Peruna-tonnikalakakut: ihanteellinen lasten päivälliseksi
 

Peruna-tonnikalakakut: ihanteellinen lasten päivällinen

Jos haluat saada lisättyä kalan määrää lastesi ruokavaliossa, älä jätä väliin tätä peruna-tonnikalakakkujen valmistusohjetta.
Peruna-tonnikalakakut: ihanteellinen lasten päivällinen

Viimeisin päivitys: 16 elokuuta, 2022

Peruna-tonnikalakakut ovat erinomainen vaihtoehto lastesi päivälliseksi. Niistä ei ainoastaan saa runsaasti välttämättömiä ravintoaineita kunnollisen kasvun ja kehityksen turvaamiseksi, vaan ne on myös helppo valmistaa. Antamiemme vinkkien avulla saat aistinvaraisilta ominaisuuksiltaan uskomattoman hyvän lopputuloksen, joka maistuu lapsillesi taatusti.

Muista, että useimmat ravitsemusasiantuntijat suosittelevat syömään rasvaista kalaa. Siitä saa runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka auttavat moduloimaan elimistön sisäistä tulehdustilaa.

Ei kun kokkaamaan!

Peruna-tonnikalakakut

Tonnikala on peruna-tonnikalakakkujen yksi pääraaka-aineista.
Tonnikala on erinomainen laadukkaiden rasvahappojen lähde ja se on myös helppo valmistaa ja tarjoilla, sillä se ei sisällä pieniä ruotoja.

Ainekset

Herkullisten peruna-tonnikalakakkujen valmistamiseen tarvitset seuraavat ainekset:

Valmistusohjeet

  1. Keitä kokonaisia perunoita suolavedessä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat hyvin kypsiä.
  2. Kuori perunat ja muussaa ne haarukalla, kunnes saat yhtenäisen muussimaisen koostumuksen. Laita se kulhoon ja lisää valutettujen tonnikalapurkkien sisältö hyvin silputtuna.
  3. Sekoita aineksia pikkuhiljaa, jotta ne sekoittuvat kunnolla.
  4. Lisää sitten kulhoon muna ja maissinjyvät. Lisää joukkoon myös sitruunaraastetta maun lisäämiseksi. Näin saat taikinan, joka voidaan sitten täyttää hienonnetulla kevätsipulilla ja ruokalusikallisella korppujauhoja (jotka tekevät siitä paksumman).
  5. Jatka muotoilemalla taikinasta palloja ja litistä ne käsin, kunnes ne näyttävät hampurilaisilta.
  6. Pyöritä kakut korppujauhoissa ja paista ne pannulla pienessä määrässä öljyä. Kun otat ne pannulta, siirrä ne imukykyisen talouspaperin päälle ja tarjoile.

Tonnikala-perunakakkujen terveyshyödyt

Tonnikala-perunakakuista saa useita terveyshyötyjä. On syytä mainita niiden omega-3-rasvahappopitoisuus. Nämä ravintoaineet ovat erittäin tärkeitä elimistön sisäisten tulehdusmekanismien hallitsemiseksi ja sairauksien ehkäisemiseksi.

International Journal of Molecular Sciences -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan näiden ravintoaineiden säännöllinen käyttö vähentää sydän- ja verisuonisairauksien ilmaantuvuutta.

Lisäksi tonnikala-perunakakuista saa erittäin laadukasta energiaa, koska ne sisältävät monimutkaisia hiilihydraatteja. Nämä ovat tärkeitä palautumisen edistämiseksi voimakkaan fyysisen rasituksen jälkeen, sillä ne edistävät huvenneiden glykogeenien synteesiä erityisesti proteiinin kanssa nautittuina. Tämä osoitetaan Nutrients -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

Peruna-tonnikalakakut ovat erinomainen päivällinen.
Peruna-tonnikalakakut sisältävät korkean biologisen arvon proteiineja, monimutkaisia hiilihydraatteja ja omega-3-rasvahappoja.

Valmista peruna-tonnikalakakut kotona!

Herkulliset peruna-tonnikalakakut on helppo valmistaa päivälliseksi tai mille tahansa muulle pääaterialle. Tämä on hyvä tapa lisätä kalan määrää lasten ruokavaliossa, mikä auttaa ylläpitämään terveyttä vuosien saatossa. Monet ravitsemusasiantuntijat ovatkin alkaneet laittaa kalansyönnin etusijalle punaisen lihan sijaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Innes, J. K., & Calder, P. C. (2020). Marine Omega-3 (N-3) Fatty Acids for Cardiovascular Health: An Update for 2020. International journal of molecular sciences21(4), 1362. https://doi.org/10.3390/ijms21041362
  • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.