2 terveellistä ja helppoa pasta-ateriaa
 

2 terveellistä ja helppoa pasta-ateriaa

Helppoja pasta-aterioita voidaan sisällyttää monipuoliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon välttämättömien ravintoaineiden ja antioksidanttien saamiseksi.
2 terveellistä ja helppoa pasta-ateriaa
Saúl Sánchez Arias

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Saúl Sánchez Arias.

Viimeisin päivitys: 17 lokakuuta, 2022

Nämä kaksi helppoa pasta-ateriaa sopivat osaksi monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota lähes kenelle tahansa. Pastasta saa runsaasti hiilihydraatteja, jotka ovat oleellisia ravintoaineita energian tuottamiseksi kovatehoisessa liikunnassa. Niiden saanti onkin tärkeää varmistaa hyvän suorituskyvyn turvaamiseksi ja väsymyksen ehkäisemiseksi.

Tässä on kaksi terveellistä ja helppoa pasta-ateriaa, jotka voidaan valmistaa kotona koko perheelle. Ne maistuvat yleensä jokaiselle, ja niistä saa laadukkaita välttämättömiä ravintoaineita.

1. Linssipasta kirstikkatomaateilla

Pasta-aterioista saa runsaasti hiilihydraatteja.
Linssipastasta saa runsaasti kuitua ja proteiinia. Tomaatit taas ovat A-vitamiinin ja muiden välttämättömien ravintoaineiden lähde.

Ainesosat

Ohjeet

 1. Keitä punainen linssipasta valmistajan ohjeiden mukaan.
 2. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä ja sekoita joukkoon pieni määrä öljyä kiinnitarttumisen estämiseksi.
 3. Hienonna valkosipulinkynsi, suikaloi talvisipuli ja poista siemenet chilistä.
 4. Puolita kirsikkatomaatit.
 5. Laita pannulle oliiviöljyä ja paista siinä vihanneksia hieman ruskeiksi.
 6. Lisää joukkoon pasta, sekoita hyvin ja mausta pippurilla, oreganolla ja basilikalla oman maun mukaan.
 7. Raasta lopuksi pinnalle juustoa.

Miksi tämä pasta-ateria kannattaa valmistaa?

Linssipastassa on runsaasti proteiinia, jota tarvitaan lihasten oikeanlaisen toiminnan varmistamiseen ja sairauksien, kuten sarkopenian, ehkäisemiseen. Tämä osoitetaan BioMed Research International -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

2. Sienipastaa kukkakaali-pinaattisoseella

Kukkakaalissa on runsaasti antioksidantteja, joita tarvitaan muun muassa immuunijärjestelmän stimuloimiseen ja infektioiden ehkäisyyn.

Ainesosat

 • 1 kukkakaali
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 nippu pinaattia
 • basilikaa
 • raastettua sitruunankuorta
 • 1 sitruunan mehu
 • ekstraneitsyt-oliiviöljyä
 • 225 g herkkusieniä
 • 1/4 hopeasipulia
 • 400 g pastaa
 • suolaa
 • mustapippuria

Ohjeet

 1. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
 2. Pese pinaatti ja keitä kukkakaalia kattilassa valkosipulin ja suolan kanssa 15 minuuttia.
 3. Laita kukkakaali valkosipulin, pinaatin, basilikan, raastetun sitruunankuoren ja sitruunamehun kanssa monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi.
 4. Paloittele sienet ja paista niitä öljyssä pannulla. Lisää tässä vaiheessa sipuli ja kuullota läpikuultavaksi. Ne ovat valmiita viidessä minuutissa.
 5. Keitä pasta valmistajan ohjeen mukaan ja sekoita sienien joukkoon.
 6. Kaada kastike päälle ja mausta oman maun mukaan.

Miksi tämä pasta-ateria kannattaa valmistaa?

Kukkakaali on yksi antioksidanttipitoisimmista vihanneksista. Frontiers in Pharmacology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ristikukkaisten vihannesten säännöllinen syönti on yhteydessä kroonisten ja monitekijäisten sairauksien pienempään ilmaantuvuuteen. Sen kaikki ominaisuudet saadaan hyödynnettyä tässä pasta-ateriassa.

Valmista terveellisiä ja helppoja pastaruokia

Voit valmistaa perheellesi monenlaisia terveellisiä ja helppoja pastaruokia. Niistä saa korkealaatuisia ravintoaineita ja fytokemikaaleja, jotka auttavat ehkäisemään monitekijäisiä sairauksia. Etusijalle tulee tietenkin asettaa aina täysjyvävehnäjauhoista tai palkokasveista valmistetut pastat, koska ne ovat laadukkaampia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Martone AM, Marzetti E, Calvani R, et al. Exercise and Protein Intake: A Synergistic Approach against Sarcopenia. Biomed Res Int. 2017;2017:2672435. doi:10.1155/2017/2672435
 • Connolly EL, Sim M, Travica N, et al. Glucosinolates From Cruciferous Vegetables and Their Potential Role in Chronic Disease: Investigating the Preclinical and Clinical Evidence. Front Pharmacol. 2021;12:767975. Published 2021 Oct 26. doi:10.3389/fphar.2021.767975

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.