2 nopeaa ja helppoa reseptiä lapsille
 

2 nopeaa ja helppoa reseptiä lapsille

Nopeiden ja helppojen reseptien valmistaminen lapsille voi olla tärkeää heidän ruokavalionsa monipuolistamiseksi. Tässä on kaksi maukasta ehdotusta.
2 nopeaa ja helppoa reseptiä lapsille

Viimeisin päivitys: 20 elokuuta, 2022

Kasvuvaiheen aikana on tärkeää turvata säännöllinen välttämättömien ravintoaineiden saanti, jotta lapset kehittyvät ja pysyvät terveinä. Muutoin voi syntyä häiriöitä fysiologisella tasolla, mikä voi olla haitaksi heidän elimistölleen. Tästä syystä nopeiden ja helppojen reseptien valmistaminen lapsille on avainasia.

Ensin on syytä mainita, että ruokavalion on oltava monipuolinen ja tasapainoinen, jotta se olisi riittävä. Lasten kohdalla tästä voidaan poiketa hieman niin, että energiansaannin tasolla saavutetaan pieni ylijäämä. Näin kudokset kasvavat optimaalisesti. Aikuisiässä kulutettujen ja syötyjen kalorien suhde kannattaa palauttaa tasapainoon.

Tässä on kaksi nopeaa ja helppoa reseptiä lapsille. Ne voidaan sisällyttää säännöllisesti ruokavalioon monien välttämättömien ravintoaineiden tarpeen täyttämiseksi. Kumpikin on valmistettu pääasiassa tuoreista raaka-aineista.

2 nopeaa ja helppoa reseptiä lapsille

1. Munakoisopizzat

Munakoisopizza on helppo ja nopea resepti lapsille.
Munakoisopizzassa on vähemmän kaloreita kuin perinteisessä pizzassa, joten se on terveellinen vaihtoehto lapsille.

Ainesosat

Ohjeet

 1. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa halki.
 2. Lisää suolaa molemmille puolille ja laita ne siivilään, jotta niistä lähtee vähitellen nestettä. Niiden tulee antaa olla vähintään 15 minuuttia ennen kuin jatkat reseptiä.
 3. Laita uuni lämpenemään 200 celsiusasteeseen ja kokoa pizzat. Laita tätä varten muutama tippa öljyä uunipellille.
 4. Kuivaa munakoisoista kosteus talouspaperilla ja aseta ne voidellulle uunipellille.
 5. Kaada hieman tomaattikastiketta niiden pinnalle ja levitä se hyvin.
 6. Peitä juustoraasteella, pilko kinkku ja sienet ja asettele nekin munakoisojen päälle.
 7. Lisää mausteita oman maun mukaan ja paista, kunnes juusto on sulanut ja munakoison tilavuus pienentynyt. Laita sitten jäähtymään hetkeksi ja tarjoile.

Miksi tämä resepti kannattaa valmistaa lapsille?

Munakoiso on korkealaatuisten antioksidanttien lähde. Niistä erottuvat erityisesti antosyaanit, yhdisteet, jotka pystyvät ehkäisemään monia kroonisia sairauksia Advances in Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan.

Munakoison lisäksi tällaisia antioksidantteja saa mustikoista ja kirsikoista. Siksi näiden kaikkien tulisi olla osa pienten lasten ravitsevaa ruokavaliota.

2. Savulohi-avokadowrapit

Lohiwrapit ovat terveellistä ravintoa lapsille.
Savulohi-avokadowrapit on erittäin helppo valmistaa. Lisäksi niistä saa tehtyä terveellisempiä valitsemalla esimerkiksi täysjyvätortilloja.

Ainesosat

 • 2 tortillaa
 • 100 grammaa savustettua lohta
 • 2 avokadoa
 • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
 • 1 punasipuli
 • korianteria
 • 1 tomaatti
 • 1 sitruuna tai lime
 • suolaa oman maun mukaan

Ohjeet

 1. Keitä munat laittamalla ne kiehuvaan, suolattuun veteen.
 2. Jäähdytä juoksevan veden alla ja kuori.
 3. Pilko sipuli mahdollisimman ohueksi ja laita kulhoon.
 4. Pese tomaatit ja leikkaa neljään osaan.
 5. Pilko munat.
 6. Kuori ja paloittele avokado.
 7. Laita kaikki ainekset kulhoon mausteineen.
 8. Kokoa wrapit: laita tätä varten paistinpannulle kuumennukseen kelpaava tortilla muutamaksi minuutiksi.
 9. Laita päälle savustettua lohta.
 10. Kaada päälle vielä kulhossa olevaa seosta ja rullaa tortilla kääröksi.

Miksi tämä resepti kannattaa valmistaa lapsille?

Lohi on erinomainen omega-3-rasvahappojen lähde. Niiden on osoitettu hillitsevän elimistön sisäistä tulehdusta ja auttavan näin ehkäisemään terveysongelmia, kuten sydän- ja verisuonitauteja. Monista ruokavalioista ei kuitenkaan saa näitä lipidejä riittävästi.

Valmista nämä 2 nopeaa ja helppoa reseptiä lapsille

Nämä reseptit voidaan valmistaa helposti ja nopeasti, ja niistä saa huomattavan määrän korkealaatuisia ravintoaineita. Lisäksi ne eivät sisällä yksinkertaisia sokereita tai transrasvoja, joten ne eivät vaikuta haitallisesti aineenvaihdunnan toimintaan tai fysiologiaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Kalt, W., Cassidy, A., Howard, L. R., Krikorian, R., Stull, A. J., Tremblay, F., & Zamora-Ros, R. (2020). Recent Research on the Health Benefits of Blueberries and Their Anthocyanins. Advances in nutrition (Bethesda, Md.)11(2), 224–236. https://doi.org/10.1093/advances/nmz065
 • Calder P. C. (2017). Omega-3 fatty acids and inflammatory processes: from molecules to man. Biochemical Society transactions45(5), 1105–1115. https://doi.org/10.1042/BST20160474

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.