Terveellinen menu rannalle tai uima-altaalle lasten kanssa
 

Terveellinen menu rannalle tai uima-altaalle lasten kanssa

Rannalle tai uima-altaalle on erittäin helppo valmistaa terveellinen menu, josta saa runsaasti ravintoaineita.
Terveellinen menu rannalle tai uima-altaalle lasten kanssa

Viimeisin päivitys: 21 elokuuta, 2022

Kesäpäivää suunniteltaessa on tärkeää laatia terveellinen menu rannalle tai uima-altaalle. Varsinkin lasten kanssa matkustettaessa, sillä on tärkeää varmistaa välttämättömien ravintoaineiden saanti laadukkaista lähteistä. Lisäksi tulee harkita tuotteita, joilla on pieni mikrobiologinen riski, jotta vältytään tarpeettomilta säikähdyksiltä. Lue eteenpäin ja huomioi täällä antamamme ehdotukset.

Kesäkuukausina yhä useammat ihmiset lähtevät kotoa ja matkustelevat. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että joudut luopumaan kunnollisesta ruokavaliosta. Hyvien ruokavaliosuositusten avulla pystyt pitämään huolta terveydestäsi ja ylläpitämään sitä vuosien saatossa.

Terveellisen menun ensimmäinen ruokalaji rannalle lasten kanssa

Yksinkertaisin alkuruoka on wrap, sillä se sisältää matalan glykeemisen indeksin hiilihydraatteja. Lisäksi sen sisälle on laitettava jokin proteiinilähde. Nämä ravintoaineet ovat erittäin tärkeitä oikeanlaisen kasvun varmistamiseksi lapsuudessa ja nuoruudessa, kuten osoittaa Nutrients -lehdessä julkaistu tutkimus.

Wrap on hyvä alkuruoka rannalle.
Kanawrapit ja salaattikääröt sopivat loistavasti nautittavaksi rannalla tai uima-altaalla kuumina päivinä. Ja lapset yleensä rakastavat niitä!

Kana-avokadowrapit

Yksi parhaista vaihtoehdoista ovat kana-avokadowrapit. Ne on helppo valmistaa ja ne sisältävät korkean biologisen arvon proteiineja, joissa on kaikki välttämättömät aminohapot ja myös erinomainen sulavuusarvo. Siksi keho hyödyntää ne optimaalisesti ja ne täyttävät kaikki tehtävänsä.

Avokado on myös tyydyttymättömien rasvahappojen ja E-vitamiinin lähde. Jälkimmäinen ravintoaine on voimakkaasti antioksidanttinen, minkä vuoksi se on erittäin tärkeä vapaiden radikaalien neutraloimisessa ja ehkäisee niiden myöhempää kertymistä kehon kudoksiin. Tämä auttaa ehkäisemään monia kroonisia ja monitekijäisiä sairauksia vuosien saatossa.

Toisena ruokalajina on salaatti

Paras vaihtoehto terveellisen menun toiseksi ruokalajiksi on salaatti. Se ei ole ainoastaan erittäin virkistävä ruokalaji, vaan siinä on myös paljon vitamiineja. Näiden joukossa on C-vitamiini, jonka on osoitettu vahvistavan immuunijärjestelmää ja vähentävän infektioiden ilmaantumista.

Lisäksi voit aina lisätä salaattiin toisen annoksen monimutkaisia hiilihydraatteja varmistaaksesi riittävän energiansaannin koko iltapäiväksi ja parantaaksesi lasten jaksamista. Myöskään proteiinia ja laadukkaita rasvoja ei pidä unohtaa. Varteenotettava vaihtoehto on esimerkiksi kvinoasalaatti säilyketonnikalalla ja kirsikkatomaateilla. Se on erittäin maukasta ja ravitsevaa sekä helppo valmistaa.

Vältettävät ruoat

Helteellä tulee välttää korkean mikrobiologisen riskin elintarvikkeita, kuten raakaruokia. Lisäksi kaikki ruokalajit kannattaa laittaa jäätä sisältävään kylmälaukkuun, jotta ne pysyvät viileinä.

Kun lämpötila on korkea, on yleensä parasta välttää seuraavia elintarvikkeita:

  • Savulohi
  • Raaka kala
  • Munapohjaiset mausteet, kuten majoneesi
Lapset syömässä jäätelötötteröitä takapihan uima-altaalla.
Kesäisin lapset valitsevat mielellään jäätelöä, eikä siinä ole mitään pahaa! Sitä kannattaa nauttia jälkiruoaksi terveellisen ruokalistan jälkeen.

Jälkiruoka on ehdoton

Aterian päätteeksi lapset pyytävät varmasti jälkiruokaa. Helteellä kannattaa syödä hedelmiä tai jogurttia. Lapset voivat valita satunnaiseksi herkuksi myös jonkin makeamman vaihtoehdon, kuten jäätelön.

Suunnittele terveellinen menu rannalle tai uima-altaalle lasten kanssa

Rannalle tai uima-altaalle on helppo valmistaa terveellinen menu lyhyessäkin ajassa, ja se turvaa välttämättömien ravintoaineiden saannin. Loppujen lopuksi tärkeintä on se, ettei pitkälle jalostettuja elintarvikkeita ole ruokalistalla usein, mutta niiden satunnainen syöminen ei ole pahasta. Lopuksi on muistettava, että jos tarkoituksena on viettää koko päivä auringossa, on tehtävä tiettyjä varotoimia.

Luonnollista kivennäisvettä on aina oltava saatavilla hyvän nestetasapainon ylläpitämiseksi. Samoin on tärkeää suojautua palamiselta UV-suojan avulla. Ota nämä vinkit huomioon ja valmistaudu nauttimaan kauniista kesäpäivästä lastesi kanssa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.