinsä ymmärrä häntä. Tämä pätee etenkin lapsen tullessa teini-ikään.
  2. Tytär ajattelee äidin suuttuvan, kun hän kertoo tälle jotain. Tämän vuoksi vanhemman on tärkeä pyrkiä olemaan ymmärtäväinen kaikissa tilanteissa.
  3. Tytär ei välttämättä halua kertoa tiettyjä asioita, koska häntä nolottaa tai hävettää.
  4. Tytär kokee, että häntä ei oteta vakavasti, eikä hänen tunteistaan välitetä.
  5. Tytär ei ehkä halua huolestuttaa äitiään. Hän voi ajatella, että hänen tilanteensa aiheuttaa äidille vain lisämurhetta, minkä vuoksi hän pitää ajatuksensa itsellään.
  6. Tytär saattaa ajatella, että äiti pettyy häneen.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.